Een rok of broek in een stevigere stof stopt je buikje mooi weg. Kies voor jeans of middelmatig dikke stoffen: niet té dun, zodat niet elk klein minpuntje wordt geaccentueerd, maar ook niet té stug, zodanig dat je kleding nog steeds mooi over je lichaam valt. Jeans is ook een goede optie.
Het juiste model voor vrouwen met een buikje zijn “A-lijn” en “Empire” jurken. Bij beide modellen ligt het smalste gedeelte onder de borst. Vanaf daar geven beide modellen het vrouwelijke figuur in de juiste proporties weer. A-lijn: Het bovendeel is smaller gesneden en benadrukt het decolleté.
Denk aan het dragen van kleding die erg strak rond je maag zit, stress, te snel eten of zelfs praten tijdens het eten waardoor je tijdens het slikken teveel lucht in je buik krijgt. Een andere veelvoorkomende oorzaak van een opgezette buik is heel natuurlijk, namelijk gasvorming.
Voor extra vetverbranding kun je een kopje groene thee drinken voor je gaat sporten. Voeg hier eventueel gember of munt aan toe, gember en munt kunnen jouw lichaam ook ondersteunen bij de natuurlijke werking van de organen, zoals je spijsverteringskanaal kalmeren en helpen bij het weg krijgen van een opgeblazen gevoel.
De truc is je te kleden in monochrome kleurencombinaties. Monochrome kleuren zijn kleuren die verschillen in diepte, bijvoorbeeld een combinatie van een lichtblauwe top, een medium blauwe jeans en donkerblauwe laarsjes/schoenen. Maar ook een outfit in analoge kleuren maakt jou voor het oog langer én dus slanker.
Jouw ideale jeans:
Met een high waisted jeans creëer je optisch een taille. Een bootcut, flared, slim of straight model brengt je figuur bovendien meer in balans en laat je benen langer en slanker lijken.
Het wordt afgeraden om kleding met horizontale strepen te dragen wanneer je jouw buikje wilt verbergen. Op deze manier lijk je namelijk breder en valt je buikje extra op! Kies liever voor verticale strepen, zo lijk je langer en slanker. Wanneer je een heupbroek draagt, is de kans groot dat je buikje er overheen valt.
Corrigerende slips zijn er in vele soorten en maten, van shapewear strings die met name je buik corrigeren, tot hoge hoge corrigerende slips die je buik en maag corrigeren tot corrigerende broekjes met pijpjes die ook je benen glad strijken.
Zwart kleedt af, toch? Zwart is perfect om wat extra pondjes te verhullen en de kleur is geschikt voor veel verschillende gelegenheden. Maar als je ouder wordt, kan zwart een sterk contrast vormen en de nadruk leggen op rimpeltjes en donkere randen onder je ogen en kin.
Eenvoudige bovenkleding in doffe kleuren leiden de aandacht van de buik af. Strakke broeken en rokken benadrukken de slanke benen. Bovendelen en kleding met een hoge taille maken het bovenlichaam optisch langer. Wikkel- en a-lijn-jurken sluiten mooi om het figuur en verbloemen de buik.
Voor wat vollere mannen met buikje is het lagere model ideaal. Dit model zit achter op de gebruikelijke hoogte, loopt naar voren echter iets schuin af en de broekspijp is aan de voorkant minder wijd. De band zit onder de buik. Niets zit te strak!
Lange tops en shirts, die losjes over de rand van de broek vallen, maar ook rokken en bovenkleding met een hoge kraag, flatteren je rondingen. Benadruk je taille met jurken in een A-lijn of Empire-pasvorm.
Met slechts 75 kilocalorieën per 100 gram zijn blauwe bessen een van de meest geconcentreerde bronnen van anthocyanen. Deze blauwpaarse gezonde kleurstoffen gaan ontstekingen tegen, reguleren het glucosegehalte en vermijden verhoogde insulinespiegels – allemaal zaken die een direct effect hebben op je buikvet.
Buikvet ontstaat met name door eenzijdige en/of ongezonde voeding. Denk daarbij aan veel geraffineerde suikers, verzadigde vetten en weinig groentes en vezels. Ook spelen een gebrek aan beweging, onderbroken nachtrust en een teveel aan stress een rol bij het ontstaan van buikvet.
Work, work, work. Maar naast een gezond dieet blijft ook sporten key als je binnen de twee weken een strakke buik wil krijgen. Duigan raadt aan om vijf keer per week aan weerstandstraining te doen, een reeks activiteiten waarbij je dus gewichten, machines en lichaamsgewicht gebruikt om spieren te ontwikkelen.
Met een laag vetpercentage kan iedereen een platte buik krijgen, maar het verschilt per persoon hoe laag dat percentage moet zijn.