Mediteer regelmatig — geef confronterende gedachten een plek. Eerder zou mediteren het laatste zijn geweest waaraan je zou denken als je je verveling wil tackelen. ...
Wees creatief met je gedachten — laat ze de vrije loop. ...
Doe klusjes — voer taken met aandacht en precisie uit.
Wanneer je je verveelt en ondergewaardeerd voelt, kan het je zelfvertrouwen aantasten en leiden tot een gevoel van ontevredenheid over je werk. Dit kan leiden tot een verminderd gevoel van eigenwaarde en zelfvertrouwen, en kan uiteindelijk leiden tot gevoelens van depressie en angst.
Verveling komt sneller voor als je minder zelfbewust bent. Ook speelt de mate van focus en betrokkenheid een grote rol. Iemand met ADHD zal zich eerder vervelen dan iemand die goed gefocust kan blijven. Mensen die juist veel behoefte hebben aan spanning, willen meer dan alleen het gewone alledaagse leven.
Als je af en toe even een moment neemt om letterlijk en figuurlijk stil te staan, kun je erna weer met meer aandacht en focus doorgaan. Als je aan het niksen bent, kun je reflecteren op jezelf en je leven.
Verveling treedt op als alle dingen die leuk en interessant zijn om te doen niet kunnen of niet mogen, en men toch geen zin heeft om niets te doen. Verveling kan het gevolg zijn van een gebrek aan prikkels, bijvoorbeeld tijdens het wachten, of van bezigheden die als saai, eentonig of repetitief ervaren worden.
Bekijk een documentaire over iets wat je altijd al hebt willen weten. Probeer een nieuw recept voor een cocktail of mocktail uit. Volg een online workout. Probeer een nieuwe hobby, zoals schilderen of tekenen.
Wat moet je doen als je corona hebt en je je verveelt?
50 activiteiten die je kunt doen tijdens de lockdown
Hou een winter-barbecue – Een barbecue doet het ook zonder zon, dus warm de glühwein op, scoor wat burgers, groenten of vleesvervangers en ga de tuin of het park in!
Maak je eigen meubel – Op YouTube leer je alles over het maken van je eigen tafel, stoel of kast.
Als jij je verveelt, hebben je hersenen tijd om allerlei prikkels te verwerken. Ze houden dan eigenlijk een soort opruiming in je hoofd. ' Volgens Belton is er in best korte tijd veel veranderd in de manier waarop mensen zijn gaan leven.
Je kunt gevoelens van angst ervaren, verdrietig zijn en depressief. Verder gaat het gepaard met een gebrek aan energie. Je voelt je futloos, moe en je hebt nergens zin in. Dit kan zich ook uiten in taken steeds uitstellen en je vaker ziekmelden.
Het is volkomen normaal dat je daar allerlei gevoel bij hebt: verdriet, angst, woede, somberheid. Als je die dingen ervaart, weet je vaak waar ze mee te maken hebben en het gevoel komt en gaat. Je kunt erover praten, je kunt erom huilen soms misschien een beetje lachen, er zit beweging in.
Alcohol en drugs kunnen een depressie veroorzaken en verergeren. Vaak zijn er ook zorgen over praktische problemen, zoals geld, werk, het gezin of woonruimte. Probeer het niet allemaal alleen op te lossen.
Onderzoek heeft aangetoond dat bepaalde activiteiten kan helpen om depressieve gevoelens te verminderen. Dat zijn met name buitenactiviteiten als wandelen, hardlopen of fietsen. Dit hoeft niet heel fanatiek. Drie of vier keer per week tussen de 30 en 40 minuten bewegen is voldoende.