1 cup: 110 gram. 3/4 cup: 82 gram. 2/3 cup: 73 gram. 1/2 cup: 55 gram.
1 cup = 240 ml. 1/4 cup = 60 ml. 1/3 cup = 80 ml. 1/2 cup = 120 ml.
Als je vloeibare/natte ingrediënten omrekent van een recept met cups, reken dan 1 cup = 240 ml. Het streepje zit natuurlijk bij 250 milliliter. En de internationale cups zijn ook 250 milliliter.
Er bestaan natuurlijk veel verschillende soorten suiker en elke suikersoort weegt net weer even iets anders per cup. Kristalsuiker weegt 200 gram per cup, bruine of basterdsuiker weegt 180 gram per cup en poedersuiker weegt 125 gram per cup.
Voor de rekenaars onder ons: 1 cup = 16 eetlepels, 1/2 cup = 8 eetlepels en 1/4 cup = 4 eetlepels. Inhoud tablespoon = 15 ml, inhoud teaspoon = 5 ml. 1 tablespoon is dus 3 teaspoons.
Antwoord. Hallo Maria, Als je het over water hebt dan is 1000 gram = 1000 ml. Dus 1 ml water = 1 gram water.
,,Zo'n E-cup, laten we duidelijk zijn, kan zo'n kilo tot anderhalve kilo wegen per borst. Dat is niet weinig. Dat doen pijn aan je nek en rug. Draag die borsten maar eens een hele dag met je mee'', zegt Van Doorselaere.
De meeste bloem/meel weegt 120-125 gram per 1 cup.
200 gr. bloem komt overeen met 300 ml in de litermaat ,dit is wel bij benadering.
Als je vloeibare/natte ingrediënten omrekent van een recept met cups, reken dan 1 cup = 240 ml. Het streepje zit natuurlijk bij 250 milliliter. En de internationale cups zijn ook 250 milliliter.
Officieel is 1 cup precies 236.588237 ml, afgerond dus 240 ml. Je zou ook kunnen zeggen dat 1 cup net zoveel is als: 2,4 dl 24 cl 240 ml 0,24 l (in 1 liter gaan dus 4,2 cups) Houd er rekening mee dat de bovenstaande cups alleen gelden voor vloeibare ingrediënten.
Hoeveel ml past er in een eetlepel? 1 theelepel (tl) is 5 ml. 1 eetlepel (el) is 15 ml.
Bij mijn maatbeker stel ik vast dat 300 gram meel ongeveer overeenkomt met een halve liter. Dus 135 gram zelfrijzend bakmeel zal ongeveer 225 ml zijn.
Voor water is dit redelijk eenvoudig: 1l water is ongeveer 1kg dus 250ml is ook ongeveer 250g.
Kristalsuiker weegt 200 gram per cup, bruine of basterdsuiker weegt 180 gram per cup en poedersuiker weegt 125 gram per cup.
1 kopje suiker weegt 225 g. 1 kopje poedersuiker weegt 160 g.
1 cup water in ml
Vloeistoffen zijn vaak bijna hetzelfde in gewicht, dus over het algemeen kun je ervan uitgaan dat 1 cup = 240 ml. Vanuit daar bereken je ½ cup of ¾ cup gewoon door die 240 milliliter te vermenigvuldigen met 0,5 of met 0,75.