Wat is de betekenis van Daggoe? De betekenis van het woord Daggoe is: Hond.
Weet jij wat woorden als jonko, daggoe of tatta betekenen? Het eerste betekent joint, daggoe is hond en tatta is de straattaalterm voor Hollander.
Dagoe is Sranan voor hond. Het 'koloniale' jeugdboek kenmerkt de eerste helft van de twintigste eeuw.
Als Dagoe, de vrolijke Surinaamse jongen, een hulpeloos Indianenkindje redt en meeneemt naar huis, krijgt hij het erg moeilijk, want de negers in het dorp zijn bang voor de wraak van de watergeest.
Dagoe heeft als betekenis 'hond' en is – uiteraard – onderdeel van good old straattaal.
Wat is de betekenis van Daggoe? De betekenis van het woord Daggoe is: Hond.
De betekenis van het woord Jala is: Dom.
Tap yu mofo (hou je bek)editie 1 surinaamse.
Wie weet wat het woord betekent, heeft misschien spontaan wel geen zin meer in een lekker broodje. "Kaolo betekent poepgat in het Surinaams.
De naam hadden we al direct: Mi Gudu – mijn schatje, in de dubbele betekenis van het woord. Want zij zegde haar baan op bij Het Parool en hij verkocht zijn varend woonschip in hartje Amsterdam. In februari 2004 kwam het stel definitief naar Suriname met het schip als bouwpakket in de containers.
Osso is een bekende straattaalterm en Surinaams voor huis of thuis.
“Surinaamse woorden hoor je nu ook veel in straattaal. Doekoe voor geld is een heel bekende. Dit woord gaat terug op het Sranan maar wordt ook gebruikt in het Surinaams-Nederlands. Het Surinaams-Nederlands heeft veel leenwoorden uit het Sranan.
1) geest uit de wintireligie in Suriname die vooral 's nachts actief is en die vaak voorgesteld wordt als een oude vrouw of man die onder een boom woont, gekleed is in bananenbladeren of vodden en die een bezem in de hand houdt 2) verschijning van een geest; geestverschijning; geest 3) iemand die zich gedraagt als ...
Sribi Switi is Surinaams voor “slaap lekker”. Met behulp van hiphop dansstijlen zoals popping, waving, tutting en robotics creëren deze dansers een droomwereld, muzikaal begeleid door een beatboxer.
Surinamers geven elkaar bij een normale begroeting een hand. Als ze een vriend of vriendin begroeten geven ze elkaar een 'brasa', oftewel een omhelzing. Ook vragen ze bij een begroeting hoe het gaat: 'fa waka'. Je hoeft dan niet een uitgebreid antwoord te geven.
De jhala is het hoogtepunt in de uitvoering van een raga in de Hindoestaanse muziek. De jhala kenmerkt zich door een hoog tot zeer hoog tempo en kan zowel solo, alsook met begeleiding van de tabla voorkomen.
De gevangenis heeft in de volksmond veel bijnamen, zoals: bajes, bak, cel, lik, nor, petoet, jilla en traliezicht.
Zoals veel straattaal is wollah afgeleid uit de mena-culture (Middle-Eastern/Northern Africa), met het woordje 'wollah' maak je een belofte waarin je Allah je getuige is.