Raamfolie of plakfolie is waarschijnlijk de bekendste manier om je privacy te verhogen en inkijk via je raam te vermijden. Hang het op ooghoogte om vervelende blikken in je woonkamer te voorkomen of kies voor een decoratief element. Er is erg veel keuze op de markt en het is bovendien makkelijk zelf aan te brengen.
Gezandstraald raamfolie, raamfolie standaard en raamfolie melkglas zijn eigenlijk de meest geschikte folies voor een tijdelijke oplossing tegen inkijk. Ze zijn betaalbaar, makkelijk te plakken, kunnen snel op de ramen geplakt worden, zien er netjes uit en houden pottenkijkers op afstand.
Als je vooral een beetje privacy wilt maar wel genoeg lichtinval, is raamfolie ideaal. Statische raamfolie kun je er zowel makkelijk opplakken als afhalen. Het laat veel licht door, is goedkoop en makkelijk schoon te maken. In welke ruimte dan ook!
Een budget oplossing voor zonwering is raamfolie. Folie is er in een verduisterende variant die al te koop is voor 20 euro per meter. Voorkom luchtbellen en plak de folie strak op het raam, met deze tips voor het aanbrengen. Een nadeel van deze methode is dat je 's ochtends niet het licht binnen kunt laten.
Het werkt hetzelfde als een voorzetraam: je creëert een isolerende luchtlaag tussen het venster en de folie. Folie die op het glas van de ruit geplakt wordt. Deze glasfolie (of plakfolie) heeft een reflecterende laag die de warmte naar binnen terugkaatst.
Dan kan je ook aluminiumfolie op het raam kleven. Dat doe je best langs de buitenkant, omdat de folie daar het zonlicht zal weerkaatsen en zo de warmte buitenhouden.
Anti-inkijk ook wel privacy raamfolie genoemd, is een raamfolie die is ontworpen om privacy te bieden door de inkijk in een kamer of gebouw van buitenaf te blokkeren of te verminderen.
Gordijnen (nemen ruimte in maar geven tegen normale kosten wel direct sfeer en zijn geluidsdempend) Rolgordijnen tegen de muur erboven (goedkoop maar vaak niet heel mooi) Rolgordijnen op de kozijnen (Mooier,strakker maar wel wat duurder dan de optie hierboven) Jaloezieën (Mooi, subtiel maar nog kostbaarder vaak)
Door ze schuin naar boven open te draaien, komt er volop licht naar binnen terwijl de inkijk beperkt wordt. Door ze schuin naar beneden te draaien werken de lamellen als zonwering terwijl u niet helemaal afgesloten zit. Door ze helemaal dicht te draaien creëert u privacy èn u houdt het (zon)licht buiten.
Dunlop getinte raamfolie | Action.com.
Een folie aan de buitenkant van de ruit heeft het zelfde principe als die van de binnenkant, maar het voordeel is dat het makkelijker zijn warmte kwijt kan aan de omgeving. Dus beplakken aan de buitenkant is vaker van toepassing, maar de binnenkant van een raam is ook zeker goed te doen!
De meeste mensen hebben hun gordijnen overdag vaak open en 's avonds dicht. Wanneer het licht brandt en de gordijnen gesloten zijn, kan men, afhankelijk van de stof soort, niet langer naar binnen kijken. Ook hier geldt weer dat hoe dunner de stof is hoe meer licht en zicht deze doorlaat.
U zorgt voor gezonde, schone lucht in huis via ventilatieroosters, ramen en deuren. Zet de ventilatieroosters altijd open, ook in de winter. Als er geen ventilatieroosters zijn, probeer (klep)ramen dan zo vaak mogelijk op een kier open te zetten.
Hoe ontstaan waterdruppels aan de binnenkant van de ramen? Waterdruppeltjes aan de binnenkant van de ramen zijn het gevolg van condens. Dat is waterdamp die in de lucht hangt en neerslaat op een koude oppervlakte zoals ramen, spiegels, muren of plafonds.
Het gaat daarbij om warme lucht, die condenseert op koude ondergronden als ramen en spiegels. Zeker in uw slaapkamer, gezien de grote hoeveelheid vocht die een volwassene verliest gedurende de nacht, is de kans op condensvorming groot. En als er onvoldoende frisse lucht binnenkomt, komt er condens op de ramen.
De oplossing is simpel: maak alle naden en kieren in je huis dicht, bijvoorbeeld met tochtstrips of kit. Je huis voelt warmer en je verspilt minder energie. Zorg tegelijkertijd wel voor goede ventilatie, bijvoorbeeld met roosters in de ramen. Dit is nodig voor gezonde lucht in huis.
De beste manier om de ruimte tussen de muur en jouw kozijn op te vullen en wind- en waterdicht te maken is door compriband te gebruiken (ook wel voegband, schuimband, cocoband, isolatieband of zwelband genoemd).
Spiegelfolie, de meest effectieve zonwerende folie!
UV straling in het zonlicht zorgen voor het snel opwarmen van bijv. uw huis, school of bedrijfspand. Zonwerende raamfolie houdt deze warmte tegen. Direct na het aanbrengen van de folie merkt u het verschil in het doorstromen van warmte.
Bij goed onderhoud gaat professioneel aangebrachte folie binnenshuis tot wel 20 jaar mee. Buitenshuis aangebrachte glasfolie kan tot wel 10 jaar meegaan, dit is onder andere afhankelijk van de weersomstandigheden.
Spiegelfolie houdt ongewenste inkijk van buitenaf tegen tot wel 95%. De zichtbeperking is echter niet het enige voordeel van spiegelfolie. Het folie blokkeert namelijk ook bijna volledig uv-straling van buitenaf. Het voorkomt binnenvallend infrarood en stopt irritante lichtschitteringen.