De gemiddelde prijs voor de auto accu vervangen ligt tussen de 160 en 180 euro.
Symptomen kapotte accu
De accu raakt beduidend sneller leeg dan voorheen het geval was en als de accu het al doet, dan levert deze een stroom die onvoldoende voorziet in uw energiebehoefte. De spanning van de accu is constant te laag. Een versleten en oude accu laadt vaak ook slecht en erg langzaam.
Een accu gaat zo'n drie tot zes jaar mee. Hoelang precies is sterk afhankelijk van het gebruik van de auto. Rij je alleen maar korte ritjes? Dan heeft de accu veel meer te lijden; hij moet regelmatig stroom leveren om te starten en krijgt de kans niet om volledig opgeladen te worden.
Hoe lang duurt het vervangen van een accu? Wanneer een accu op voorraad is kunnen wij uw accu gemiddeld binnen 15 minuten vervangen. Daarna kunt u weer opgeladen de weg op.
Wanneer u de Wegenwacht inschakelt om de accu te vervangen plaatsen we een accu die voldoet aan de specificaties; 12V 850A en 92Ah. Dit is een AGM accu van ons eigen merk. De prijzen is €279,- inclusief montage en 3 jaar garantie.
Bel 088-269 2885 en maak een afspraak met een van onze medewerkers. Zodra de Wegenwacht je accu heeft vervangen kun jij weer onbezorgd en veilig op weg.
Bel de pechhulplijn 088-888 11 00 (standaard tarief) om direct hulp bij een lege accu in te schakelen.
Dit kan je doen door startkabels op de klemmen te bevestigen en aan te sluiten op een andere accu of auto. Zodra u dan de klemmen los haalt blijft je auto gewoon voorzien van stroom. Hierdoor kan je in “bijna” alle gevallen de accu zonder problemen zelf vervangen.
Uiteraard kan de accu ook leeg raken door een technisch mankement. Een veelvoorkomend euvel is het niet automatisch bijladen van de laadspanning, ook wel lekstroom of lekspanning genoemd. Normaliter ligt de laadspanning tussen de 13,8 en 14,1 Volt.
Een lege accu is in veel gevallen de oorzaak van 'slijtage' en soms een defect als gevolg van verkeerd laden. De normale levensduur van een loodaccu is 3 tot 7 jaar, afhankelijk van het type accu en de toepassing. Afhankelijk van het model loodaccu mag deze nooit dieper ontladen worden dan 80%.
Helaas kun je een accu niet repareren, en moet je een defecte auto accu dus altijd laten vervangen zodat je weer lekker kunt rijden in jouw auto.
Hoe lang de auto stationair voor een volle accu laten draaien? Houd rekening met 5 minuten. Een lege accu opladen hoeft niet veel tijd te kosten. Na 5 minuten kunt u de startkabels loskoppelen en gaan rijden.
Dat tikkende geluid is het geluid van een lege accu. Ook nu kan je werken met startkabels of aanduwen. Als de accu echt niks meer heeft te geven, dan moet deze opgeladen worden of vervangen worden.
Een volledig lege accu kan het best weer tot leven gewekt worden door 'm heel langzaam te laden met een druppellader. Dan is de kans het grootst dat de accu inwendig het weet te overleven. U zou desnoods de gedemonteerde accu door uw garage 'n dag en nacht langzaam kunnen laten laden.
Een batterij zal pas degelijk kunnen opladen wanneer men met de wagen over een voldoende afstand (minimum 25 km) kan rijden zonder (vaak) te moeten stoppen. Ideaal hiervoor is dus een autosnelweg. Korte ritjes van enkele kilometers zijn onvoldoende om de batterij efficiënt op te laden.
Door met draaiende motor met een spanningsmeter (multimeter) de pluspool en de minpool van de accu te meten (de spanning vanaf de dynamo staat hier direct op), kan gecontroleerd worden of de dynamo goed bijlaadt: Is de spanning bij draaiende motor rond de 14,2 volt, dan werkt de dynamo zoals het hoort.
Wat te doen bij een lege accu? U heeft twee opties als de accu leeg is van auto: de accu starten met startkabels en een hulpauto of de accu starten en opladen met een accubooster. Een lege accu zorgt ervoor dat de auto niet meer kan starten. Het is daarom belangrijk dat u weet hoe u de auto accu zelf kunt starten.
Een lege accu opladen kan met een goede acculader. Dit kan alleen als je ergens langere tijd bent, want het opladen kost tijd en enige voorbereiding. Check voor het kopen van een acculader welk type accu in je auto zit. Dit staat op de accu of anders in de gebruiksaanwijzing.
Bij overlading en/of te diepe ontlading van de accu (dit is meetbaar) vervalt helaas elke aanspraak op garantie. Bewaar een accu nooit in ontladen toestand. Zorg er dus voor dat deze altijd goed op spanning is. Controleer de ladingstoestand van de accu bij voorkeur iedere maand.
Ongeacht of je de accu slechts voor een paar procent of volledig oplaadt, elke keer dat je laadt, belast je de accu. Hierdoor neemt de capaciteit van je accu beetje bij beetje af. Om dit te voorkomen, wordt aangeraden om je elektrische auto niet elke dag te laden.
De meeste startproblemen zullen namelijk door de accu worden veroorzaakt. Maar er kunnen ook andere oorzaken zijn zoals de weersomstandigheden, een versleten startmotor, defecte bougies of een verzadigd brandstoffilter. Ook kan het er aan liggen dat u simpelweg geen brandstof meer in uw auto heeft.