adellijke titels, de onderscheiden rangen binnen de adel. academische titel, de titel verbonden aan een academische graad. predicaat (titel), aanduiding voor of na een naam.
Na een studie aan de universiteit mag u de titel Bachelor of Master gebruiken. Na een hbo-opleiding kunt u ook de titel Associate Degree hebben. Als u gepromoveerd bent mag u de titel doctor voeren.
Na een hbo-bachelor of -master mag je dus de titel Bachelor of Master gebruiken, net als na een universitaire studie. Er is wel een verschil. Na een wo-studie zet je niet de afstudeerrichting achter de titel, maar 'of Arts', 'of Science' of 'of Laws'. Na een bachelor in de geesteswetenschappen word je Bachelor of Arts.
Een titel is de benaming waarop iemand op grond van zijn (adellijke) afkomst, behaalde graad of benoeming recht heeft, bijvoorbeeld doctorandus, baron, professor.
Een pakkende titel geeft kort en krachtig de inhoud van je scriptie weer. Je geeft informatie over het onderwerp door kernwoorden te gebruiken en probeert de lezer enthousiast te maken voor je tekst. De titel komt bovenaan je titelpagina te staan.
Mag ik een beschermde titel voeren als ik geen opleiding in het hoger onderwijs heb afgerond? Nee, dit mag niet. Beschermde titels zijn: dr., ir., mr., drs., ing., en bc. Alleen met een hbo- of universitair diploma mag je afhankelijk van je opleiding, deze titels voeren.
Het is niet verboden om een andere titel te voeren, maar deze is in formele zin betekenisloos. Er is op het moment een wetsvoorstel in de maak dat het onterecht voeren van titels strafbaar stelt.
Gewoonlijk staan afkortingen van titels en graden en functieaanduidingen in een vaste volgorde. Bij de traditionele titels is de volgorde: prof., dr., mr., ir., drs., ing. Verder gelden de volgende specifiekere regels.
Klassieke academische titels schrijf je in principe met een kleine letter: 'Aanwezig was drs. Jan de Vries'. Op visitekaartjes krijgen die titels meestal een beginhoofdletter, omdat ze aan het begin van de regel staan.
Een neutraal standpunt houdt in dat iemand geen voorkeur uitspreekt voor een bepaalde mening in een discussie of voor een bepaalde zijde in een geschil.
Wat isDoctorandus
Doctorandus is de titel die je krijgt als je een universitaire master hebt afgerond. De afkorting van de titel is drs. Deze mag je voor je naam zetten.
De titel van je paper is vaak het eerste wat mensen van je werk zien. Daarom moet je een titel kiezen die de aandacht trekt, de inhoud van je werkstuk correct uitlegt en mensen verleidt om verder te lezen.
Vaak worden alle woorden van een titel met hoofdletters geschreven. Toch is het aan te bevelen om de hele titel cursief te zetten (De Volkskrant) of tussen aanhalingstekens te schrijven ('De Volkskrant'). Lezers kunnen dan precies zien waar de titel begint en eindigt.
Een goede titel is kort en krachtig, maar minstens drie woorden heb je wel nodig om iets te kunnen meedelen.
De boektitel verhoudt zich tot het onderwerp in de werkelijkheid waarover het boek handelt, maar ook naar hetgeen in het boek geboden wordt. De titel is immers de kortste samenvatting van de tekst.
Wat is de functie van een titel? Een titel moet lezers aanzetten tot lezen van het artikel of blog. De aandacht van de lezer grijpen en hem het gevoel geven: “Dat wil ik weten!”. Daarnaast moet de titel weergeven waar het artikel over gaat.
Hoe vermeld je academische of hbo-titels op je cv? Voeg je Nederlandse titel of internationale graad toe aan je naam. Dat is de enige juiste manier om een titel te gebruiken. Een Nederlandse titel komt voor je naam, een internationale graad komt achter je naam.
Sinds 2014 mag je ook de titels Bachelor of Arts (BA), Bachelor of Laws (LLB) of Bachelor of Science (BSc) gebruiken. Dit kan pas nadat een opleiding is geaccrediteerd door de Nederlands-Vlaamse Accreditatie Organisatie (NVAO). Op jouw diploma staat welke titel je mag gebruiken.
Bij deze titels en bij het predicaat jonkheer/jonkvrouw hoort deze ouderwetse titulatuur: gravin/graaf - adressering: De hooggeboren vrouwe/heer; aanhef: Hooggeboren vrouwe/heer. barones/baron - adressering: De hoogwelgeboren vrouwe/heer; aanhef: Hoogwelgeboren vrouwe/heer.