De Dopper Insulated houdt je water ijskoud voor 24 uur and super heet voor 9 uur. De Dopper Glass Insulated houdt jouw water ijskoud voor 2 uur en super heet voor 1 uur!
Hoe lang gaat een Dopper mee? Als je flesje niet meer schoon te krijgen is, is het natuurlijk heel duidelijk dat het tijd is om een nieuwe variant aan te schaffen. Maar er zijn meer tekenen die erop wijzen dat je herbruikbare waterflesje zijn beste tijd gehad heeft. Een plastic fles gaat ongeveer een jaar mee.
Spoel je Dopper voor het eerste gebruik even om met warm (maar niet heter dan 65 graden) water. Net als jij, kan de Dopper niet tegen temperaturen lager dan -10 en hoger dan 65 graden. De Dopper kan niet in de vriezer of magnetron.
Vloeistoffen hebben de neiging om door verwarming of koeling uit te zetten of te krimpen. Wij raden het daarom af om de Dopper flessen in de koelkast of vriezer te doen, hierdoor kan de Dopper fles beschadigen.
Was het flesje dagelijks, alleen heet water is vaak al voldoende. 2. Laat de Dopper daarna heel goed drogen en vul hem dus niet meteen weer – zeker als je geen vaatwasser hebt, die na een wasbeurt de vaat droog blaast.
De Dopper Glass Insulated houdt jouw water ijskoud voor 2 uur en super heet voor 1 uur!
Ruikt je Dopper gek of smaakt je water vreemd? Meestal is dit op te lossen door de fles met heet water te vullen en 30 minuten te laten staan. Gebruik nooit kokend water om je Dopper schoon te maken.
De melk die ze hebben meegegeven in de flessen zorgt voor geurtjes in de fles of de dop, of de afsluitring van de dop verkleurd. Sommige ouders melden dat de fles erg is gaan stinken na het gebruik van melk.
Uit flessen
Vandaar dat een ongeopende fles lang houdbaar is. Maar eenmaal geopend is het minder lang houdbaar. Dan komen er door ons speeksel bacteriën bij waardoor het kan bederven. Het Voedingscentrum adviseert om water in flesjes geopend maximaal 3 dagen buiten of 3 tot 7 dagen in de koelkast te bewaren.
U hoeft het dus eigenlijk niet te bewaren. Toch (langer dan één dag) bewaren? Zet dan vers kraanwater in een schone fles of afgesloten karaf in de koelkast. Dan blijft het twee tot drie dagen vers.
De Dopper fles is niet geschikt voor de magnetron.
We raden aan om onze roestvrijstalen fles alleen te gebruiken voor het drinken van koud drinkwater. We raden zelfs sterk af om de fles met hete vloeistoffen te vullen. De reden hiervoor is dat het drinken van de hete vloeistof door een rietje door de warmteconcentratie ernstige brandwonden op de tong kan veroorzaken.
Volgens Discovery News verandert 'oud' water inderdaad van smaak, maar het is niet gevaarlijk om te drinken. De koolstofdioxide in de lucht lost op in het water, waardoor het koolzuur ontstaat.
Als een glas water al dagen op je nachtkastje staat, kun je het dan nog drinken? Of krijgen micro-organismen de overhand? Het antwoord zal je verbazen. Zelfs als het vies smaakt of oud is, blijft het veilig om te drinken.
Bewaar je drinkwater op een koele donkere plaats en niet in direct zonlicht om het zo lang mogelijk te kunnen bewaren. Ververs je zelf aangelegde watervoorraad iedere 6 maanden.
Hoe werkt het? Oude Dopper flessen (Original, Steel, Glass en Insulated) kun je inleveren bij een van de 25 deelnemende WAAR winkels. Wij zorgen ervoor dat de flessen op de juiste manier worden verwerkt door ze uit elkaar te halen en te sorteren op materiaal.
PET-flessen opnieuw vullen is ronduit de slechtste optie, omdat er altijd plastic deeltjes in het water terechtkomen. Vooral als je zo'n flesje in de zon legt, komen er veel microplastics vrij.
Vul je waterfles met azijn of een mixje van water en baking soda. Laat dit een nachtje weken en was hem daarna af. De vieze geur is nu sowieso verdwenen.
Laat 'm even weken in een lauwwarm badje met (baking)soda en spoel 'm na met (natuur)azijn. Geur- en smaakrestjes kan je verwijderen door de fles (het onderstuk) te vullen met heet water en minstens 30 minuten te laten staan. Droog de Dopper wel even goed af na behandeling.
Experten raden aan om je drinkfles minstens één keer per dag af te wassen met water en zeep, wil je een broeihaard van bacteriën vermijden. Die kunnen zich namelijk snel vermenigvuldigen, aangezien je via je mond bacteriën achterlaat op je fles.
dat komt omdat er met de tijd van alles mee gebeurt. Zo dwarrelt er stof in het glas en belanden er deeltjes van eventuele huisdieren of rondvliegende insecten in het water. Ook neemt water kooldioxide uit de lucht op, waardoor de ph-waarde (zuurgraad) van het water zakt.
Het water is erg biostabiel en bevat bovendien miljoenen goede bacteriën, volgens Boon. ,,Ze maken ons dus niet ziek en slechte bacteriën krijgen door al die biostabiliteit amper de kans zich te vormen.” Daardoor kan het dus geen kwaad als je bijvoorbeeld een glas water een tijdje laat staan, of een nacht.
Ja, ook wanneer een flesje water volgens het etiket niet langer houdbaar is, kun je het veilig drinken. Dit meldt een woordvoerster van de Voedsel- en Warenautoriteit (VWA). In een flesje water zitten geen suikers of andere lekkernijen waar schimmels en bacteriën zo dol op zijn.
Air Up is een soort gezonde manier om water met een smaakje te drinken: het is namelijk een waterfles waar je een pod aan toevoegt. Op basis van de geur denkt je lichaam dan dat je water met een smaakje drinkt, en raak je verzadigd. Ze hebben allerlei smaken, waaronder ook cola.
Na een uitgebreide test hebben we geconcludeerd dat de Air-Up fles inderdaad werkt zoals beloofd! De fles en de verschillende smaakjes die je erbij kunt kopen zijn niet goedkoop, maar de gezondheidsboost die je ervoor terugkrijgt, is de investering zeker waard.