Het uitschakelen van meldingen in Android kan enorm handig zijn. Denk bijvoorbeeld aan notificaties van games, die je vragen om een in-app aankoop te doen, of continue meldingen van Gmail en Instagram bij elk nieuw bericht.
1 Swipe omlaag vanaf de bovenkant van je telefoonscherm om alle meldingen te kunnen zien. 2 Tik op de melding die je wilt uitschakelen en houd deze even ingedrukt. Tik vervolgens op Instellingen. 3 Kies hier welke meldingen je aan of uit wilt zetten door de blauwe balkjes naar links of rechts te schuiven.
De stip op het WhatsApp-symbool op je apparaat heet een meldingsstip. Deze functie is door je telefoonfabrikant toegevoegd om activiteit in WhatsApp aan te geven. Denk aan een ongelezen bericht of een gemiste oproep.
Zorg ervoor dat Niet storen is uitgeschakeld of dat je WhatsApp-meldingen als prioriteit hebt toegestaan in Instellingen > Geluid > Niet storen. Zorg ervoor dat alle WhatsApp-machtigingen zijn ingeschakeld in jouw Instellingen > Apps > WhatsApp > Machtigingen.
Ga naar 'bekijk alle activiteit' voor de schermtijd per dag en week. Je ziet hier ook de besteding per categorie (sociaal, amusement, creativiteit) en per app. Onderaan zie je hoe vaak je de telefoon per dag oppakt en waarvoor je oppakt. Weer daaronder zie je de meldingen per dag per applicatie.
Je kan pushnotificaties bij Android uitzetten door naar Settings > Notifications te gaan. Net als bij iOS kan je bij Android pushnotificaties voor individuele apps uitzetten of een “Do not disturb” modus inschakelen. Dit scherm biedt verder opties voor bijvoorbeeld uitzonderingen op de do-not-disturb regels.
Je kunt er ook voor kiezen pop-ups toe te staan. Als je nog steeds pop-ups krijgt nadat je ze hebt uitgezet: Misschien heb je je eerder aangemeld om meldingen van een site te krijgen. Je kunt meldingen blokkeren als je niet wilt dat berichten van een site op je scherm worden getoond.
Open de Telefoonkoppeling app en ga naar Meldingen. Selecteer Aanpassen. De pagina Instellingen wordt weergegeven. Onder Kiezen welke apps meldingen verzenden ziet u een lijst met alle apps die meldingen naar uw pc hebben verzonden.
Open de Instellingen-app. Tik op 'Schermtijd'. Tik op 'Bekijk alle activiteit'.
Ga naar 'Instellingen' > 'Meldingen' > 'Kondig meldingen aan' en zorg dat 'Kondig meldingen aan' is ingeschakeld.
Wil je toch weten waar de melding over ging, dan kun je in het nieuwe Android 11 makkelijk de 'Meldingsgeschiedenis'-functie erbij pakken. Onder het plaatje tik je op 'Meldingsgeschiedenis', waarna je de functie kunt activeren om alle ontvangen notificaties te bekijken.
Tijdens het configureren van een focus kun je instellen van welke personen en apps je meldingen wilt ontvangen. Dit doe je door ze stil te houden of toe te staan. Je kunt bijvoorbeeld een werkfocus configureren en alleen meldingen toestaan van je collega's en de apps die je voor je werk gebruikt.
Geblokkeerd contact
Deze zal niet te zien krijgen dat je deze geblokkeerd hebt, maar kan dit wel uit een aantal zaken afleiden. De persoon kan je wel nog berichten sturen, alleen jij zal ze niet meer ontvangen. Hierdoor krijgt de persoon geen aflever-vinkjes te zien bij het verzonden bericht.
De functie Laatst gezien, je online status, statusupdates en wijzigingen aan je profielfoto zijn niet meer zichtbaar voor geblokkeerde contacten. Berichten, oproepen en statusupdates die zijn verzonden door een geblokkeerd contact zijn niet zichtbaar op je telefoon en worden nooit afgeleverd.
Je kunt op een aantal manieren herkennen dat je bent geblokkeerd: Je ziet niet meer wanneer een contact voor het laatst online is geweest in het chatvenster. Zie hier voor meer informatie. Je ziet geen updates van de profielfoto van een contact.
Waarom cookies nuttig zijn
Ze verbeteren de online functionaliteit door browsegegevens op te slaan. Met cookies kunnen sites het volgende doen: U ingelogd houden. Uw sitevoorkeuren onthouden.
Een algemene regel is: niet meer dan twee tot drie uur beeldschermtijd per dag. Drie uur is al veel. Vooral als je wilt dat er nog tijd over is voor beweging en andere dingen. Het is belangrijk om regels te hebben voor hoe je kind media gebruikt.
- De meeste mensen checken eerst hun Facebookaccount en persoonlijke mails voordat ze uit bed gaan. - De gemiddelde gebruiker kijkt 221 keer per dag op hun telefoon. - De gemiddelde gebruiker kijkt dus meer dan 1500 keer per week op hun smartphone. - Gemiddeld wordt de smartphone 3 uur en 16 minuten per dag gebruikt.
WhatsApp-meldingen dempen
Zet dan die almaar doorgaande gesprekken even op pauze door in WhatsApp voor 'stille meldingen' te kiezen. Tap op het groepsgesprek, druk op de naam bovenin het scherm en geef aan hoe lang deze chat stil moet zijn ('dempen'). Je kunt kiezen tussen 8 uur, een week of zelfs een jaar.