In de wis- en natuurkunde heeft oneindig een min of meer kwantitatieve betekenis en wordt als symbool voor oneindig een lemniscaat (∞) gebruikt (ongeveer een liggende acht, en daarom ook wel zo genoemd).
De natuurlijke getallen heten aftelbaar oneindig, er zijn er oneindig veel. Omdat de gehele getallen ook zo te tellen zijn (0, 1, text(-)1, 2, text(-)2, 3, text(-)3, ...) zijn ook die aftelbaar oneindig. Zelfs alle rationale getallen zijn zo te tellen, dus aftelbaar oneindig.
zonder einde, geweldig groot.
De eerste kennismaking van kinderen met oneindig is waarschijnlijk de grote verbazing dat dat tellen alsmaar doorgaat! Er komt altijd weer een volgend getal. En toch is oneindig het grootste "getal" dat er bestaat, alhoewel er geen grootste getal is!
Oneindig heeft geen waarde en is daarom geen getal. Oneindig is geen getal, eerder een begrip. Als oneindig een getal zou zijn zou 1/0 een oplossing kennen, en dat is niet het geval. In formules en dergelijk wordt dan ook gestreefd oneindigheden er uit te halen omdat ze anders onoplosbaar zijn.
Het wiskundig symbool voor oneindig is ∞. maar dat is onmogelijk want wat je ook vermenigvuldigt met 0, geeft 0!
Oftewel: ontelbaar telt gewoon door. het antwoord, Eindeloos. ontelbaar kan je altijd met ontelbaar vermenigvuldigen. Inderdaad oneindig, het teken daarvoor staat al in een eerder antwoord.
Oneindig is geen getal en kan derhalve niet delen. nog steeds oneindig. Dat kan niet anders, Want oneindig heeft geen begin en geen einde, dus ook door 2 gedeeld is er nog steeds geen einde, en kan je het punt waar de tweedeling zou moeten worden toegebracht, nergens door markeren, (Lees meer...)
Het allergrootste getal dat bestaat is 'oneindig', waarvoor het symbool ∞ wordt gebruikt. Wat gebeurt er als je bij oneindig één optelt? Dan is het nog steeds oneindig.
Voor zover onderzoekers nu weten is er geen einde aan het heelal. Er is dus geen rand waar de ruimte stopt. Sterker nog: het heelal blijft groeien. Sterren en planeten bewegen steeds verder van elkaar af.
Nee, het heelal is onbegrensd en waarschijnlijk zelfs oneindig uitgestrekt. Langer antwoord: De nieuwste sterrenkundige waarnemingen doen vermoeden dat het heelal oneindig uitgestrekt is. Dat betekent dat het zeker geen rand heeft.
Het bestaat uit alle levende dingen, planeten, sterren, sterrenstelsels, stofwolken, licht en zelfs tijd. Voordat het heelal werd geboren bestonden tijd, ruimte en materie niet. Het heelal bevat miljarden sterrenstelsels die elk miljoenen of miljarden sterren bevatten.
Betekenis Emoji
The symbol for infinity enclosed within a circle or square. Originally encoded as a symbol to represent acid-free paper, this permanent paper sign was later given emoji presentation to form an infinity emoji. May also be used by members of the autism rights movement to represent neurodiversity.
Ja, dat kan. Oneindig is deelbaar door elk getal. Door de definitie van oneindig, zal de uitkomst van élke deling ook oneindig zijn. Dus oneindig / 2 = oneindig.
Het infinity teken staat symbool voor de eeuwigheid. Het woord 'infinity' komt van het Latijnse 'infinitas' en betekent letterlijk 'grenzeloosheid'. Het infinity teken wordt ook wel 'lemniscaat' genoemd.
Kort nadat googol bekend werd gemaakt, reageerde een van de collega's van Kasner met een nog fantastischer getal, namelijk 10^googol, dus 10 dat googol keer met zichzelf is vermenigvuldigd. Dit getal wordt googolplex genoemd en is het grootste getal met een naam die algemeen bekend is.
De helft van een getal krijg je als je het getal in twee gelijke delen splitst. Je kunt het getal delen door 2 (... : 2 =). Dan krijg je altijd de helft.
De helft is hetzelfde als een gedeelte of een half deel. Als je de helft van iets hebt, is de andere helft precies even groot. Als je de helft van een getal wil uitrekenen, deel je dit getal door twee. De helft is het tegenovergestelde van het dubbele.
Een cijfer is een symbool voor een hoeveelheid. Er zijn tien Arabische cijfers: 0, 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 en 9. Een getal is de weergave van een hoeveelheid in cijfers, bijvoorbeeld: 1, 6, 10, 97, 108, 10.899.
Delen door nul is bij het gewone rekenen niet toegestaan als rekenkundige bewerking. Het gaat om een deling waarbij de deler het getal nul is. Bij het gewone rekenen kan geen zinnige betekenis gegeven worden aan het resultaat van een deling door nul.
In 628 n. Chr. bedenkt de Indiase wiskundige Brahmagupta het cijfer 0, waarmee hij 'niets' tot een getal verheft.
Het getal 0 heeft een aantal unieke eigenschappen: vermenigvuldigen met nul geeft altijd nul; delen door nul is niet toegestaan en ook allerlei andere rekenkundige bewerkingen zijn niet gedefinieerd voor het getal 0.