De WeTransfer-app is nu ook beschikbaar voor Android-apparaten! De WeTransfer-app is pas net uit en nog steeds in ontwikkeling, dus we gaan er nog allerlei leuke functies aan toevoegen.
Afgelopen maart verscheen de WeTransfer-app voor iOS en vanaf vandaag is hij er ook voor Android. Met de gratis app kun je de van oorsprong Nederlandse filesharingdienst gebruiken om grote bestanden te delen.
Heel eenvoudig eigenlijk! Klik op de knop 'Bestanden downloaden' in de e-mail die je hebt ontvangen (vergelijkbaar met de onderstaande afbeelding). Je wordt dan doorgestuurd naar een downloadpagina op onze website.
Ga naar wetransfer.com op je mobiel, pak de link, stuur deze naar jezelf en open hem op je pc. Makkelijk. 😎 Je hoeft je bestanden maar één keer te uploaden en je kunt de link daarna delen met zoveel mensen als je maar wilt.
Nee, je hoeft je niet aan te melden voor een account of voor WeTransfer Pro of WeTransfer Premium, maar je moet wel bevestigen dat jij de eigenaar bent van het e-mailadres als je zonder account een e-mailtransfer wilt versturen via onze website.
WeTransfer maakt echter gebruik van servers op verschillende plekken in de wereld. Je weet dus niet zeker of je bestanden binnen Europa blijven. Hierdoor kan je in de knel komen met de AVG. Een ander groot nadeel is dat je alleen met de betaalde versie je bestanden met een wachtwoord kunt beveiligen.
Met onze gratis service kun je bestanden naar maximaal drie personen per transfer verzenden, zonder je aan te melden. Wanneer je een WeTransfer-account aanmaakt, is het maximum tien ontvangers per transfer.
WeTransfer is een Nederlandse down- en uploaddienst waarmee grote bestanden tot twintig gigabyte verstuurd kunnen worden.
Klik op de knop die in de mail te zien is om naar Wetransfer te gaan. Afhankelijk van je browser krijg je nu een mededeling dat het bestand gedownload wordt. Meestal vind je dit later in de map Downloads. Nu verschijnt de originele map met de originele bestanden zoals de verzender deze doorgestuurd heeft.
Tik in de WeTransfer-app op het plusje en kies 'Foto- en videobibliotheek' of 'Bladeren'. Selecteer vervolgens alle foto's, video's of andere bestanden die je met WeTransfer versturen wilt.
Het maakt niet uit hoe groot je bestanden zijn; als je WeTransfer gebruikt voor meer dan één bestand tegelijk, wordt er gewoon een zip-bestand gemaakt. Je kunt onze transfers meestal openen door erop te dubbelklikken in de map waarnaar je ze hebt gedownload.
Wanneer je transfers via de gratis service (op https://wetransfer.com) verstuurt, zijn deze 7 dagen beschikbaar. Daarna vervallen ze en worden ze van onze servers verwijderd.
De app is gratis te gebruiken, maar hierbij geldt wel een bestandsgroottelimiet van 2GB. Je heft deze limiet op wanneer je een abonnement afsluit op WeTransfer Pro. Dit kost 12 euro per maand.
Bestanden sturen via uploaddienst
De bekendste is WeTransfer. Via WeTransfer delen gebruikers maar liefst 2 GB aan documenten, foto's, video's, presentaties en andere bestanden. Het maakt niet uit of het één heel groot bestand is of vele kleine, als het maar onder de 2 GB blijft.
Bas Beerens is Executive Chairman en oprichter van bestandenverzendsite WeTransfer. In dit interview met het AD geeft hij zijn belangrijkste tips voor de werkvloer.
Het delen van de bestanden werkt op dezelfde manier als voorheen. In de app druk je op de paperclip rechtsonder in beeld, en kies je vervolgens het type bestand dat je wilt versturen.
Wanneer je er zeker van wilt zijn dat er geen kwaliteit verloren gaat bij het delen van foto's, kun je deze het beste delen via een clouddienst als Google Drive, WeTransfer, OneDrive, Box en Dropbox.
Zorg ervoor dat je bent ingelogd en ga naar het deelvenster 'Verstuurd'. Daar kun je de muisaanwijzer op de betreffende transfer plaatsen, waarna er twee opties worden weergegeven: de transfer doorsturen of de downloadlink kopiëren.
Er moet natuurlijk ook geld worden verdiend en dat doet het bedrijf op twee manieren, namelijk via advertenties en een premium model. Met een WeTransfer Pro account krijgt een klant toegang tot de eerdere genoemde drie tools met alle extra's.
We kunnen niets doen om een vervallen of verwijderde transfer nieuw leven in te blazen. Maar mocht je dit in de toekomst willen voorkomen, dan kun je je aanmelden bij WeTransfer Pro of WeTransfer Premium en een aangepaste vervaldatum instellen voor elke transfer die je verstuurt.
Voor iPhone en iPad heeft WeTransfer ook een handige app. Deze is misschien wat lastiger te vinden, omdat het niet WeTransfer in de titel heeft. De app heet namelijk 'Collect: Save and share ideas'. Na het downloaden van de app krijg je een kleine introductie.
Je kunt alle e-mailtransfers die naar je WeTransfer-account zijn verstuurd, bekijken en downloaden op het tabblad met ontvangen transfers in de app. Alle gedownloade bestanden worden opgeslagen bij 'Bestanden' of 'Downloads' op je apparaat.
De Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp) geldt niet meer. In deze wetgeving is o.a. bepaald dat u niet zomaar gegevens van privépersonen naar een copyshop kunt sturen om bijvoorbeeld een mailing te laten verzorgen. Een adressenbestand aanleveren via mail of wetransfer is niet toegestaan.
TransferXL kan optioneel gebruik maken van end-to-end-encryptie om je bestanden te beveiligen. Alleen ontvangers die het wachtwoord weten kunnen de bestanden openen. De bestanden worden al op jouw computer versleuteld, zodat er nooit een bestand je computer verlaat waar iemand zonder wachtwoord bij kan.