Een rok of broek in een stevigere stof stopt je buikje mooi weg. Kies voor jeans of middelmatig dikke stoffen: niet té dun, zodat niet elk klein minpuntje wordt geaccentueerd, maar ook niet té stug, zodanig dat je kleding nog steeds mooi over je lichaam valt. Jeans is ook een goede optie.
Mocht ze te groot zijn, dan bestaat er alsnog een heel handig trucje. Op Twitter toont een vrouw hoe je een veel te grote broek toch nog kan dragen zonder daarbij een riem te gebruiken. Je steekt de broeksknoop simpelweg door het eerste lusje en vervolgens maak je de broek vast zoals gewoonlijk.
Als je een spijkerbroek van deels spijkerstof hebt en deels stretchstof is het zelfs verstandig om 1,5 maat kleiner te gaan. Je zult dus even door het ongemak heen moeten, maar binnen een paar uur dragen wordt de stof van een nieuwe spijkerbroek vaak al losser.
Je kunt eenvoudig je broek innemen bij de taille door de tailleband aan de achterkant iets in te knippen en er een stukje elastiek doorheen te halen. Maak het elastiek vast om de broek strakker te maken en dus ook de tailleband. Je kunt je nieuwe spijkerbroek innemen door hem op een hete stand te wassen en te drogen.
Gewone truien en broeken kan je zeker vijf keer dragen voor ze gewassen moeten worden. T-shirts draag je best een tot twee dagen voor je ze wast.
Gewone broeken en jurken kun je na 2 dagen dragen wassen, vooral als de pasvorm iets uitgerekt is of als er vlekken op zitten. Indien niet, dan mag je deze gerust nog een paar dagen langer dragen zonder wassen. Rokken kun je iets langer dragen, gemiddeld vijf dagen.
Kijk eens naar je ritssluiting. Zie je dat de stof van je broek rondom de rits uit elkaar gaat staan? Dan zit je broek te strak. Daarnaast kun je vaak al snel zien dat de broek rode strepen achterlaat bij de taille, ook dan kun je beter een maatje groter pakken.
Nooit meer passen
Je wikkelt de broek rond je nek en als de uiteinden bij elkaar komen, betekent dit dat de broek (perfect) past.
Doe wat lauw water in een sprayflacon en spuit je volledige jeans ermee in. Leg de broek nadien op de grond, ga met je voeten onderaan op de zoom staan en trek in alle richtingen aan de broek om 'm uit te rekken. Niet meteen het gewenste resultaat? Herhaal dit even.
Een te strakke broek verhoogt de druk op je onderbuik en kan zuur naar de slokdarm duwen, waardoor het brandend maagzuur veroorzaakt. Dit kan leiden tot ontstekingen en - in extreme gevallen - zelfs tot slokdarmkanker.
Op een strakke broek kan een wijdere top of blouse prima, en een wijde broek kun je beter met een strakker topje combineren. Draag je witte broek met hoge hakken, zodat je langer (en dus slanker) lijkt.
Jouw ideale jeans:
Met een high waisted jeans creëer je optisch een taille. Een bootcut, flared, slim of straight model brengt je figuur bovendien meer in balans en laat je benen langer en slanker lijken.
Een broek van 100% spijkerstof loopt tot een halve maat uit op de plekken waar de broek strak zit. Koop je een spijkerbroek van stretchstof? Die kun je vaak zelfs 1,5 maat kleiner kopen! De broek moet natuurlijk wel dicht kunnen en je moet nog kunnen lopen, dan zit je goed.
De beste combinatie met een zwarte broek is een nette blazer, een elegante witte blouse, een klassieke schoudertas, mooie hakken en subtiele sieraden.
Klassieke broeklengte
In de regel mogen deze niet teveel op je schoenen vallen; een kleine knik in de stof is perfect. Aan de achterkant hoort je broeklengte net boven je hak te eindigen. Schaam je overigens niet om je maten op te laten nemen in de winkel. Voordat je gaat passen dus.
Kleine dames kunnen beter geen oversized of lange jassen dragen. Ze maken je benen korter en doen geen wonderen voor je silhouet. Ga voor kleine en korte jasjes die boven je heupen komen. Misschien had je er nog niet aan gedacht, maar een tas kan je ook kleiner maken.
Broeken. Broeken kun je het beste na twee keer dragen wassen. Vaak is de pasvorm iets uitgerekt, zijn er plooien in gekomen of zit er een vlek in (oeps). Door hem te wassen zit hij de volgende keer weer perfect.
In principe geldt: hoe minder je je jeans wast, hoe langer hij mooi blijft. Was je jeans dus niet al na één dag dragen. Als je je jeans te vaak wast, slijt de denimstof sneller. Het is voldoende om de broek na vier tot vijf keer dragen te wassen.
Deze hebben vaak te maken met hygiëne of veiligheid. Het is om die reden dan niet toegestaan om andere kleding aan te trekken. In de grondwet staat dat een werknemer de grondrechten van iedere werknemer moet respecteren (zoals persoonlijke levenssfeer en vrijheid van meningsuiting), dat geldt ook voor kleding.