Een buffet is een manier om aan gasten eten aan te bieden. Er staat een tafel met allemaal verschillende hapjes in een centrale ruimte. Iedereen loopt met een bord langs de tafel(s) en schept het eten op. Als het bord vol is, gaat men dit aan tafel opeten, om eventueel later nog meer op te scheppen.
Het Valks Dinerbuffet is te reserveren vanaf 40 personen en duurt maximaal 4 uur. Inclusief dranken: €52,50 p.p. Onbeperkt huiswijnen, bier van het vat, frisdranken, vruchtensappen, port, sherry, vermouth, jenevers, koffie & thee. Dit buffet is exclusief te reserveren in een aparte zaal.
Dinch is een samentrekking van de woorden diner en lunch, en dat is ook de betekenis ervan: het is de maaltijd die je nuttigt tussen lunch en diner, of eigenlijk in plaats daarvan, op eenzelfde manier als 'brunch' de combinatie is van ontbijt (breakfast) en lunch.
De 2-uurs ongekoeld bewaarregeling is een warenwet regel die is ontworpen voor catering en is voornamelijk van toepassing bij buffetten en zelfbedieningsrestaurants. De regeling kan ook worden toegepast bij serveerwagens.
Hoeveel reken je per persoon bij een buffet? Het is altijd lastig om te bedenken hoeveel eten je moet rekenen per persoon voor een buffet. Iedereen zal nét een ander advies geven. Om iets van houvast te hebben, kun je uitgaan van 450 tot 500 gram per persoon.
Wat kost een gemiddeld buffet per persoon? Een gemiddeld buffet kost ongeveer €20 per persoon (buffet compleet).
Brood. 1/3 stokbrood per persoon is voldoende.
Hotelprijzen vanaf 52,50 euro incl ontbijt, dat is de beste prijs die u voor een hotel van deze klasse ooit zult vinden. Van der Valk is een oer-Nederlandse keten en vindt het fijn nieuwe gasten kennis te laten maken met hun stijl en gastvrijheid, vandaar Van der Valk vanaf 52,50 euro met ontbijt.
Bij veel Van der Valk hotels kunt u zich laten verrassen bij het Live Cooking dinerbuffet. Hier bereiden de chefs à la minute en onbeperkt de lekkerste gerechten voor u klaar. De gerechten zijn samengesteld met seizoensgebonden producten en kunnen verschillen per hotel.
Driegangenmenu | € 37,50
Onze à la carte gerechten zijn met zorg voor u samengesteld. Daarnaast kunt u zelf een driegangendiner samenstellen voor € 37,50 per persoon. De gerechten waar u uit kunt kiezen, zijn aangegeven met ons toekan logo. Bekijk de menukaart hieronder en stel uw eigen menu samen.
Met wat onderzoek online zal je een vrij goede schatting kunnen maken, maar de juiste hoeveelheid verschilt per situatie. Gemiddeld rekenen mensen voor een maaltijd 450-500 gram per persoon. Welke hoeveelheid voor jou uiteindelijk precies goed is, hangt af van veel verschillende factoren.
Bij een warm buffet moet u er altijd voor zorgen dat u voldoende hoeveelheden rijst, pasta en broodjes heeft. Uiteraard moeten de gerechten ook op de juiste temperatuur geserveerd worden. U kunt dit doen met een chafing dish bijvoorbeeld. Hiermee kunt u diverse gerechten in warm houden.
Een feest van 50 personen van 3 uur met een consumptie prijs van €2,50 komt dus op €375,-.
De echte Hollanders lukt het om de kosten van een etentje buiten de deur te beperken tot onder de 20 euro. Een even grote groep consumenten geeft minimaal het dubbele uit: 40 euro of meer. De meeste consumenten besteden zo'n 30 euro per persoon in een restaurant.
Als vuistregel geldt dat 6 hapjes per persoon voldoende zijn. 6 koude hapjes (waar we óók die schaal chips bij tellen!), of 4 koude hapjes en 2 warme.
Voorzie wat knapperig brood voor bij al dat lekkers! 1/3 stokbrood per persoon zou zeker moeten volstaan. Serveer je er liever frietjes of gekookte aardappelen bij? Reken dan op zo'n 200 gram per persoon.
Neem gemiddeld 250 à 300 gram salade per persoon. Neem 1 groot stokbrood voor ongeveer 5 personen.
De klassieke opstelling is gebaseerd op de volgorde van de gerechten: aan het begin liggen de borden, het bestek, servetten en brood. Vervolgens presenteert u de salades en voorgerechten. Als u ook soep serveert, dan komen nu samen met de soep de soepborden, soepkommen en lepels.
In de Hygiënecode voor de Horeca worden de CCP's aangeduid als 'KRITISCH PROCES'. Producten als rauwe kip en gehakt moeten voor consumptie worden verhit tot een kerntemperatuur van 75°C of warmer. Alleen zo kunt u garanderen dat alle ziekmakende bacteriën die in het product kunnen zitten, zijn gedood.
HACCP (Hazard Analysis and Critical Control Points) is een voedselveiligheidssysteem wat onder de Europese wetgeving valt. Organisaties die werken met voedsel voorkomen hiermee dat de veiligheid van het eten en drinken in gevaar komt.