De wifiversterker plaats je makkelijk naast je Experia Box of KPN Box. Zorg ervoor dat wifiversterkers altijd in een ruimte worden geplaatst met voldoende ruimte om te kunnen ventileren, net zoals ieder ander elektrisch apparaat.
De plaatsing van de WiFi-versterker is van groot belang. Plaats de WiFi-versterker halverwege het modem en het einde van het WiFi-signaal. Zorg ervoor dat de WiFi-versterker niet op een punt wordt geplaatst waar het signaal al zwak is. Het 'zwakke' signaal wordt namelijk vanaf dat punt versterkt.
Powerline adapters komen altijd in sets van twee: eentje plaats je bij je router en eentje op de plek waar je internet nodig hebt. De eerste adapter verbind je met een ethernetkabel aan je router. Deze stuurt dan het internetsignaal via het stopcontact naar de tweede adapter.
De WiFi repeater pikt het signaal op en “herhaald” het als het ware. Hierdoor krijg je ook in een ruimte waar je normaal zwakke WiFi had een beter signaal. Ze zijn makkelijk te configureren en je kunt WiFi repeaters verplaatsen waar en wanneer je wilt.
KPN SuperWifi is dé booster voor je wifi. Deze wifi maakt namelijk gebruik van een mesh netwerk. Zo heb je altijd supergoede wifi, overal in huis. Alleen i.c.m. een nieuw 1-jarig internetabonnement.
Afstand tussen router en wifi-versterker
Er moet wel minimaal 6 meter afstand zitten tussen de router en versterker. Dat komt omdat een router binnenshuis in principe tussen de 5 en 8 meter wifi-signaal kan sturen.
SuperWifi van KPN voldoet voor de meeste mensen ruimschoots, maar een bedraad netwerk is altijd sneller en minder gevoelig voor storingen. Zo viel bij onze eerste indruk op dat het internet iets trager is via de schotels dan via de KPN Experia Box V10 (bij goed bereik). Het bleef wel snel genoeg.
De meest voorkomende wifi-verstoorders zijn: videobewakingssystemen of alarmsensoren, DECT-telefoontoestellen, draadloze lichtschakelaars, babyfoons, weerstations en magnetrons. Deze apparaten maken gebruik van frequenties die het wifi-signaal behoorlijk verstoren.
Internet via het stopcontact is makkelijk te installeren zonder gedoe met kabels. Toch zijn er ook nadelen. Garanties dat het netwerk superstabiel wordt, heb je niet. Ook is het niet goedkoop en krijg je er een extra wifi-netwerk bij, wat voor verwarring bij je draadloze apparaten kan zorgen.
Met KPN SuperWifi heb je overal in huis perfect bereik. Verspreid je SuperWifi punten door je huis en je kan zonder haperingen streamen, gamen en videobellen. Van kelder tot zolder.
Wifi-repeaters
Maar wist je dat dit apparaatje, dat dag en nacht functioneert, flink wat stroom verbruikt? Een gemiddelde repeater heeft een vermogen van 72 watt (je hebt er van 50 watt, maar ook van 80 watt!). Jaarlijks verbruikt één zo'n apparaatje 630 kWh en dat kost je ongeveer 145 €.
Wifi is gevoelig voor verstoringen. Bepaalde materialen in huis, zoals metaal, beton en glas beïnvloeden het wifi-signaal. Net als andere wifi-netwerken, zoals die van je buren en sommige 'slimme apparaten'.
Je sluit één powerline adapter aan bij je router en steekt de tweede op zolder in het stopcontact. Zo creëer je daar een extra wifi netwerk met een sterk signaal zonder kabels te trekken. Valt het stopcontact op zolder onder een andere stroomgroep? Kies dan een adapter met automatische fasekoppeling.
Gebruik bij voorkeur een kanaal tussen 1 en 11, waarbij de kanalen 1, 6 en 11 meestal het beste resultaat leveren.
De betere wifi-routers hebben niet alleen een hoger zendvermogen en een hogere ontvangstgevoeligheid, maar ze gebruiken ook allerlei extra technieken voor een beter wifi-signaal.
Allemaal problemen die meestal te wijten zijn aan: Het verkeerd plaatsen van met name de draadloze router. Een te grote afstand tussen router en apparaat dat verbinding wil maken met internet. Teveel storingen van andere apparaten in huis, zoals draadloze telefoons, babyfoons, gewapend beton en de magnetron.
Waarbij geldt: hoe hoger de parabool, des te sterker het signaal van je wifinetwerk. Tussen de -40 en -60 is goed, lager dan -70 is (te) slecht. Je ziet standaard de 2,4 GHz-band.
Verschillen KPN en Ziggo
Ziggo-klanten waarderen de internetkwaliteit iets lager dan de klanten van KPN (DSL en glasvezel). Ook rapporteren ze iets meer internetstoringen. Ziggo doet het wat betreft televisiekwaliteit iets beter (7,5) dan KPN Glasvezel (7,3) en KPN DSL (7,2).
Hoeveel KPN SuperWifi punten moet ik bestellen om overal in huis goede wifi te hebben? In 90% van de huishoudens zijn 2 KPN SuperWifi punten voldoende om het hele huis van supergoeie wifi te voorzien. In 9% van de huishoudens zijn 3 KPN SuperWifi punten nodig. Twijfel je of je 2 of 3 KPN SuperWifi punten nodig hebt?
Mesh technologie creëert een deken van wifi door je hele huis met behulp van verschillende draadloze wifi punten(KPN SuperWifi punten). De wifi punten werken slim met elkaar samen, verdelen de bandbreedte en zorgen ervoor dat je steeds met de beste signaal verbonden bent.
De oplossing: een krachtig access point voor buiten
Een krachtig access point (zender) is dan de beste oplossing voor het creëren van stabiel WiFi in de tuin. U sluit het access point via een router of switch aan op uw netwerk, waarna het apparaat buiten wordt geplaatst en daar een WiFi-signaal uitzendt.
Dan kun je namelijk gebruik maken van powerline wifi. Hiermee kun je via de elektriciteitsbedrading het internet van binnenshuis naar de schuur krijgen, zonder kabels te trekken. De powerline wifi adapter die je in de schuur plaatst zal zorgen voor het wifi netwerk.