Wanneer u extra support wilt en uw borsten ook 's nachts wilt ondersteunen, kunt u gewoon een BH dragen als u slaapt. Er zijn eigenlijk geen bewezen gezondheidsrisico's aan verbonden. Ook als u grotere cupmaten heeft en het niet prettig vinden om zonder BH te slapen, kan het slapen met een BH geen kwaad.
Slapen mét beha zou slecht zijn voor je borsten, zorgen voor hangborsten en volgens sommigen zelfs een rol spelen in het ontstaan van borstkanker. Geruststelling: van dat laatste is niks waar. Volgens Healthline is er geen aantoonbaar bewijs dat slapen met beha negatieve gevolgen heeft voor je borsten.
Een beha dragen is dus nergens voor nodig." Waar de beugels van een beha zitten, bevinden zich lymfevaten. Die lymfevaten worden afgekneld door je beha. Als je je beha uit laat, verbetert de doorbloeding van je borsten.
Het beste kan je BHs om de 2 à 3 dagen dragen wassen. Draag je ze langer, dan zullen zweet, huidvet en verzorgingsproducten het materiaal van de BH aantasten en dit is wederom niet goed voor het elastiek.
Wanneer je stopt met een beha dragen, lijken je borsten in eerste instantie te gaan hangen. Maar doordat je de spieren rondom je borsten nu meer gaat aanspreken, zal je dus merken dat ze juist steviger worden en niet gaan hangen. Je kan zelfs gerichte oefeningen doen om deze spieren aan te sterken.
Mét ondergoed versus zonder ondergoed
Slapen zonder ondergoed heeft nog meer voordelen. Je lichaam kan beter afkoelen waardoor je beter slaapt. En ook je algemene slaapkwaliteit kan aanzienlijk verbeteren. Verschillende experts geven aan dat de ideale slaapkamertemperatuur tussen de 15 en 19 graden Celsius ligt.
Hoewel naakt slapen beter zou zijn voor je temperatuurregulatie 's nachts en dus voor je nachtrust, zijn er dus maar weinig mensen die dit daadwerkelijk doen. Van de mannen slaapt het grootste deel in een onderbroek, en vrouwen dragen graag een nachthemd of pyjama. Het hangt vooral af van je eigen voorkeur.
Het zweet kan irritaties op je borsten veroorzaken, je kunt er zelfs schimmels door krijgen! Daarnaast zal een beha met ijzeren beugels snel in je lichaam porren, wat niet alleen oncomfortabel is, maar ook inwendige cystes kan veroorzaken.
Het verschilt per persoon maar gemiddeld moet een bh na 4 keer dragen gewassen worden.
Een slaapbh is een specifiek soort bh die wordt gebruikt om in te slapen. Dat klinkt ook wel logisch. Het voordeel is dat ze heel comfortabel zitten. Daarom is het ideaal om erin te slapen, aangezien er geen ongeregeldheden in zitten die je slaap kunnen belemmeren.
Haal dat bandje over je schouder en doe het bandje dat nog vooraan zit achter je hoofd langs. Voor deze hack heb je een zogeheten low back bra converter nodig. Deze maak je vast aan een van de uiteindes van je beha, draai je om je middel en maak je vast aan de andere kant. Zo heb je je beha prachtig weggewerkt.
"Door het dragen van sokken in bed verwijden de bloedvaten in de voeten", legt ze uit. "Hierdoor warmt het lichaam op en wordt een signaal naar de hersenen gestuurd dat het tijd is om te gaan slapen." In slaap vallen met koude voeten is lastig. Veel mensen liggen hierdoor wakker, ziet Karine van Helvoort.
Goeie houding: op je rug slapen
Het is verreweg de gezondste optie voor de meeste mensen: als u op uw rug slaapt, kunnen uw hoofd, nek en ruggengraat in een neutrale positie rusten. Dit betekent dat er geen extra druk is op deze gebieden, waardoor je minder snel pijn zult ervaren.
Volgens onderzoek zorgt het dragen van sokken in bed er namelijk voor dat er een signaal naar je hersenen wordt gestuurd dat het tijd is om te slapen. Dit komt omdat je bloedvezels in je handen en voeten zo worden geopend, waarna je lichaam opwarmt om zo je lichaam voor te bereiden op het slapen.
Doordat je geen ondergoed draagt, bestaat er ook geen barrière meer. Hierdoor zal je dus juist weer meer last krijgen van irritaties. Ook zul je nu opmerken, dat je sneller onfris ruikt tijdens het sporten. Je zult je natte kleren dus meteen moeten uittrekken na een work-out.
Dat blijkt uit onderzoek onder ruim 1000 Nederlanders. Slaapt 20 procent van de mensen tussen de 46 en 65 jaar in hun blootje, bij jongeren tussen de 18 en 25 jaar is dat bij slechts 9 procent het geval. In de leeftijd van 26 tot 46 jaar slaapt 18 procent naakt.
Volgens onderzoek draagt 5 tot 7% van de mannen nooit een onderbroek.
Verbeterde slaapkwaliteit: de algehele slaapkwaliteit en zelfs inslapen kan verbeteren door een correcte slaaphouding en minder pijnprikkels vanuit de wervelkolom of knieën. Betere bloedcirculatie: de bloedcirculatie in de benen kan verbeteren door minder afknelling met het gebruik van een kniekussen om te slapen.
Zonder hoofdkussen slapen gaat haast niet en kan zelfs leiden tot artrose. Probeer het maar eens uit, dan begrijp je wel waarom; zonder kussen of op een te dun hoofdkussen bungelt je hoofd schuin naar beneden en trek je je nekwervels uit hun fatsoen. Bovendien komt er teveel druk te staan op de schouder waarop je ligt.
Lig dus op je linkerkant en laat je armen comfortabel voor je rusten. Buig je knieën en trek je benen lichtjes op. Wie heel veel last heeft kan op de rug gaan liggen en een stapel kussens onder haar rug en hoofd leggen.
Een bedsok is een sok die gemaakt is van wol met minder compressie. De wol is van extra zacht materiaal, waardoor ze erg comfortabel en warm aanvoelen. Daarnaast zorgt de mindere compressie ervoor dat de doorbloeding wordt gestimuleerd. Hierdoor blijven je voeten lekker warm gedurende de gehele nacht.
Het is dus volkomen gezond en zelfs goed om sokken te dragen tijdens het slapen. Wel raden we je aan om voor het slapen schone sokken aan te trekken. Sokken die je al de hele dag gedragen hebt, zitten vaak vol met bacteriën en zweet.
"Schimmels en bacteriën kunnen in het materiaal van de sok gaan zitten en hiermee houd je de infectie in stand", zegt Brenninkmeijer. Het maakt dus niet als je sokken 2 dagen draagt. Je kunt een paar sokken zelfs 5 dagen achter elkaar dragen.
Onder een doorschijnend bloesje draag je best iets wat je bovenlichaam mooi uitlijnt. Het is belangrijk dat het onderstuk dicht bij je lichaam aanleunt en niet te veel naden of details heeft.
Heb je behoefte aan een veilige, stevige BH, kies dan de Full Cup. De schouderbanden komen vanuit het midden van de cup en zijn zo centraal geplaatst. Deze BH is vooral geschikt voor onder hoogsluitende tops en jurkjes.