De voicemail is een dienstverlening en vervangt het persoonlijk antwoordapparaat, de voicemail is op een vast of een mobiel telefonienetwerk. Als de persoon die je belt niet opneemt worden ze doorgeschakeld naar de voicemail. Daar kan de beller een bericht inspreken.
De oorzaak was de instelling: Niet storen->handmatig. Wanneer deze aangevinkt is gaat de 1e oproep naar de voicemail. De volgende oproep gaat wel gewoon naar de oproepen. Wanneer je deze instelling aanzet verschijnt er een maantje in menubalk bovenaan het scherm.
Als iemands telefoon uit staat, is niet bekend waar dat toestel zich bevindt. Dan zoekt het hele netwerk naar die telefoon, en dat kan wel enige tijd duren voor er geconcludeerd kan worden dat geen enkele mast contact kan maken met die telefoon.
Bellen om te controleren
Als je een persoon belt die je geblokkeerd heeft hoor je maar één kiestoon gevolgd door de voicemail. Daarnaast kan ook direct de voicemail geactiveerd worden zonder dat deze voorafgaat aan een kiestoon.
Wisselgesprek: Als je met een gesprek bezig bent terwijl de wisselgesprekfunctie is uitgeschakeld, worden inkomende gesprekken rechtstreeks naar je voicemail doorgestuurd.
Wat de optie precies is en hoe het werkt lees je hier terug. De functie houdt alle meldingen tegen, dus ook die van binnenkomende telefoongesprekken. Je hoort geen beltoon, het scherm zal niet oplichten en de beller krijgt een bezettoon te horen.
Heb je het nummer op je telefoon geblokkeerd? Dan wordt deze persoon direct doorgeschakeld naar je voicemail. Heb je je voicemail uitgeschakeld? Dan krijgt hij/zij (dit verschilt per provider) te horen dat je in gesprek bent of niet bereikbaar bent.
Je ziet geen updates van de profielfoto van een contact. Berichten die je stuurt naar een contact dat jou heeft geblokkeerd hebben altijd maar één vinkje (bericht verzonden) en nooit een tweede vinkje (bericht afgeleverd). Het lukt niet om dat contact te bellen.
Je kunt in de chat van een contact niet langer de informatie 'Laatst gezien' of de status 'Online' zien. Weet wel dat iemand zijn 'Laatst gezien'-status kan aan- of uitzetten. Je bent dus niet per definitie geblokkeerd als je dit niet meer ziet staan bij een contact.
Hackers kunnen op je smartphone heel wat schade aanrichten. Als jij je toestel niet goed genoeg beveiligt, door bijvoorbeeld de nieuwste updates te installeren of niet op te letten waar je op tikt, dan kunnen hackers zo meeluisteren met je gesprekken, je geld stelen of met je camera meekijken.
Zien of uw Android wordt getraceerd
Ga als volgt te werk om op prestatieproblemen te controleren die erop kunnen duiden dat uw telefoon wordt getraceerd: Open Instellingen > Batterij en apparaatonderhoud. Tik op Batterij > Details weergeven.
Met MMI-codes kunt u erachter komen of uw telefoon wordt afgeluisterd met behulp van onvoorwaardelijke gegevensdoorschakeling. Op GSM-netwerken belt u *#21# om een lijst te ontvangen en ##21# om uw instellingen voor onvoorwaardelijke gegevensdoorschakeling te wissen.
Een mobiele telefoon rinkelt standaard 20 seconden, voordat de voicemail overneemt. Bij alle netwerken kan je de rinkeltijd aanpassen. Het minimum is 5 seconden en het maximum is 30 seconden.
Voicemail gaat te snel aan
Veel mensen vinden dat hun mobiele telefoon te snel overgaat op de voicemail. Standaard schakelt een telefoon na vijftien tot vijfentwintig seconden door. De doorschakeltijd (ook wel rinkeltijd genoemd) van de telefoon is soms bij de telecomaanbieder te verlengen tot maximaal dertig seconden.
'Bij de meeste mensen staat de voicemail aan. Wanneer iemand zijn telefoon niet binnen 30 seconden opneemt, wordt het gesprek doorgeschakeld naar de voicemail.
Profielfoto op slot – Tot slot: de geblokkeerde kan niet langer updates van je profielfoto op WhatsApp zien. Wanneer jij een nieuwe foto uploadt kunnen 'normale' contacten deze zien, maar je geblokkeerde niet. Hij of zij ziet nog steeds de profielfoto die je had toen je diegene blokkeerde.
Het melden van reclame blokkeert niet de mogelijkheid voor de afzender om nog een bericht te sturen. Als u dergelijke berichten niet meer wilt ontvangen, moet u het contact blokkeren. Als u sms- en mms-berichten wilt rapporteren, neemt u contact op met de aanbieder.
Gevolgen wanneer je iemand blokkeert
Als je een telefoonnummer blokkeert, dan kan diegene je nog wel bellen of een voicemail achterlaten, maar je krijgt dan geen melding hiervan. Berichten die worden gestuurd naar jou worden niet afgeleverd. Je contact krijgt geen melding als jij diegene blokkeert.
Blokkeren via een gesprek of voicemail: open een gesprek of voicemail van het contact dat je wilt blokkeren. tik op Meer opties. [Nummer] blokkeren.
Hij kan simpelweg boos zijn of beledigd zijn om iets, en je daardoor blokkeren. Dit lijkt ook weer op de situatie waar hij tijd voor zichzelf nodig heeft. Hij voelt zulke sterke emoties, dat hij geen contact met je kan hebben, en maar blokkeert.
Als je bepaalde personen niet kunt bellen, kan het zijn dat ze niet bereikbaar zijn. Wat ook kan is dat je het bewuste telefoonnummer per ongeluk geblokkeerd hebt. Controleer dat in je telefoon. Het staat meestal in het menu 'Contacten'.
Je kunt je voicemail afspelen door je voicemailservice te bellen. Bij sommige apparaten en providers zie je een lijst met je voicemails in de app Telefoon.
Belangrijk: Als je wilt dat meldingen juist werken in Voice op je Android 13-telefoon, moet je meldingen aanzetten voor inkomende gesprekken, tekstberichten en voicemail. Als meldingen uitstaan, kun je telefoongesprekken of andere belangrijke Voice-gebeurtenissen missen.
Permanent je voicemail uitschakelen
Dan is het slim om je voicemail helemaal uit te zetten. Dit fix je heel makkelijk via één sms'je. Zowel voor je Android telefoon zoals een Samsung of een iPhone: Pak je telefoon met het Tele2-abonnement erbij en sms UIT naar 1233.