Je kunt je altijd droog scheren, zonder scheerschuim. Een scheerapparaat met roterende bladen kan je snel schone en comfortabele resultaten geven zonder schuim, crème of water.
Hoeveel haast je ook hebt, gebruik een scheergel of creme om je huid en haartjes zacht te maken. Scheren zonder scheerschuim, of met gewone zeep, vergroot de kans op huidbeschadiging.
Douchegel, afwasmiddel, shampoo of conditioner; het zijn alle vier prima vervangers voor je oude vertrouwde scheerschuim. Het schuim doet niet onder voor dat van scheerschuim. Let bij afwasmiddel wel op dat je huid kan uitdrogen. Dit gebruik je dus alleen in uiterste nood.
De scheerschuim maken is zo gepiept. Doe de shea butter en olie samen in een kom en meng dit met een elektrische mixer. Mix dit op een hoge stand tot er een luchtig schuim ontstaat: hierna kun je je extra ingrediënten toevoegen. Het doel is om een luchtige en romige textuur te krijgen zonder klontjes.
Zachtere benen na het scheren
We hebben de volgende tip gevonden die dit voorkomt. Scheren met conditioner in plaats van scheerschuim of doucheschuim is het geheim voor superzachte, gladde benen. Het scheermesje gaat soepeler over de huid heen en je benen zijn gelijk gehydrateerd en ruiken bovendien gelijk lekker.
Hoe minder kracht je nodig hebt voor elk haartje, hoe comfortabeler je scheerbeurt. Smeren. Scheerzeep creëert een dunne beschermingslaag tussen het mesje en de huid, waardoor er minder wrijving is en de kans op roodheid, scheeruitslag en irritatie gereduceerd wordt - met minder wondjes en sneetjes als resultaat.
Door het warme water openen de poriën van je huid en zullen de haartjes makkelijker loslaten. Het water voorkomt ook dat je scheermesje vol met dode huidcellen komt te zitten. Niet geheel onbelangrijk, want een scheermesje dat vol zit met huidcellen kan branderige plekjes veroorzaken!
En ook na het scheren moet je maatregelen treffen. Je huid hydrateren na de douche is lekker, maar doe het niet met je gewone bodylotion: grote kans dat die vol zit met parfum, en dan krijg je gegarandeerd irritatie. Kies liever voor een natuurlijk product als kokosolie.
Daarbij bevat het vaak hydraterende ingrediënten, wat het een best goed product maakt om mee te scheren. Bij shampoo zit dat anders: dat droogt de huid meer uit omdat het bedoeld is om vet uit je haar te halen. Dat geldt ook voor douchegel; dat droogt vaak je huid alleen maar uit.
De Kristalpad draait de bovenkant van het haartje flinterdun af, net als bij een puntenslijper. Je hebt hierdoor veel minder snel last van ingegroeide haartjes. Het resultaat? Na iedere behandeling heb je een supergladde, gezond uitziende en zijdezachte huid!
Nat scheren is ideaal voor een glad resultaat en wanneer je genoeg tijd hebt voor scheren. Wanneer je huid wat gevoeliger is voor roodheid en puistjes, dan is nat scheren beter. Als je van comfortabel scheren houdt en wel tegen wat stoppeltjes kunt, dan is droog scheren de juiste keuze.
Wat je misschien niet meteen zult verwachten is dat je je lichaam ook kan scheren met baby olie. Het werkt echt goed! Smeer je benen er helemaal mee in, en scheren maar! De olie zorgt ervoor dat het scheermesje makkelijk over je huid beweegt.
Gebruik een ongeparfumeerde en hydraterende Scheercrème of Scheerzeep. Gebruik na het scheren een after shave balm en eventueel na de after shave behandeling een moisturiser (hydraterende crème). Gebruik geen after shave of huidverzorgingsproducten met alcohol.
Glad scheren doe je zo
Druk niet te hard op de huid, maar laat het mes er soepel overheen glijden. Spoel het mesje tussen de scheerstreken door regelmatig af met warm water om het schoon, glad en scherp te houden. Voor het gladste scheerresultaat scheer je jezelf niet één, maar twee keer.
Spoel de huid eerst af met koud water om de huidporiën te sluiten. Smeer de huid daarnaast goed in na elke scheerbeurt, bijvoorbeeld met een bodylotion of huidolie. Indien je last hebt van een gevoelige huid kun je een product gebruiken dat huidirritatie vermindert, zoals Gladskin Skin Irritation (gesponsord).
Scheerbeurt: heb je na het scheren last van wat wondjes of geïrriteerde huid? Wrijf dan voorzichtig wat vaseline op die plekjes. Zo wordt je huid snel weer zacht. Je kan zelfs je benen volledig insmeren na een scheerbeurt.
Scheermes. Wil je voorkomen dat je scheermesje gaat roesten? Maak het mesje na het scheren goed droog en smeer er wat vaseline op.
Scheren in de verkeerde richting (tegen de haartjes in) kan ervoor zorgen dat je huid geïrriteerd raakt en er kleine wondjes en bultjes ontstaan. Droogscheren. Een andere oorzaak van jeuk en bultjes is droogscheren (zonder scheerschuim of -gel) of scheren met gewone zeep.
Het haar op je armen, benen, oksels en schaamstreek groeit maar gedurende 30 tot 45 dagen, vergeleken met de 2 tot 6 jaar die het haar op je hoofd groeit. Kortom: al het haar op je lichaam maakt dezelfde cyclus door, de duur van die cycli verschilt alleen sterk.
Als je maar iets gebruikt wat ervoor gemaakt is om je te helpen bij het scheren. Lees: geen conditioner, shampoo of douchegel. Dit zorgt er namelijk voor dat je jouw huid alleen maar meer uitdroogt. Dit conditioner kun je overigens wel gebruiken bij het scheren om de haartjes zachter te maken.
Razor burn of scheerbrand is een tijdelijke irritante huidirritatie die wordt veroorzaakt door het scheren. De meest voorkomende symptomen zijn een branderig of schraal gevoel na het scheren en een rode licht geschaafde huid. Deze irritaties kunnen soms één of twee dagen lang na het scheren aanhouden.
Ook al denk je misschien dat shampoo of conditioner een prima vervanger is van scheerschuim, dat is het dus niet. Scheerschuim is namelijk zo samengesteld dat het perfect past bij de beweging van het scheerapparaat.
Scheer met de haargroei mee
Echter heb je last van ingegroeide baardharen of van een geïrriteerde huid na het scheren, kun je dit voorkomen door met de haarrichting mee te scheren. Haartjes kunnen dan nimmer naar binnen groeien en het is een stuk minder agressief voor de huid.