Hiervoor moet je wel eerst Google Pay instellen op je telefoon via de Rabo app (Let op: je kunt Google Pay alleen instellen via de Rabo app). Tijdens het instellen kies je eenvoudig welke betaalpas(sen) je wilt gebruiken hiervoor. Je ontvangt na het instellen een bevestiging via sms als het gelukt is.
Het werkt heel simpel. Voeg gewoon je creditcard, pinpas of prepaidkaart toe aan de Wallet-app op je iPhone. En vergeet niet je kaarten toe te voegen aan andere devices waarmee je Apple Pay wilt gebruiken. Deze feature werkt op iPhone, Apple Watch, Mac en iPad.
voor iPhone of iPad
Open je Rabo App en log in. Ga naar onder 'Service' naar 'Zelf regelen' en dan naar 'Apple Pay'. Kies je zakelijke betaalpas of creditcard. Zet deze in je Apple Wallet.
Daarom heeft de Rabobank besloten te stoppen met de Rabo Wallet voor iPhone vanaf 12 november 2021.
Het gebruik van Apple Pay is eenvoudiger en veiliger dan een fysieke kaart. Als je je kaarten eenmaal hebt toegevoegd aan de Wallet-app , kun je met Apple Pay veilig betalen in winkels, voor het openbaar vervoer, in apps en op websites die Apple Pay ondersteunen.
Apple Pay op je MacBook met Touch ID
Op een MacBook met Touch ID gebruik je jouw vingerafdruk om je aankoop te bevestigen. Klik op de zwarte Apple Pay knop. Volg de aanwijzingen op de Touch Bar en plaats je vinger op de vingerafdrukscanner. Staat er 'Gereed' en verschijnt er een vinkje op het scherm?
De Wallet-app bevindt zich op je iPhone. Je kunt er je creditcards, betaalkaarten, instapkaarten, toegangskaarten, autosleutels en meer bewaren: alles op één plek. En alles werkt met de iPhone of Apple Watch, dus je hoeft minder mee te nemen, maar je kunt altijd meer terugbrengen. Apple Pay is dé manier om te betalen.
2. Kinderen die jonger zijn dan 13 jaar, kunnen Apple Pay niet gebruiken en kunnen geen kaart toevoegen in de Wallet-app. Leeftijd verschilt per land of regio.
Functies beschikbaar binnen Rabo App, en contactloos betalen via Google Pay. Een belangrijke reden om met Rabo Wallet te stoppen is omdat de meeste functies van de Rabo Wallet, zoals betaalverzoeken, inmiddels beschikbaar zijn via de Rabo App.
Houd uw telefoon dichter bij de betaalautomaat. Houd uw telefoon nog een paar seconden dicht bij de lezer. Houd uw telefoon een paar seconden buiten het bereik van de lezer en probeer het opnieuw. Als de betaling niet lukt, zoekt u het NFC-teken op de betaalautomaat of vraagt u de kassamedewerker om hulp.
De Wallet app werd door minder dan 5% van onze klanten met een Android telefoon gebruikt. Daarom zijn we gestopt met de Wallet app.
Siri: Houd je vinger drie seconden op de zijknop om Siri te activeren. Wallet/Apple Pay: Tik tweemaal op de zijknop om tickets uit Wallet of betaalgegevens van Apple Pay in beeld te krijgen.
Met Apple Pay kun je maximaal € 2.500 per dag betalen in landen binnen Europa. Je moet 16 jaar of ouder zijn en over een particuliere RegioBank-betaalrekening beschikken. Deze limiet staat los van de limiet van de plastic betaalpas en is niet te wijzigen.
Apple's betaaldienst is beschikbaar op de iPhone 6 (Plus) of nieuwer en de iPhone SE. Daarnaast wordt er een verschil gemaakt tussen een iPhone met Touch ID (vingerafdrukscanner) en Face ID (gezichtsherkenning).
RABOBANK: Zodra u inlogt in de Internet bankieren app vindt u het kaartnummer onder “zelf regelen” > “bankpas” en vervolgens op > ”Pasgegevens”. Selecteer (bij meerdere kaarten) de pas waarvan u het kaartnummer wilt weten en dan verschijnt het kaartnummer en de betreffende vervaldatum in beeld.
Apple pay is een contactloze en snelle manier van betalen met je iPhone, iPad of Apple Watch. Het voordeel is dat je geen fysieke betaalpas meer nodig hebt voor een betaling.
Bij contactloos betalen moet u de betaalpas kortstondig dichtbij de betaalautomaat houden om te betalen. Bij bedragen tot en met € 50,- is geen pincode nodig. Boven dit bedrag moet u wel altijd een pincode intikken op de betaalautomaat.
Google Pay kan je gebruiken met smartphones die werken op Android 5.0 (lollypop) en hoger. Verder werkt de betaling net als bij de andere betaal apps met een contactloze pinautomaat. Google Pay is vanaf 2021 beschikbaar in Nederland. Nu kan je dit al gebruiken met een bankrekening van Bunq en via ABN Amro.
Ieder apparaat dat je instelt voor Apple Pay krijgt een zogeheten uniek apparaataccountnummer. Dit is een beveiliging waardoor je enkel met deze geregistreerde apparaten kan betalen. Dit nummer wordt in de speciale Secure Element-chip op je apparaat bewaard. Deze staat los van iOS, watchOS en macOS.
Bijna alle smartphones hebben tegenwoordig een NFC-chip (Near Field Communication). Informatie die op de chip van een bankpas staat wordt op je smartphone opgeslagen. Wanneer je de smartphone dichtbij een NFC-tag van een kassa houdt, wordt de betaling verwerkt.