Gebruik waterstofperoxide zolang u klachten heeft, maar niet langer dan 7 dagen achter elkaar.
4×/dag mond spoelen met 10–15 ml van de 1:1 verdunde oplossing; na de maaltijden en voor het slapen gaan. Spoelen gedurende 1–2 minuten, daarna uitspugen en niet doorslikken. Gebruiken zolang er klachten zijn; max. 7 dagen achtereen gebruiken.
Toegevoegd na 2 uur: Als het niet samen met de verf in de verpakking zat, dan is het alleen gewone waterstofperoxide, waarschijnlijk 6 of 9%. Die kun je ongeveer een maand bewaren, als je de dop gewoon dicht draait, maar niet te strak.
Het product kan niet in de vriezer bewaard worden, maar kan na openen wel bewaard worden in de koelkast. Het gebruik van waterstofperoxide is relatief eenvoudig. Het concentraat dient altijd verdund te worden met water voordat het gebruikt kan worden als mondspoeling.
Gebruik je waterstofperoxide om de mond- en keelholte te desinfecteren? Dan kun je de mond vier keer per dag spoelen met 10 tot 15 ml waterstofperoxide, verdund met dezelfde hoeveelheid water. Spoel de mond gedurende één tot twee minuten. Slik de vloeistof niet door, maar spuug het uit.
Is deze stof veilig? Producten met waterstofperoxide kunnen veilig worden gebruikt. Het is belangrijk dat de aanwijzingen op de verpakking worden opgevolgd. Bij verkeerd gebruik of door ongelukken, zoals in de ogen krijgen of inslikken, kan waterstofperoxide zorgen voor irritaties.
Je giet pure waterstofperoxide over de snijplank en laat het vocht 15 minuten intrekken.
De waterstofperoxide-oplossing in de cosmetica-industrie
Waterstofperoxide is een chemische stof met een sterk oxiderende werking.
Waterstofperoxide blijft het langst op stabiel op een koele donkere plaats. Hoe gelijkmatiger de temperatuur des te beter. Daarom kun je waterstofperoxide bijvoorbeeld het beste bewaren in de koelkast of de kelder.
Ontleding wil zeggen dat de stof 'kapot' gaat, hij reageert en er worden andere producten gevormd. Deze reactie treedt op als je waterstofperoxide verwarmt; daarom moet je het ook in de koelkast bewaren. Het waterstofperoxide zet om naar water en zuurstof.
De waterstofperoxide gaat een chemische reactie aan met de verkleuringen in de tand en bij dat proces ontstaan water en kooldioxide. Tandvlees dat in contact komt met waterstofperoxide kan geïrriteerd raken. Daarom is het belangrijk om bij de behandeling het tandvlees te beschermen.
Gespecialiseerde klinieken gebruiken nu middelen met 15, 25 of 35 procent waterstofperoxide. Daarmee worden snelle resultaten geboekt. De klinieken zeggen dat tanden door een behandeling van zo'n anderhalf uur echt witter worden.
Je hebt waterstofperoxide in verschillende percentages, van 1.9 tot 12%. Hoe hoger het percentage, hoe groter het effect, maar let op: hoe hoger het percentage, hoe schadelijker het is voor je haar! We raden je vaak aan om waterstofperoxide met 12% zoveel mogelijk te vermijden.
Alleen tandartsen en mondhygiënisten binnen een tandartspraktijk mogen producten gebruiken met een waterstofperoxidegehalte hoger dan 0,1%. De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) houdt toezicht op de toepassing van deze producten in de medische sector.
Het verschilt per haarkleur en gewenst resultaat hoe lang je de waterstofperoxide moet laten intrekken. Doe daarom op een onopvallend plukje een test om zeker te zijn dat je de juiste haarkleur bereikt. Heb je licht haar, begin dan met 15 tot 30 minuten.
Mogelijke bijwerkingen – Omdat waterstofperoxide en vrij agressieve stof is, kan het ook verschillende bijwerkingen veroorzaken bij gebruik in mondwater. Waterstofperoxide heeft een blekend effect. Wordt waterstofperoxide mondwater gemorst, dan kan het onder meer haar, kleding en andere textielsoorten verbleken.
Waterstofperoxide (H2O2) is een kleurloze vloeistof die algemeen verkrijgbaar is als waterige oplossing en voornamelijk wordt gebruikt om cosmetica te maken, katoen te bleken en zelfs raketten van brandstof te voorzien. Het wordt ook gebruikt om zachte en harde contactlenzen te reinigen, te ontsmetten en te bewaren.
Het vernevelen of drinken kan je gezondheid schaden: De voorgestelde oplossing van 3% waterstofperoxide kan je luchtwegen irriteren, en soms je huid of ogen (als de damp in je ogen komt). Hogere concentraties kunnen je longen ernstig beschadigen, met mogelijk een longontsteking als gevolg (2).
Peroxide UltraPure breekt af tot zuiver water en zuurstof, en laat geen ongewenste restproducten achter.
Waterstofperoxide 6% Waterstofperoxide met 6% wordt gebruikt voor grijsdekking, donkerder kleuren en om het haar 1 tot 2 kleurhoogtes lichter te kleuren. Waterstofperoxide 9% Waterstofperoxide met 9% wordt gebruikt om het haar 3 tot 4 kleurhoogtes lichter te kleuren.
Toepassingen. Waterstofperoxide wordt onder andere gebruikt als ontsmettingsmiddel, bijvoorbeeld bij ontstekingen in de mondholte, ontsmetting van drinkwater, als bleekmiddel bijvoorbeeld bij het bleken van stoffen, tanden, botten en haar (blonderen).
Waterstofperoxide 3% Waterstofperoxide kan gebruikt worden voor verschillende doeleinden. Enkele toepassingen zijn; het verwijderen van bloed- en vruchtvlekken.
Dit doet u door de vlek in kwestie eerst vochtig te maken met water en er vervolgens een beetje keukenzout overheen te strooien. Laat dit even intrekken en verwijder de restanten daarna met een stofzuiger en een vochtige doek. De gele vlek moet nu zijn verdwenen.
Wil je graag tot 3 à 4 tinten lichter kleuren? Dan gebruik je de 9%.
Voeg dan een half kopje waterstofperoxide toe aan het gebruikelijke wasmiddel en was het textiel volgens wasvoorschrift. * Gaat het om een vergeelde of grauwe vlek dan kun je een scheut waterstofperoxide over de vlek plonzen, het even in laten trekken en dan wassen volgens wasvoorschrift.