Het werkt als volgt: in de zoekbalk van Google type je je woonplaats in. Op dat moment zie je al de huidige weersomstandigheden. Als je nu echter vervolgens op 'Elk uur luchtvochtigheid, wind en meer' klikt, dan kom je in de Google Weer-app terecht. Vanuit hier krijg je nu nog meer informatie over het weer.
Op Android ga je naar Overzicht (veeg naar rechts) en dan zie je bovenaan het weer (Of je vraagt “Wat is het weer” aan de Assistent). Daar klik je dan op, en daarna het hamburgermenu linksboven: “Zet op startscherm“. Op IOS is er deze handleiding om de Google weer-app te gebruiken.
KNMI. Eigenlijk is het KNMI rijkelijk laat met zijn eigen app – het aanbod van weerdiensten voor Android is onderhand al aardig groot. Toch is deze app een goede optie voor iedereen die weersvoorspellingen zoekt.
Het probleem kan worden opgelost door het verwijderen en opnieuw installeren van de widget Weer. Volg deze stappen: Houd de widget Weer ingedrukt op je scherm Home en sleep het vervolgens naar Verwijderen. Ga naar Instellingen > Applicaties.
KNMI Weer
De KNMI app komt uit veel tests het beste uit de verf als het om de nauwkeurigheid van de voorspellingen gaat. Helaas is de gebruiksvriendelijkheid van deze weerapp aanzienlijk minder ten opzichte van bijvoorbeeld Buienradar en Weeronline.
Informatie van buienradars is over het algemeen goed betrouwbaar, maar de 100% wordt niet gehaald. Houd er rekening mee dat er soms een onverwachte bui kan langskomen, zeker als de atmosfeer onrustig is.
Google, die zijn voorspellingen baseert op de website weather.com, zat er in die negen dagen het dichtst bij qua temperatuur. Gemiddeld genomen zat de app er 0,03 graden naast.
Blijft een app hardnekkig weigeren, ook na het updaten, verwijder deze dan en installeer de app opnieuw. Het kan zijn dat een net geïnstalleerde app niet werkt omdat de nieuwe versie door de ontwikkelaar niet goed getest is.
Deze gratis, handige app is een makkelijk hulpmiddel waarmee je realtime buienradar en andere weersinformatie op je smartphone kunt bekijken. Beschikbaar voor alle platformen waaronder Android en iOs.
Dark Sky: de allerbeste weersite
Het is ook de regerend kampioen van de weer sites. En dat is niet voor niets. Dark Sky is zo indrukwekkend dat het je tot op de minuut kan vertellen wanneer er in jouw gebied regen zal vallen. Ze sturen je zelfs een melding om je te waarschuwen dat je dekking moet zoeken!
Je betaalt het standaard Buienradar Plus tarief van €3,49 per jaar (29 cent per maand). Het kost je dus niets extra. Zo helpen we samen de natuur om ons heen te beschermen. Je krijgt daarnaast ook Buienradar advertentievrij en je kunt gratis gebruikmaken van tijdelijke voordeel acties voor Buienradar Plus gebruikers.
Je kunt een app in de appbibliotheek in het beginscherm zetten, als deze niet al in het beginscherm staat. Houd je vinger op de app en tik op 'Zet op beginscherm' (alleen beschikbaar als de app nog niet in het beginscherm staat). De app wordt weergegeven in het beginscherm en in de appbibliotheek.
Op je Apple iPhone, Apple Watch en iPad staat standaard de Weer app geïnstalleerd.
Het antwoord is heel eenvoudig: de Weer-app van Apple is er niet voor je iPad. Hij is er uitsluitend voor de iPhone. Niemand weet eigenlijk goed waarom de Weer-app er nooit voor de iPad geweest is.
De meest voor de hand liggende oplossing is het opnieuw aanzetten van je Android-smartphone en daarna controleren of de Google Assistent weer werkt. Wellicht is er op de achtergrond iets gebeurt waardoor de stemhulp niet meer werkt.
Als je wilt dat je app beschikbaar en zoekbaar is op Google Play, zorg je ervoor dat je app is gepubliceerd naar productie. Als je een gesloten of interne test uitvoert en je je app openbaar beschikbaar wilt maken, moet je een productierelease maken.
De Google-app op Android lijkt op nogal wat telefoons niet goed te werken. Gebruikers maken melding van voortdurende pop-ups die in beeld komen met de melding dat de Google-app is gestopt. Mogelijk heeft het iets te maken met het doorvoeren van de laatste update.
Hoe kan ik zien welke apps ik geïnstalleerd heb op mijn Galaxy toestel? Via de Google Play store zie je welke apps je in het verleden hebt geïnstalleerd. Dit kun je ook controleren als je een nieuw Android toestel in gebruik neemt of na een reset van je toestel, aangezien deze zijn gekoppeld aan je Google account.
Buienalarm
Buienradar was er als eerste bij, maar Buienalarm is het slimste. Met deze app hoef je namelijk niet zelf te checken of er nog buien in aantocht zijn, maar wordt je op de hoogte gehouden. Als je de app voor de eerste keer opent kun je je eigen locatie invullen, of automatisch je locatie laten bepalen.
Meteored, Yr.no en Weerplaza vormen in Gouda de top drie. AccuWeather en de app van het KNMI scoren hier duidelijk minder sterk. In de overige plaatsen is de dagelijkse neerslagverwachting het best voorspeld door WeatherPro. Gevolgd door door Weer XL en Meteored.
Beschikbare weermodellen
Er zijn verschillende weermodellen beschikbaar, zoals het Amerikaanse GFS-model en het Europese ECMWF-model. Hier bij Buienradar gebruiken we deze weermodellen, alsook HiRLAM (het weermodel van het KNMI), Harmonie (ook van het KNMI) en UKMO (het weermodel van het Verenigd Koninkrijk).