Hoe veilig is bunq? Ondanks dat bunq nog maar enkele jaren actief is op de Nederlandse markt, is de bank een veilige plek om een rekening te openen. De bank investeert veel middelen om de veiligheid van hun systemen te garanderen. bunq heeft bovendien een officiële Nederlandse bankvergunning.
Last but not least - jouw geld is altijd veilig op bunq 🌈
Ter herinnering: in 2014 kreeg bunq de eerste Europese bankvergunning in meer dan 35 jaar. Dat betekent dat je gerust kan zijn. jouw geld is 100% veilig en je wordt gedekt door het depositogarantiestelsel van De Nederlandsche Bank, tot € 100.000.
Met een gemiddeld cijfer van 7,8 scoort Bunq aanzienlijk beter dan banken als Rabobank, ING en ABN Amro.
Op bunq vallen jouw rekeningen onder het Nederlandse Depositogarantiestelsel (DGS), ongeacht het abonnement dat je kiest. Houd er echter rekening mee dat e-geldrekeningen en (niet-Euro) lokale valuta-rekeningen zijn uitgesloten van het depositogarantiestelsel.
Ali Niknam (41) is de succesvolste Nederlandse ondernemer van zijn generatie. Voor zijn veertigste richtte hij al drie miljardenbedrijven op. Bunq (in 2012 opgericht, 465 werknemers) is zijn grootste project tot nu toe.
Een gewone bank is Bunq ook niet. In 2014 kreeg Niknam na een lange strijd met De Nederlandsche Bank (DNB) zijn zo gekoesterde bankvergunning. De toezichthouder hield, met het echec rond de DSB-bank nog vers in het geheugen, de boot lang af.
. – First things first – bunq is niet zomaar een fintech app, maar een echte bank. We werken onder een volledige Europese banklicentie, gegeven door De Nederlandsche Bank (DNB).
Net als in voorgaande jaren wordt BNG Bank beschouwd als de veiligste bank van Nederland. Op de wereldranglijst staat de bank achter drie Duitse banken en een Zwitserse bank. BNG Bank en NWB Bank nemen daarmee dezelfde plaatsen in als vorig jaar. De Rabobank is de eerstvolgende Nederlandse bank in het overzicht.
Dat is uitgesloten, want vijf jaar na de kredietcrisis zijn die nog altijd too big to fail: vallen ze om, dan laten ze internationaal een spoor van vernielingen achter. Too big to fail geldt ook voor Nederlandse banken als de Rabobank, ING, ABN Amro en SNS Bank, zij het op wat kleinere schaal.
Rabobank werkt samen met bankbrutaaltje Bunq.
Wil je weten hoe jouw bank scoort op onderwerpen als dierenwelzijn, klimaatverandering en mensenrechten? Kijk dan op de Eerlijke Bankwijzer. Er zijn 2 duurzame banken die er met kop en schouders bovenuit steken: De Volksbank (hieronder vallen ASN, SNS en Regiobank) en Triodos.
Net als in voorgaande jaren wordt BNG Bank beschouwd als de veiligste bank van Nederland. Op de wereldranglijst staat de bank achter een Duitse en een Zwitserse bank.
Bunq biedt betaalrekeningen aan voor particulieren en zelfstandigen. De betaalrekeningen fungeren tegelijkertijd als spaarrekening, want je krijgt er rente op.
je kan nooit schulden maken ❗ Geniet van jouw geld zonder schulden! bunq biedt geen kredietopties of leningen, dus we verdienen niets aan je als je geld op is. Geef zoveel uit als je'hebt of spaar gemakkelijk met trucjes als AutoSave of 25 aparte subrekeningen.
Diverse Nederlandse banken doen niet mee met Transactie Monitoring Nederland, het initiatief van grote banken om gezamenlijk transacties te controleren op fraude. Onder meer Bunq, Revolut, N26 en Openbank doen niet mee, en Van Lanschot op dit moment nog niet.
Begin je gratis trial
Alle nieuwe bunq gebruikers die in Duitsland wonen, krijgen de eerste 4 maanden 2,55% rente op hun spaargeld. Na de eerste 4 maanden is de rente ons standaardtarief van 1,56%. Deze actie geldt niet voor bestaande bunq gebruikers. Bestaande gebruikers verdienen 1,56% op hun spaargeld op bunq.
De bank die het allerhoogst scoort onder consumenten is de Regiobank. Deze bank scoort een 9.5 en staat al jaren bovenaan in de lijst met best presterende banken. Er zijn ook bekende banken die het wat minder goed doen. De ABN Amro scoort bijvoorbeeld maar een 6.7 en de Rabobank een 6.9.
Spaargeld of geld op de betaalrekening bij elke bank die in Nederland actief is wordt beschermd door het depositogarantiestelsel. De Nederlandsche Bank (DNB) compenseert het geld dat cliënten aan de bank hebben toevertrouwd. De 23.000 rekeninghouders bij ATB krijgen hun spaargeld dus vergoed.
Het depositogarantiestelsel, de Nederlandse Depositogarantie , beschermt het geld op uw rekeningen bij Nederlandse banken. Dit geldt voor persoonlijke en zakelijke rekeningen. Als uw bank failliet gaat, zorgt De Nederlandsche Bank ervoor dat u uw geld terugkrijgt. U bent beschermd tot € 100.000 per persoon, per bank.
Onder meer Bunq, Revolut, N26 en Openbank doen niet mee, en Van Lanschot op dit moment nog niet.
Dankzij het Nederlandse depositogarantiestelsel is jouw banktegoed beschermd. Dit is een soort vangnet van De Nederlandsche Bank (DNB). Bij een faillissement krijg je je geld terug van De Nederlandsche Bank.
De MasterCard-debitcards die bunq aanbiedt werken net als een creditcard, maar bedragen worden direct van de bunq-rekening afgeschreven. Gebruikers die geen behoefte hebben aan een creditcard, of genoeg hebben aan één creditcard, zijn met de premium-dienst duurder uit dan bij andere grote banken.
Waarom Bunq meer spaarrente biedt dan andere banken
“Het is ook een kleine marketingstunt. Je ziet het bij meer kleine partijen. Zo biedt bijvoorbeeld ook broker Trade Republic 2 procent spaarrente aan.” Deze financiële instellingen proberen zo klanten binnen te halen.