Vanaf Amsterdam reist u in 6.20 uur naar Berlijn, een van de hipste steden in Europa. Bovendien is Intercity Berlijn niet alleen snel, maar ook nog eens van alle gemakken voorzien.
Het duurt gemiddeld 8u 13m om met de trein van Amsterdam-Centraal naar Berlijn te reizen, over een afstand van ongeveer 575 km. Er zijn normaal 22 treinen treinen per dag die van Amsterdam-Centraal naar Berlijn reizen en tickets beginnen vanaf € 29,90.
De snelle trein van Amsterdam naar Berlijn.
De treinreis van Amsterdam naar Berlijn duurt maar 6, 5 uur en er rijden zeven internationale treinen per dag van Amsterdam naar Berlijn. In Berlijn stapt u dan uit op station Berlin Hauptbahnhof, het station in het hart van Berlijn.
Boek je treinreis naar Berlijn
Meermaals per dag brengt de ICE-trein je razendsnel en comfortabel vanuit Brussel of Luik naar het hartje van Berlijn (met een vlotte overstap in Keulen). Vanaf 26 mei 2023 kan je er ook driemaal per week naar toe met de nachttrein European Sleeper.
Vliegen is in principe het snelst en het makkelijkst. Binnen een uurtje zit je vanuit Schiphol in Berlijn, ideaal! Berlijn heeft twee actieve vliegvelden met een goede verbinding naar het centrum; Schönefeld (trein en S-Bahn) en Tegel (pendelbus naar verschillende stations).
Het goede nieuws is dat 3 dagen de perfecte hoeveelheid tijd is om alle beroemde bezienswaardigheden van Berlijn te zien. De gemakkelijkste manier om je 72 uur in Berlijn te structureren, is door de stad in delen op te delen, zodat je alle bezienswaardigheden in dat gebied op één dag kunt bezoeken.
Goedkoop met de trein naar Berlijn? Vanaf ieder station in Nederland kun je vanaf 37,90 euro (enkele reis) naar de Duitse hoofdstad. Overdag rijdt er elke twee uur een rechtstreekse trein Amsterdam – Berlijn.
Op delen van het traject Amsterdam-Berlijn is de bodem niet aantoonbaar bestand om deze zwaardere locomotieven op baanvaksnelheid van 130 kilometer per uur te laten rijden. Dit blijkt uit onderzoek van ProRail. Daarom gaat de trein tussen Amsterdam en Deventer op die stukken 100 kilometer per uur tijden.
Vanuit onder andere Apeldoorn, Deveneter, Almelo en Hengelo rijdt er een directe trein naar de Duitse hoofdstad. Dit wordt ook wel de Intercity Berlijn genoemd. In de Duitse hoofdstad stopt de trein te Spandau, Hauptbahnhof en Ostbahnhof.
De intercity naar Berlijn is een Duitse intercity die met hoge snelheid (200 km/h) naar Berlijn rijdt.
Wie met European Sleeper naar Berlijn wil, kan vanaf 20 februari tickets kopen. Een zitplekje is te boeken vanaf 49 euro, een ligplek in een gedeelde coupé vanaf 79 euro. Wie meer comfort wil, moet een plekje in het slaaprijtuig zien te veroveren.
De nachttrein met tien rijtuigen biedt de reizigers zitplaatsen, ligplaatsen ('couchettte') en slaapplaatsen, met prijzen vanaf 49 euro voor een zitplaats, vanaf 79 euro voor een 'couchette' en vanaf 109 euro voor een slaapplaats. Tickets zijn te boeken vanaf 20 februari.
Is Berlijn een dure stad? De gemiddelde prijzen in Berlijn zijn hoger dan in Nederland. Als je je boodschappen doet in Berlijn moet je er 1.04 keer meer voor betalen dan in Nederland.
Deutsche Bahn verbindt de Europese hoofdsteden met elkaar. U reist razendsnel vanuit Amsterdam, Brussel, Parijs en andere Europese opstapplaatsen naar Berlijn met de hogesnelheidstrein ICE. Of u neemt de EC Eurocity en IC Intercity om zonder veel overstappen binnen Europa en Duitsland naar uw bestemming te reizen.
Nachttreinreizen nog aantrekkelijker in 2022
En de European Sleeper nachttrein naar Berlijn en Praag volgt in de zomer. Dat alles levert talloze mogelijkheden op om comfortabel, efficiënt en betaalbaar met de trein op reis te gaan.
Op Noord West Express kom je alles te weten over reizen met de nachttrein vanuit Nederland. Vanaf 2021 rijden er gelukkig weer rechtstreekse nachttreinen vanuit Nederland naar Wenen, München, Innsbruck en Zürich. En vanaf de zomer 2022 verzorgt European Sleeper een nieuwe nachttrein naar Praag.
De trein naar Berlijn stopt op verschillende intercitystations in Nederland waaronder Amsterdam Centraal, Hilversum, Amersfoort, Apeldoorn, Deventer, Almelo en Hengelo (in die volgorde Nederland uit). De reis van Amsterdam Centraal naar Berlijn duurt in totaal zo'n 6 uur en 20 minuten zonder overstappen.
De gemiddelde reistijd van Amsterdam naar Berlijn is ongeveer 10u 45m, maar de snelste bus doet er ongeveer 7u 45m over. Dit is de tijd die nodig is om de 578 km tussen de twee steden te overbruggen.
Berlijn heeft een goed en uitgebreid netwerk van metro's, trams en bussen. Een halte is nooit ver weg en je reist snel door de stad.
Spoor rechtstreeks naar Berlijn vanuit Amsterdam met de Intercity treinen. Ga aan boord van de InterCity trein en laat je vervoeren tot in de Duitse hoofdstad. Tijdens deze reis – van iets meer dan 6 uur – kan je genieten van de mooiste Nederlandse en Duitse landschappen.
De ICE is een duurdere trein met daardoor ook duurdere tickets. Die is daarom alleen rendabel op trajecten met veel zakelijke reizigers die bereid zijn veel te betalen omdat ze de kosten bij hun baas kunnen declareren. Die zakelijke reizigers zijn er op het traject Amsterdam-Berlijn nou juist niet zoveel.
Berlijn staat bekend als een van de groenste steden van Europa en met een hoog ontwikkeld cultureel leven, liberale levensstijl en relatief goedkoop in verhouding tot andere Europese hoofdsteden. Kortom, redenen genoeg om deze wereldstad te bezoeken!
Voor reizen binnen het centrum koop je een Berlin AB-kaart voor € 2,80. Een ABC-kaart koop je eigenlijk alleen als je naar Schönefeld of Potsdam gaat. Het kaartje is twee uur geldig in alle vormen van openbaar vervoer, maar geldt alleen als enkele reis. Ga je terug, dan moet je opnieuw een kaartje kopen.