Tijdens seksuele activiteit versnelt de hartslag en stroomt het bloed sneller door de bloedvaten. Dit is, net als bij sporten, goed voor hart en bloedvaten en verlaagt zo het risico op het krijgen van een hartaanval. Ouderen maken zich misschien zorgen dat inspanning tijdens de seks slecht is voor hun hart.
Vaak seks hebben verhoogt je weerstand! Doordat de bacteriën van je sekspartner kunnen overspringen naar jouw lichaam en omgekeerd kunnen jullie 2 lichamen zich sterker maken om te vechten tegen kleine kwaaltjes! Dat wil zeggen minder kans op een verkoudheid!
Waarom goede seks belangrijk is
Het is de lijm in je relatie; door de hormonen die je tijdens het vrijen aanmaakt, krijg je samen een diepere verbinding dan je op andere manieren kunt krijgen. Seks is een manier om af te stemmen, elkaar terug te vinden, opnieuw te beginnen, te vergeven en te ontdekken.
Voor mannen is seks een manier om zicht te ontdoen van hun spanning en tot bedaren te komen. Het is zelfs bewezen dat een man minder weegt na een sekspartij! Seks is voor mannen emotioneler dan dat wij vrouwen denken: de zaken die hij normaal niet uit, uit hij in jullie stomende onderonsjes.
De korte, snelle kus op de mond – Hij vindt je leuk maar is nog aan het aftasten hoe jij tegenover hem staat. Zit je in een lange relatie, dan is het vaak een manier om te erkennen dat jij er bent, een liefdevolle hallo.
In heteroseksuele relaties korter dan een jaar heeft 86 procent van de mannen een paar keer per week zin in seks; bij de vrouwen is dat 79 procent. Na vijf jaar relatie heeft 70 procent van de mannen een paar keer per week zin in seks en nog maar 29 procent van de vrouwen.
Onderzoeken toonden aan dat mensen die lang geen seks hebben gehad een hogere bloeddruk krijgen tijdens stressmomenten, dan mensen die onlangs seks hebben gehad. Vooral als je gewend bent om te ontstressen van seks, en het ineens niet meer hebt, kun je minder goed omgaan met stressvolle momenten.
Kun je een relatie hebben zonder seks? Het is mogelijk om een relatie te hebben zonder seks, wanneer beide partners dat zo willen. Je geeft dan vooral ruimte aan veiligheid, verbondenheid en vriendschap in je relatie. En dat kan voor jullie genoeg zijn.
Het antwoord op de vraag 'hoe vaak is gezond? ', is dus ongeveer een à twee keer in de week. Kortom, je kunt dus niet zomaar conclusies trekken over wat een normale hoeveelheid is. Een gezonde hoeveelheid zou volgens de literatuur 1 á 2 keer per week zijn.
Er is geen 'normaal' cijfer. De één doet het elke dag, de ander houdt het bij één keer per maand en daarin spelen zoveel dingen mee: hoeveel behoefte je er zelf aan hebt, of je een vaste partner hebt of niet, of je een megadruk leven hebt en moe bent, enzovoort.
Het is gezond!
Uit onderzoek blijkt dat ochtendsex wonderen doet voor je immuunsysteem.
er zijn vast mensen die het 1 of 2 of 3x per dag doen, maar over het algemeen reken je toch per week of maand. Het is in elk geval geen standaard gemiddelde als je het meerdere keren per dag doet. Het is eerder 1 of 2 x per week dat de gemiddelde nederlander seks heeft.
Je zou misschien denken dat je seksleven het best is op het moment dat je conditie het best is, rond je twintigste dus zoiets. Maar er zijn andere factoren: je orgasmes, hoe goed de seks is en hoe zelfverzekerd je je voelt. Volgens nieuw onderzoek ben je vanaf je 36e gezegend met een goed seksleven.
Is de seksdrang van mijn partner normaal? Een normale hoeveelheid bestaat dus niet. De seksdrive is iets persoonlijks en als je genoeg seks hebt om zelf met een tevreden gevoel je leven te leiden, dan zit alles goed. Voor de een is dat drie keer per week, en voor de ander weer eens in de twee weken.
Conclusie. Er zijn aanwijzingen dat er een verband is tussen vaker vrijen en een goede geestelijke en fysieke gezondheid, maar het is niet aangetoond dat het ene het gevolg is van het andere. De studies zijn gebeurd bij paren die gemiddeld 7 keer per maand vrijen.
Onder begeleiding van een seksuoloog kan je alleen en samen met je partner op zoek naar positieve seksuele ervaringen. Een andere mogelijkheid is om naar je huisarts te gaan. Mogelijk kan deze jou ook verder helpen. Ik heb eigenlijk maar weinig zin in seks en heb daar last van.
Tegenwoordig spreken we vaak gewoon over “het is platonisch” en beschrijft dit een relatie twee personen die geen seks hebben met elkaar.
Platonische relatie wil zeggen dat de personen binnen een relatie geen seks hebben met elkaar. Maar dit hoeft niet te betekenen dat er helemaal geen fysiek contact is of seksuele spanning is binnen een platonische relatie.
Sinds dit jaar (2020) is seks hebben terwijl je slaapt een officiële aandoening. Slaapseks bestaat dus echt en is nu dus zelfs een aandoening. Feitelijk heet deze aandoening Sexual Behavior during Sleep oftewel sexsomnia genoemd. Sexsomnia zou je ook kunnen zien als een seksuele slaapwandeling.
Knuffelen en zoenen jullie nog weleens? Zolang dat goed zit, hoeft het ontbreken van seks geen probleem te zijn. Al vrij je één keer in de zes maanden. Als die seks mind blowing is, dan zit jullie relatie prima en hoef je je geen geen zorgen te maken.
Mannen blijven ook op oudere leeftijd nog seksueel actief. Een man zal gemiddeld bijna vijf jaar langer de liefde bedrijven dan vrouwen. Op 55-jarige leeftijd hebben mannen nog 15 jaar van actief seksleven voor de boeg. Vrouwen moeten het op die leeftijd gemiddeld met een vooruitzicht van 10,5 jaar stellen.
7 à 9 minuten: zo lang weet de gemiddelde Nederlandse man het vol te houden tot hij zijn hoogtepunt beleeft tussen de lakens.
Finse vrouwen spannen de kroon: bijna 80 procent wilt vaak seks. Nederlandse vrouwen staan op de 17e plek. Zo'n 65 procent van de Nederlandse vrouwen geeft aan een hoog libido te hebben.
Uit onderzoek is gebleken dat vrouwen zich het meest sexy voelen rond hun 30e. Op deze leeftijd hebben ze dan ook het vaakst zin in seks.
Sommige vrouwen hebben buikpijn of bekkenbodempijn na de gemeenschap. Het kan dan gaan om een soort spierpijn, doordat de bekkenbodemspieren heel gespannen zijn geweest tijdens het vrijen.