Kan je de magneet makkelijk verwijderen? De meeste magneetschijven hebben een sticker die je makkelijk weer kan verwijderen van je telefoonhoes. 3M is een veelgebruikt merk voor die stickers.
Invloed van magneten op de smartphone
Kan het magneetje van de hoes je iPhone of Android telefoon stukmaken? Nee.
Camera's, mobiel telefoons, smartphones en tablets bevatten allemaal niet-magnetische geheugenkaarten. Statische magneetvelden in de buurt van deze apparaten kunnen daarom geen gegevens wissen.
Telefoonhoesjes met een MagSafe magneet blijven stevig vastzitten om je iPhone 12. Je klikt het hoesje via de magneet eenvoudig op je toestel. Een MagSafe hoesje versterkt de werking van de magneet. Hierdoor weet je zeker dat de draadloze oplader op de goede plek blijft zitten.
De geheugenkaarten in telefoons zijn niet-magnetisch en kunnen daarom niet gewist worden door magneten. Andere onderdelen van smartphones kunnen wel magnetische delen bevatten. Denk hierbij aan de luidsprekers of het onderdeel dat trillingen waarneemt.
ING en Currence
"Bankpassen kunnen wel eens weigeren door magnetische velden. Dat komt niet per se door smartphones. Het kan al komen wanneer je twee bankpassen tegen elkaar aan legt." Ook stof in een pinautomaat zorgt voor problemen.
Wanneer je ervoor kiest om een allround magneet te gebruiken, is de Easy magneet al erg krachtig. Wanneer je telefoon in een hoesje zit met een magnetische sluiting, haal je je mobiel met de Easy vismagneet wel omhoog.
De magnetische kracht van een smartphone is niet sterk genoeg om deze magneetstrip te demagnetiseren, een magneet die binnen in een koelkast zit zou dit wel kunnen. Er is sowieso geen reden om je zorgen te maken om de magneetstrip, deze techniek kom je alleen nog tegen in het buitenland en bij sommige creditcards.
Dankzij de magneten zit je iPhone 14, iPhone 14 Pro, iPhone 13, iPhone 13 Pro, iPhone 12 of iPhone 12 Pro direct goed op zijn plek en gaat het opladen sneller, tot 15 W.
MagSafe is een magneettechnologie van Apple. De magneten zitten rond de interne oplaadspoel van de iPhone 12 en nieuwere modellen.
Met MMI-codes kunt u erachter komen of uw telefoon wordt afgeluisterd met behulp van onvoorwaardelijke gegevensdoorschakeling. Op GSM-netwerken belt u *#21# om een lijst te ontvangen en ##21# om uw instellingen voor onvoorwaardelijke gegevensdoorschakeling te wissen.
Stof kun je weghalen met een kleine pin, maar ook met een stofzuiger. Reparateurs gebruiken vaak een spuitbus met perslucht. Let daarbij wel op dat je de 'm recht houdt, anders kan er water uitkomen. Opslagruimte opschonen Er zijn een aantal apps die je helpen bij het opschonen van je opslagruimte.
Zit je magneet klem onder water, achter een tak of zo dan kun je een paar dingen proberen: Probeer hem los te 'wiebelen'. Trek het touw strak en lat het dan een beetje vieren, om het vervolgens plotseling weer aan te trekken. Vaak komt de magneet los als je dat een paar keer achter elkaar doet.
Neodymium magneten, ferriet magneten, magneetband en magneetfolies behouden hun magnetisme onder normale omstandigheden vrijwel onbeperkt lang. Invloeden zoals temperatuur, schokken of magneetvelden kunnen echter een negatieve uitwerking op de houdkracht van een magneet hebben.
Alle magneten verliezen op den duur hun magnetisme. Je kunt dat vertragen door een 'kortsluiting' te maken tussen de polen met een ferro-metaal. (zie de afbeelding met de plaatjes die op de polen van de magneten zitten.
Om vloeistofschade te voorkomen, moet u het volgende vermijden: Zwemmen of in bad gaan met de iPhone. De iPhone blootstellen aan water onder druk of aan water met een hoge stroomsnelheid, zoals bij het douchen, waterskiën, wakeboarden, surfen, jetskiën, enzovoort. De iPhone gebruiken in een sauna of stoomcabine.
Gelukkig hebben alle iPhone 13-modellen tegenwoordig een IP68-certificering. Dit betekent dat deze smartphones het 30 minuten uithouden in water tot 6 meter diepte. Daar valt een gemiddeld zwembad dus onder.
De iPhone 13, iPhone 13 mini, iPhone 13 Pro én iPhone 13 Pro Max zijn ook niet vies van een beetje water. Met hun IP68-classificatie kunnen ze dertig minuten tot wel zes meter onder water overleven.
Er is geen controle op contactloos betalen
Als je geen pincode ingeeft dan is er dus geen controle en kan iedereen geld van je afpakken. Om dit te voorkomen is er een limiet ingesteld, zo kun je ook niet per ongeluk honderden euro's afrekenen door een fout van de persoon aan de kassa.
Op veel geldautomaten zit al jaren een contactloos-symbool. als je je pinpas of smartphone ertegenaan houdt, gebeurt er niets. Sinds afgelopen september kunnen abN amro-klanten (vanaf 16 jaar) wel 'contactloos' geld opnemen met een smartphone.
Betalen met je smartphone of smartwatch
Heb je de Google Wallet of Apple Pay op je mobiele telefoon of smartwatch geïnstalleerd? Betaal dan met Google Pay of Apple pay via je telefoon of horloge. Met deze apps werken je smartphone en smartwatch als portemonnee. Hier komt geen betaalpas of contant geld bij kijken.
Maak U geen zorgen. Een magneet heeft geen invloed op de werking van een batterij.
Temperaturen beneden -20° C en boven 85° C beschadigen de structuur van magneetband en magneetfolie. De producten verliezen daardoor permanent een deel van hun houdkracht. Gebruikt u ze daarom niet op plekken, waar hoge of bijzonder lage temperaturen heersen.
Vlamboogafbuiging door magnetisme behoort tot het verleden.
(Rest)magnetisme in stalen bouwdelen veroorzaakt een onstabiele en afgebogen vlamboog en kan leiden tot poriën en bindingsfouten. Dit effect kan dermate groot zijn dat lassen onmogelijk wordt.