Kosten voor eten en drinken in Curaçao zijn prijzig, hoewel de kosten afhankelijk zijn van waar je eet en drinkt. Het is logisch dat je op populaire plekken zoals Jan Thiel Beach of het Wilhelminaplein in Willemstad meer betaald.
Voor een lunch ben je meestal rond de 15 euro per persoon kwijt. Voor het avondeten kun je rekenen op ongeveer 30-40 euro per persoon.
Vlees is een stuk goedkoper dan je in Nederland gewend bent. Groente en fruit is juist weer (flink) duurder en soms daarbij ook nog veel slechter van kwaliteit. Let ook heel goed op de houdbaarheidsdatum, daar zijn ze op Curaçao iets minder moeilijk mee.
De goedkoopste maand om naar Curaçao te vliegen is meestal juni.
Curaçao. U mag maximaal 30 dagen achter elkaar op Curaçao verblijven. Wilt u langer dan 30 dagen, maar korter dan 90 dagen blijven? Bekijk de website van de Toelatingsorganisatie van Curaçao voor meer informatie over verlenging na aankomst.
De beste reistijd voor Curaçao is tussen januari en juni. Tijdens de eerste helft van het jaar heb je altijd zon, een lekkere bries en valt er nauwelijks een druppel regen.
Groen. De kleurcode van het reisadvies voor Curaçao is groen. Dit betekent dat de veiligheidsrisico's vergelijkbaar zijn met die in Europees Nederland.
Geld. Indien u het land wilt binnen reizen met meer dan $10.000 in contanten, dient u dit bij de douane aan te geven. Het aangifteformulier is verkrijgbaar bij de Douaneautoriteiten op de Luchthaven.
Curaçaose gerechten
Een aantal specialiteiten op Curaçao zijn kabritu stobá (geitenstoof), karkó (kroonslak), yuana (leguaan, smaakt naar kip), kadushi soep (cactussoep), mondongo (soep van runder-ingewanden), funchi (een soort polenta) en tutu (funchi, rijst en bonen).
Entree en strandbedjes Mambo Beach Curaçao
De kosten bedragen 6,50 gulden. Daarnaast betaal je ook nog eens voor je strandbedje. Afhankelijk van de strandtent die je kiest en de luxe van het bedje betaal je zo'n 5 tot 20 gulden.
Het gemiddelde salaris voor a schoonmaker (m/v) is € 13,47 per uur in Willemstad Curaçao.
Reizigers met de Nederlandse nationaliteit hebben geen visum nodig voor een verblijf van maximaal 180 dagen. Reizigers moeten: In het bezit zijn van een paspoort dat geldig is bij aankomst.
De vluchten naar het eiland Curaçao worden bij ons vanaf Amsterdam 5x per week uitgevoerd door KLM. Je vliegt in ca. 9 uur comfortabel naar Hato International Airport, vlak bij Willemstad.
De wijken Koraal Specht, Souax, en Seru Fortuna staan bekend als arme en daardoor minder veilige wijken. Je kunt hier op zichzelf prima met een auto doorheen rijden maar het is niet raadzaam om een van deze wijken te voet te verkennen, zeker niet na zonsondergang.
Daardoor is Playa Grandi de perfecte plek om met schildpadden te zwemmen. Voordat je het weet zwem je tussen 4 schildpadden door, hoe leuk. Je kan de schildpadden op Playa Grandi vaak vinden tussen 10:00 en 16:00 uur.
Het zonovergoten Curaçao heeft een tropisch savanneklimaat. Dit betekent een gemiddeld aantal zonne-uren per dag van maar liefst acht uur en temperaturen die het gehele jaar vrij constant zijn.
De natste maanden zijn oktober, november en december. Meestal regent het 's morgens vroeg of in de vroege of late avond. De buien zijn doorgaans kort, hevig en heel plaatselijk.
Het hele jaar wordt het vrij vroeg donker op het eiland. Tussen ongeveer 18:30 en 19:00 uur. Om 12 uur 's middags staat de zon op zijn hoogtepunt, wat betekent dat u op dat moment goed beschermd de zon in moet.
Curaçao heeft een semi-droog, tropisch klimaat. De koudste maand is januari met een gemiddelde maandtemperatuur van 26,5 °C en de warmste maand is september met een gemiddelde maandtemperatuur van 28,9 °C.
Gebruik deet!
Deet is een stofje dat het reukvermogen van de muggen verstoort, hierdoor kunnen ze je minder goed vinden en dus word je minder snel geprikt. Deet is verkrijgbaar in verschillende vormen, namelijk: crème, spray, rollers of gel.