Traagschuim topper voor zijslapers. De op één na beste topper voor zijslapers is onze traagschuim topper. De topper heeft een kern van hoogwaardig traagschuim. Het grote voordeel van traagschuim is dat het reageert op druk- en lichaamswarmte waardoor het naar je lichaam vormt.
Verschillende matrassen voor zijslapers
Er zijn verschillende soorten matrassen die voor zijslapers geschikt zijn. Zo zijn een koudschuimmatras of een pocketveringmatras matras het meest geschikt voor deze slaaphouding.
Elk topmatras is goed, maar het is echt afhankelijk van wat jouw lichaam nodig heeft. Heb je echt goede ondersteuning nodig omdat je bijvoorbeeld rugklachten hebt, dan raden we je een traagschuim topper aan. Let bij het kopen van een topmatras dus goed op de behoeftes van je lichaam en je slaaphouding(en).
Koudschuim topper
In plaats van een natuurlatex topper kun je ook gaan voor een matrastopper van HR-koudschuim. Dit materiaal zorgt voor perfecte ondersteuning en ligcomfort. Een koudschuim topper kan de beste topper voor jouw rugklachten zijn.
Een matrastopper is een dunne matras van 5 tot 10 centimeter dik. Je hebt twee verschillende soorten topmatrassen. Sommige zijn onderdeel van een vaste set met een matras en een bedbodem. Dat geheel noem je ook wel een boxspring.
Voor een topmatras van traagschuim geldt dat hoe dikker de topmatras is, hoe meer comfort. Een dikte van 22 cm of meer biedt bijvoorbeeld meer comfort en gaat ook nog eens langer mee. Bij een topmatras van enkele centimeters zul je nauwelijks effect van het traagschuim voelen.
Koudschuim is een wat steviger materiaal en dus veerkrachtiger dan traagschuim, ook als het matras warmer wordt wanneer er iemand op ligt te slapen. Traagschuimmatrassen worden dan juist wat zachter, omdat het schuim als het ware een mal maakt van de slaper. Het voordeel? Die slaper heeft dan geen last van drukpunten.
Over het algemeen is traagschuim één van de beste materialen voor mensen die last hebben van rugklachten. Traagschuim, ook wel bekend als NASA schuim, werkt namelijk drukverlagend. Een traagschuim matras vormt helemaal naar je lichaam en zorgt voor een uitstekende drukverdeling.
Positieve eigenschappen. Zoals gezegd zijn de veerkracht en optimale ventilatie de belangrijkste kenmerken van koudschuim. Door de veerkracht van het schuim biedt het het lichaam een fijne ondersteuning en door de open celstructuur van koudschuim ademt het goed. Zo heb je ook in de zomermaanden een lekker frisse topper ...
Als je een topmatras op een goede gewone matras legt, kan hij het opgenomen lichaamsvocht minder goed kwijt. In het ergste geval ontstaat er schimmel op de matras. Een topper op een volwaardige gewone matras voelt voor veel mensen onnatuurlijk of onprettig. Probeer de set dus eerst uit in de winkel.
De meeste matrastoppers vervang je na 2 tot 4 jaar, anderen gaan tot wel 6 of 8 jaar mee. Dit is afhankelijk van het materiaal waarvan je matrastopper gemaakt is. En hoe je je topmatras hebt onderhouden!
De eerste slijtage vindt plaats in de topper en niet in het matras. Daardoor gaat het onderliggende matras langer mee. Niet elk matras is geschikt om een topdekmatras op te leggen. Overdaad schaadt dat geld ook bij topdekmatrassen.
Om zo lang mogelijk van je boxspring te genieten, is het belangrijk om je topper regelmatig te draaien en te keren. Wij adviseren om je topmatras een keer per maand en minimaal vier keer per jaar te draaien.
Op een te harde matras kunnen je schouders en heupen niet voldoende doorzakken, waardoor je met een stijf gevoel wakker wordt. Lage rugpijn, heuppijn, schouderpijn of pijn tussen de schouderbladen zijn de meest voorkomende klachten.
Volgens ons zijn de Malmo en de Madrid topper de twee beste traagschuim toppers. Het Malmo topdekmatras heeft een zeer royale NASA traagschuim kern van 6 centimeter. Om de kern zit een enkeldoeks matrashoes zodat u dicht op het kernmateriaal ligt.
Hard of zacht liggen
Een ander belangrijk verschil is het feit dat traagschuim matrassen zachter aanvoelen wanneer u er een tijdje op ligt. Traagschuim matrassen, ook wel memory foam matrassen genoemd, liggen over het algemeen zachter dan koudschuim matrassen. De memory foam matrassen worden zachter als het warm wordt.
Hoe dik moet een koudschuim Topdekmatras zijn ? Dat is afhankelijk van uw persoonlijke voorkeur en van uw budget. Als uw huidige matras te hard is en het biedt geen voldoende comfort, kunt u gerust een dikke koudschuim matrastopper er boven op leggen, dan heeft u een prima bed met veel comfort.
Latex rubber komt zeker in de buurt van koudschuim maar heeft vele nadelen. Zo heeft latex een slecht ventilerend vermogen en laat het geen vocht door. Verder is latex ten opzichte van koudschuim veel warmer en is de levensduur van latex een stuk korter.
Zijslapers slapen juist op hoge en harde kussens. Rugslapers geven veelal de voorkeur aan een gemiddeld hoog en hard kussen waarbij de hoogte van het kussen afhankelijk is van de kromming van de rug. Hoe groter de kromming, des te meer steun het hoofd en de nek nodig hebben.
Vaak wordt verondersteld dat een hard matras goed zou zijn voor mensen met rugklachten. Dit is echter niet correct. Zo blijkt uit onderzoek dat mensen met chronische rugklachten vaak beter slapen op een middel zacht matras dan op een hard matras.
Wij raden aan om een matras gemaakt van traagschuim te kopen bij rugklachten. Traagschuim matrassen, zeker als ze beschikken over verschillende comfort-zones, vormen zich namelijk naar jouw lichaam en verlichten drukpunten. Traagschuim is dus erg geschikt voor mensen met rugklachten.
Traagschuim is warmer doordat je dieper in het matras ligt en er nauwelijks drukpunten zijn. Daardoor wordt je doorbloeding niet of nauwelijks afgekneld of beïnvloed en slaap je rustiger.
De betere kwaliteiten zachte koudschuimen met een hoge veerkracht (hogere sg) zijn dan ook prima drukverlagend, soepel en veerkrachtig. Koudschuim kent een veel betere vocht en temperatuurregulatie in vergelijking tot Traagschuim. Daarnaast is het materiaal zeer vormvast, duurzaam en ventilerend.
Traagschuim en lichaamswarmte
Traagschuim is erg gevoelig voor warmte, het reageert ook op lichaamswarmte. Normaal is traagschuim redelijk stug, maar zodra het warmer wordt vervormt het materiaal en ervaar je het luxe comfort.