Suzuki is het betrouwbaarste automerk van Nederland.
Uit het onderzoek van de Consumentenbond komt Suzuki als betrouwbaarste merk naar voren, met een zeer hoge score voor alle modellen van Suzuki in het onderzoek.
Betrouwbaarste automerk van 2022
Volgens De Consumentenbond kun je het best een auto uit Japan of Zuid-Korea kopen. Negen van de tien merken in de top tien komen uit die twee landen. Suzuki voert de lijst aan vlak voor Mitsubishi en Subaru. Het enige Europese land dat zich er tussenin heeft gewurmd, is BMW.
De Mitsubishi ASX die tussen 2007 en 2022 in ons land werd verkocht, mag zich met een rapportcijfer van 9,3 namelijk de meest betrouwbare auto van ons land noemen.
De consumentenbond bekroonde de Volkswagen Polo in 2021 tot de meest betrouwbare auto.
Op nummer 1 staan onze vrienden van BMW. In de eerste 10 jaar dat die auto rondrijdt, ben je als eigenaar bijna 18.000 dollar kwijt. Dat is met een gemiddeld jaarkilometrage en regulier onderhoud. Mercedes, Cadillac, Volvo en Audi completeren de top 5.
Auto's van Toyota, Mitsubishi, Suzuki en Hyundai domineren de betrouwbaarheid-statistieken en zijn over het algemeen het meest betrouwbaar. Gekeken wordt hier naar de gemiddelde kosten van een reparatie en hoe vaak ze voorkomen. Specifiek de Toyota Yaris en de Toyota iQ komen hier goed naar boven.
De meest storingsgevoelige auto is volgens de Adac een tien jaar oude Kia Cee'd. De Duitse pechhulpverleners moesten vorig jaar bijna 3,4 miljoen keer uitrukken. Ten opzichte van 2019 is dat een daling van bijna 10 procent.
In 2016 ontving Kia de spreekwoordelijke kers op de taart voor zijn reputatie als autoproducent. De kwaliteit en degelijkheid van het merk werd wereldwijd beroemd door dat het merk op plaats nummer 1 eindigde in het betrouwbaarheidsonderzoek van het gezaghebbende Amerikaanse J.D. Power onderzoek.
Betrouwbaarste en minst betrouwbare automerk
Dat zijn de Suzuki Celerio, Ignis, Swift, SX4 en Vitara. Met uitzondering van BMW op plaats 5 bestaat de gehele top-10 uit Japanse en Koreaanse automerken. Citroën komt dit jaar met een 6,0 als minst betrouwbare automerk uit de test, gevolgd door Renault, Ford en Fiat (6,1).
Volgens het onderzoek is Lexus koploper in betrouwbaarheid met een score van 8,8. Subaru, Honda en Mazda nemen de volgende plaatsen in totdat moedermerk Toyota met 8,3 de vijfde plaats inneemt. Je kunt hiermee zeggen dat de betrouwbaarste merken uit het land van de rijzende zon komen!
Betrouwbare automerken
Zo staat Toyota met stip op 1, met een rapportcijfer van 8,7 voor alle modellen. Daarna volgen Suzuki (8,6), Honda (8,5), Mazda (8,5), Subaru (8,5), Hyundai (8,3), Mitsubishi (8,1) en Kia (7,9). Wil je een betrouwbare auto? Dan kom je dus al gauw uit bij een Aziatisch merk.
De ZF-automaat is betrouwbaar, van hoge kwaliteit en doet het onder meer goed in sportwagens. De ZF-automaat kan prima omgaan met veel trekkracht en is dankzij de koppelomvormer prettig bij het rijden met een caravan. De DSG-automaat is een automaat met dubbele koppeling. Het zijn goed beschouwd twee automaten in één.
Uit veel onderzoeken is gebleken dat auto's afkomstig uit Azië goed uit de verf komen. De motor heeft een hoog betrouwbaarheidsgehalte en ook zijn de onderdelen van hoge kwaliteit. Voornamelijk de auto's uit Japan en Korea scoren altijd hoog. De Reliability Index heeft een top 10 lijst gemaakt.
Meest gestolen modellen in Nederland - 2022
De Toyota RAV4 was in Nederland in 2022 met afstand het meest gestolen model. Er zijn in Nederland vorig jaar 465 exemplaren gestolen, maar liefst 156 procent meer dan een jaar eerder. Bijna 8 procent van alle vorig jaar gestolen auto's was dus een Toyota RAV4.
De beste goedkope auto's van 2023 op een rijtje
De Hyundai i10 is de goedkoopste nieuwe auto die je op dit moment kunt kopen. Toch is dit een hele degelijke auto, die uitblinkt in betrouwbaarheid. De Hyundai i10 rijdt ook lekker en ziet er leuk uit.
Dit zijn de meest en minst betrouwbare automerken volgens 30.000 eigenaren. Lexus staat op de eerste plaats in de jaarlijkse betrouwbaarheidsstudie van het gerenommeerde J.D. Power instituut. Op plek twee eindigde Genesis, een luxemerk van Hyundai dat momenteel in slechts een beperkt aantal Europese landen te koop is.