Waarlijk, Allah vergeeft alle zonden. Waarlijk, Hij is het Die al-Ghafoer (de Vergevensgezinde), ar-Rah'iem (de Meest Genadevolle) is.''” [Soerat az-Zoemar (39), aayah 53.] 2.) Degene die berouw toont, dient weg te blijven van slechte vrienden die zonden begingen met hem.
Vergeving is het bedekken van de zonden en het niet aangerekend worden ervan. Met andere woorden, Allah bedekt je zonden voor de mensen, rekent deze je niet aan en zal je hiervoor niet straffen. 'Wat je ook maar hebt gedaan, zonder hier naar om te kijken. ' Oftewel, hoeveel zonden je ook maar hebt verricht.
Allah belooft vergeving aan de mensen: "God zegt jullie van Zijn kant vergeving toe en genade" (koran 2, 268). Zoals God zelf vrij beslist over al wat Hij doet, zo is hij ook volkomen vrij in het schenken van vergeving: "Hij vergeeft aan wie Hij wil en Hij bestraft wie Hij wil.
Overspel, stelen, het drinken van alcohol en rente vallen allen onder de Wil van Allah. Als Hij wil vergeeft Hij degene die deze zaken pleegt, en als Hij wil bestraft Hij hem. Echter shirk wordt niet vergeven. Het oordeel van Allah is dat hij dit niet vergeeft.
Zina betekent seksuele gemeenschap tussen een man en vrouw die niet getrouwd zijn. Of het nu gaat om overspel waarbij de man en de vrouw getrouwd zijn of niet getrouwd zijn. De islam beschouwt zina hoe dan ook als een grote zonde.
Het gebruikelijke antwoord hierop is 'Al hamdu lillah bi khair', wat zoveel betekent als 'Allah zij gedankt, goed'. Maar je kunt ook kiezen voor 'Ana bikhayr, shukran' en dan zeg je 'het gaat goed met me, dank u'.
Wij vragen Allah om ons veilig en goed te houden. Omdat Zinaa zo'n afschuwelijke en grote zonde is, heeft Allah de bestraffing voor de getrouwde persoon die Zinaa pleegt, het stenigen1 tot de dood bepaald. Wij vragen Allah om ons veilig te houden en ons, jou en alle moslims te beschermen van deze zonden.
"Het oog pleegt overspel, de hand, de voet, het lichaam en de tong plegen overspel. En het geslachtsdeel bevestigt dit of niet.
De vraag luidt: 'Hoe weet ik of Allah mij vergeven heeft, of niet?' U dient te weten, dat Allah het berouw accepteert, van degene die oprecht berouw toont; Allah is Meest Vergevensgezind. Hij heeft degene die berouw toont beloofd dat Hij zijn zonden zal vergeven.
God heeft ons namelijk vergeven doordat Jezus voor onze zonden gestorven is. Alle fouten, ook degene waarvan je jezelf misschien nog niet hebt vergeven, wil Hij vergeven. Vergeven betekent in feite dat het je niet meer kwalijk wordt genomen. Naast dat God alles kan vergeven, kan Hij het ook vergeten.
Wis het door Allah vergiffenis te vragen: “Wie het volgende zegt: Astaghfiroellaah, aladie laa ilaaha illa hoe, al-Hayy ul-Qayyoem, wa atoebo ilayh (Ik vraag Allah om vergiffenis, er is geen ware god dan Allah, de Levende de Onderhouder en ik keer me berouwvol tot hem).
Het is niet gek, want jezelf vergeven is oprecht één van de moeilijkste acties. Zelfs als je weet dat vergeving ervoor zorgt, dat je een grote hoeveelheid (mentale) ballast van je afgooit waardoor je veel lichter (en gelukkiger) door het leven gaat, is het nog steeds moeilijk om jezelf te vergeven.
3. “Heer, hoe vaak moet ik iemand vergeven als hij iets verkeerds tegen mij doet? Zeven keer?” Jezus zei: “Ik zeg je: niet zeven keer, maar 70 keer zeven keer. “
Vergeven doet ook iets met je gezondheid. Wetenschappelijk is bewezen dat als het je lukt om te vergeven, je minder stress ervaart. Onvoorwaardelijk vergeven, dus niet alleen als de ander zich verontschuldigt of het heeft recht gezet, leven gezonder.
Imaam Ah'med leverde over dat 'Abdoellaah ibn 'Amr (moge Allah tevreden over hem zijn) zei dat de profeet (salallaahoe 'alayhie wa sellem) gezegd heeft (Nederlandstalige interpretatie): “De grootste zonden zijn: het aanbidden van anderen naast Allah, het ongehoorzaam zijn tegenover de ouders – of het nemen van een ...
De Profeet sallallahu alaihi wasallam heeft gezegd: (Het is voor een Moslim niet toegestaan om zijn broeder langer dan drie (nachten) te negeren, zij komen elkaar tegen, waarop de één zich afwendt en de ander zich afwendt. De beste onder hen is degene die begint met de Salaam).
De traditie leert: iedere moslim is slaaf van God (ibaad Allah). Hij heeft zich aan Hem overgegeven en is daarmee Zijn bezit geworden. Wie het islamitische geloof vaarwel zegt, onttrekt zich aan Gods bezit en begaat een zware zonde. Tevens brengt hij schade toe aan de eenheid en samenhang binnen de moslimgemeenschap.
We antwoorden meestal met "Alhamdulillah" ("Geprezen zij God") gevolgd door "Subhanallah wa bihamdihi" ("Glorie zij God"). Maar als we onze condoleances aanbieden in het Arabisch: "Allah y rahma", reageren we met "Amin" .
Een God die er bijvoorbeeld uitziet als een oude vaderlijke man met een grote witte baard die zich gevestigd heeft op een wolk in de lucht en daar vandaan neerkijkt op zijn schepping. De visie van God in de Islam is niet identiek aan het beeld wat vele niet-moslims hebben van God.
Het enige dat een gelovige moet doen, is goed na te denken over deze overlevering, het goed te begrijpen en vervolgens ernaar te handelen. Hierna zal hij zich bevinden op de weg om een hechte vriend van Allah, de Geprezene en Verhevene, te worden en zal hij dichter tot Hem komen, met de Wil van Allah.
Hij sprak tot hun hart en zei "Wie zonder zonde is werpe de eerste steen." (Johannes 8:7). Door te zeggen dat alleen iemand die nooit zondigt de eerste steen mocht gooien, benadrukte Jezus het belang van barmhartigheid (genadig zijn en medelijden hebben) en vergeving.
Volgens de christelijke traditie zijn er 7 doodzonden. Dit zijn 7 negatieve karakter eigenschappen of ondeugden die zullen resulteren in vele andere zonden en uiteindelijk in de dood van iemands ziel. De 7 doodzonden worden beschouwd als de basis zonden die de mensheid kwelt.
Zeven hoofdzonden
Paus Gregorius de Grote (590-604) onderscheidde zeven hoofdondeugden: hoogmoed, hebzucht, jaloezie, woede, wellust, gulzigheid en traagheid. Die worden vaak 'hoofdzonden' genoemd. Maar een ondeugd is iets anders dan een zonde.