De ogen van Gods kinderen mogen aan de hand van tekens de waarheid van Gods beloftewoord zien. Er is best veel te zien, al is onze Koning onzichtbaar in de hemel. In ongeloof kun je de al wel zichtbare vervulling ontkennen. Die is alleen te zien met ogen die gescherpt zijn door geloof.
Jezus. In de vroegste christelijke kunst wordt God zelf meestal niet afgebeeld. In Mozes' Tien Geboden staat immers: 'Maak geen godenbeelden, geen enkele afbeelding van iets dat in de hemel hier boven is'. Door kunstenaars in de eerste eeuwen na Christus werd God daarom vrijwel nooit direct getoond.
In de Schriften leren we dat God onze gebeden altijd zal horen, en ze zal verhoren als we Hem in geloof en met een oprechte bedoeling vragen. Door een gevoel van gemoedsrust krijgen we de bevestiging dat Hij ons hoort. We kunnen ook het gevoel krijgen dat alles in orde komt als we de wil van de Vader volgen.
God openbaart zich in de geschiedenis van mensen. Dat blijkt het diepste verlangen van God te zijn: omgang hebben met de mensen. Hij wil bij ons zijn, ja één van de onzen worden. Hier raken we het wonder van Gods Geest.
[33] Zoek eerst het Koninkrijk van God en zijn gerechtigheid, dan krijg je dat alles erbij. [34] Maak je dus niet bezorgd over de dag van morgen, want de dag van morgen zal zich wel bezorgd maken over zichzelf. Iedere dag heeft genoeg aan zijn eigen kwaad.
God verlangt naar intimiteit met jou!
Wikipedia omschrijft intimiteit als volgt: Intimiteit is een vorm van verbondenheid tussen twee of meerdere personen. Het is Gods verlangen om zijn liefde aan ons te openbaren en Hij verlangt ernaar dat wij zijn liefde beantwoorden.
Vaak wordt bij het beeld van God als rechter alleen aan straf gedacht. Het geloof in God als rechter heeft echter ook een andere en misschien wel belangrijker kant. Die kant van God hoort bij zijn vader-zijn. Zoals een vader wil dat zijn kinderen uitgroeien tot goede, rechtvaardige mensen, zo wil God dat ook.
Een god of godheid (geslachtsneutraal; cfr. vrouwelijk godin) is een hypothetisch bovennatuurlijke entiteit die door gelovigen als machtig, bovenmenselijk wezen wordt aanbeden en verantwoordelijk wordt geacht voor bepaalde aspecten van de werkelijkheid, dan wel voor de werkelijkheid als geheel.
De Bijbel is er heel duidelijk over: God is zeker weten hier op aarde. Hij Die in de hemel woont, is tegelijk ook hier op aarde, door Zijn Heilige Geest. En op die wonderlijke wijze is Hij aanwezig in Zijn volgelingen en in Zijn gemeente.
God roept mensen of spreekt via hen. Ook klinkt zijn stem in natuurverschijnselen. Vooral in de Psalmen spreekt of zwijgt God. Mensen ervaren dat Hij zwijgt als hij niet antwoordt op hun vragen.
Het woord 'atheïsme' is samengesteld uit het Griekse α (a) dat 'niet' betekent en θεος (theos) dat 'god' betekent. Atheïsten ontkennen niet alleen het bestaan van een persoonlijke God, maar ook het bestaan van meerdere goden of een of andere goddelijke werkelijkheid.
Nederlanders spreken God aan met u, terwijl de veel formelere Duitsers hem 'dutzen'. Ook in veel andere Europese talen wordt God getutoyeerd.
In kunstwerken uit de Middeleeuwen is de duivel vaak een menselijke gedaante met dierlijke kenmerken zoals een staart, vleugels, klauwen of hoorntjes. De slang die Eva verleidt in het paradijs wordt vaak ook gezien als een vermomming van de duivel.
Waar God woont legt uit welk deel van de hersenen onze biologische link is met het universum en openbaart het geheim hoe de universele energie aangeboord kan worden om genezing, persoonlijke vrede en transcendentie te bereiken. Morse concludeert dat er een onzichtbare, maar bereikbare kracht is die ons leidt.
Brahma (de schepper), Vishnu (de beschermer) en Shiva (de verwoester) zijn de belangrijkste goden in het hindoeïsme. Zonder de een, kan de ander niet bestaan en daarom worden ze wel de Trimurti of hindoe-drie-eenheid genoemd. Een hindoe kan één god, meerdere goden of geen enkele god aanbidden.
Zijn rol was echter nog een stuk breder dan dat. Thor gold namelijk ook als de sterkste vechter onder de goden, die Asgaard beschermde tegen de aanvallende reuzen. Deze god was vrij populair onder de Germanen en Vikingen.
Ik zou het bij God niet weten. (bij god niet weten als algemene uitdrukking in de betekenis 'helemaal niet weten' is ook heel gebruikelijk) O, mijn God!
God de Vader is de allerhoogste God waarin we geloven en die wij aanbidden. Hij is de hoogste Schepper, Heerser en Bewaker van al het bestaande. Hij is volmaakt, almachtig en alwetend. Hij heeft 'een lichaam van vlees en beenderen, even tastbaar als dat van de mens' (LV 130:22).
Daarbij wordt echter de aanduiding 'vijand' slechts zelden gebezigd. Volgens de Heidelbergse Catechismus hebben christenen drie doodsvijanden: de duivel, de wereld en hun eigen zondige aard (Zondag 52).
Het Laatste Oordeel is volgens de katholieke leer het moment waarop Jezus als Rechter over alle mensen zal oordelen. Daarmee zal Hij de wereld definitief verlossen van het kwaad. Wanneer de Dag des Oordeels zal aanbreken, is niet geopenbaard. 'De dag van de Heer komt als een dief in de nacht', schrijft Sint Paulus.
In de bijbel heeft God maar één naam: JHWH. Dat spreek je uit als 'Jaweh'. Het betekent: 'Ik zal er zijn' of 'Ik zal er zijn voor jou'. Maar in de bijbel wordt God ook wel 'Vader', 'Here', 'Almachtige' of 'Schepper' genoemd.
Je zult niet doden, overspel plegen, stelen, valse getuigenis afleggen, want Ik ben de Heer, uw God. Dus ook het onderdeel van de Tien Geboden dat seksueel gedrag binnen een man-vrouw relatie reguleert, staat in dit transcendente teken: 'pleeg geen overspel' (Ex. 2o:14; Deut.
Ondanks dat een gezond seksleven goed is voor je gezondheid en om je goed te voelen, gaan wij hier geen pleidooi houden voor “twee keer seks in de week”. Doe vooral waar je je prettig bij voelt. Als jij en je partner één keer in de maand genoeg vinden, dan is het prima. Doen jullie het dagelijks, ook prima.
Vaak denken we bij intimiteit alleen aan lichamelijke intimiteit, en dan vooral aan seks. Maar fysieke intimiteit kun je hebben door kussen, zoenen en alle vormen van aanraken. En er is ook geestelijke intimiteit.