Wanneer je screenprotector eenmaal hebt geplaatst en er is na een tijdje nog een luchtbel onder de screenprotector zichtbaar, dan kun je de luchtbel wegwrijven. Hiervoor heb je een microvezel doek of een droge theedoek nodig waarmee je van het midden van je scherm naar de hoekjes veegt. Voilà!
Een screen protector in één keer recht plakken kan natuurlijk verkeerd gaan. Maar kun je het dan nog een keer proberen? Bij display folies raden wij het niet aan om het opnieuw aan te brengen. Een tempered glass kan in tegenstelling wel verwijdert en weer aangebracht worden.
Bij elke screenprotector krijg je schoonmaakspullen voor je scherm. Gebruik eerst het alcoholdoekje om je scherm vlek- en vetvrij te maken. Pak daarna het microvezeldoekje en maak je scherm droog en stofvrij. De laatste restjes stof verwijder je met de stofsticker.
Een smartphonescherm is gemaakt van glas. Glas krast en het kan breken. Daarom is het verstandig om je smartphone te beschermen met een screenprotector.
Doordat plastic beschermfolie redelijk dun is, beschermt de screenprotector minder goed tegen diepe krassen of stoten. De screenprotector beschermt minder en is daardoor vaak goedkoper dan een glazen of hyrbide glazen screenprotector.
Je voorkomt krassen en barsten in het scherm van je iPhone 13 of 13 Pro met een screenprotector. Zo blijft je scherm er langer als nieuw uitzien. Het is belangrijk dat je een screenprotector kiest die bij jouw wensen past. Wil je bijvoorbeeld alleen bescherming of ben je op zoek naar extra functies?
Bij de plastic variant is de kans groter dat zowel je scherm als je protector beschadigt, omdat deze minder weerstand biedt. Barsten in je glazen screenprotector zullen dan weer sneller lijken op barsten in je echte scherm, terwijl dat bij een plastic screenprotector minder duidelijk is.
Helaas biedt een plastic screenprotector niet voldoende bescherming om schade aan het scherm te voorkomen. Wil je hoge reparatiekosten voorkomen, dan raden wij aan om een screenprotector van glas te gebruiken.
Als je je smartphone laat vallen of ergens tegenaan stoot, beschermt een screenprotector je scherm tegen schade. Hierdoor kunnen screenprotectors breken, dit geldt vooral voor glazen varianten. Je screenprotector is dan kapot, maar heeft dan wel je scherm beschermd tegen krassen of een barst.
Een screenprotector op je scherm vangt de schade op bij een val, stoot of kras. Valt je telefoon bijvoorbeeld met het scherm naar beneden op een kiezelsteentje, dan leidt dit zonder screenprotector vaak tot flinke beschadigingen.
Zie je door de krassen op je screenprotector je scherm niet meer? Dan is het misschien tijd om hem te vervangen. Voor de rest is het helemaal aan jezelf wanneer je een screenprotector verwijdert.
Volgens microbioloog Rijkelt Reumer en schoonmaakexpert Zamarra Kok moeten we niet bang zijn voor bacteriën. Wekelijks schoonmaken is volgens hen daarom voldoende. ,,De beste tip: neem je telefoon nooit mee naar het toilet."
Allerlei externe factoren zoals hoogte, snelheid, ondergrond, etc hebben invloed op de mogelijke schade die kan ontstaan. Wil je voor zeker gaan dan is het aanbrengen van een (glazen) screenprotector zeker altijd aan te raden.
Een Tempered Glass Screenprotector is niet zomaar een screenprotector. Een Tempered Glass Screenprotector is een screenprotector gemaakt van écht (gehard) glas. Een glazen screenprotector biedt betere bescherming dan een reguliere plastic screenprotector.
Welke iPhone 13 Pro screenprotector kies je? Voor de allerbeste bescherming van jouw iPhone 13 Pro kies je een Edge to Edge screenprotector. Doordat de randen van de Edge to Edge screenprotector doorlopen tot de rand van het scherm, is het volledige scherm beschermt tegen valschade en krassen.
Uit de reviews van klanten blijken de screenprotectors van PanzerGlass een uitstekende keuze! Ze zijn volgens onze klanten namelijk eenvoudig te bevestigen en perfect passend!
Tempered glass is een gehard glas. Het wordt normaliter gebruikt als veiligheidsglas in bijvoorbeeld autoruiten, koelkastbakken, duikmaskers, borden, tafels en kookgerei. Dankzij een proces van hitte en chemische reactie is het tempered glass tot wel 4 keer sterker dan gegloeid glas.
Repareer je kras met tandpasta
Dan is tandpasta de oplossing. Gebruik dan wel witte tandpasta. Het liefst met zuiveringszout. Plaats een beetje tandpasta op het gebroken scherm en wrijf het met een microvezeldoek uit.
Ondanks Apple de iPhones heeft voorzien van een krasbestendig Ceramic Shield is het simpelweg niet uit te sluiten dat er toch krassen verschijnen op het scherm van je nieuwe iPhone 13. Het keramische schild beschermd tegen krassen maar zeker niet voor de volle 100%.
Ook kan hij tegen een stootje: alleen het sterkste aluminium en krachtigste keramische glas zijn goed genoeg voor de smartphone van Apple. Op deze manier blijft de telefoon langer goed en kan de telefoon dus jaren mee! De iPhone 13 heeft een IP68-certificaat. Dit wil zeggen dat de telefoon zowel stof als waterdicht is.
Daarnaast steekt Apple veel aandacht in het versterken van de iPhone-behuizing. Dankzij technieken als Ceramic Shield raakt de iPhone steeds beter bestand tegen vallen en stoten. Dat is een hele geruststelling en maakt het gebruik van een lelijk hoesje steeds minder 'nodig'.
De privacy-filter is een dunne laag folie die in de glazen screenprotector is verwerkt. De privacy-filter maakt het onmogelijk voor anderen om vanaf de zijkant te zien wat er zich afspeelt op het beeldscherm van je iPhone.
De beste screenprotector voor de iPhone 12 is de Glazen 3D screen protector. Deze harde screenprotector vormt de dikst mogelijke laag bovenop het scherm om te beschermen tegen kras-, stoot-, of valschade. Een harde screenprotector kost wel meer dan één gemaakt van folie.