De afkorting Wegam/Wegas staat voor: Werkgeversaansprakelijkheid Motorrijtuigen.
Met een WEGAS verzekering verzekert u het aansprakelijkheidsrisico voor schade van uw medewerkers bij verkeersongevallen tijdens werktijd. Loopt uw medewerker schade op terwijl hij bestuurder is van een motorrijtuig? Dan bent u als werkgever vaak aansprakelijk.
Deze verzekering vergoedt schade van de werknemer door een ongeval tijdens uitoefening van werkzaamheden - in het verkeer of daarbuiten - of tijdens andere activiteiten die met het werk verband houden, zoals bedrijfsuitjes, een personeelsfeest of een cursus.
Waarom een werknemersschadeverzekering? Deze verzekering is een aanvullende verzekering. De verzekering geldt als vangnet voor situaties waarin door werknemers in verband met hun werkzaamheden, tijdens woon-werkverkeer of tijdens (personeels)activiteiten geleden schade niet wordt vergoed.
Met een CAR-verzekering (construction all risk) verzeker je je werk tegen schade. Denk aan schade door diefstal, brand, vandalisme of storm. Maar ook ben je verzekerd als je schade hebt gemaakt door verkeerd te werken (uitvoeringsfout).
De CAR-verzekering dekt alleen onvoorziene schade. Schade die ontstaat als gevolg van opzet, kan hierdoor niet worden vergoed. Er wordt van de aannemer, zzp'er of particulier die de CAR-verzekering afsluit, verwacht dat er voorzorgsmaatregelen worden getroffen om schade zoveel mogelijk te voorkomen.
De aansprakelijkheidsverzekering voor aannemers is een combinatie van een aansprakelijkheidsverzekering voor aannemers (AVB), een constructie allrisks verzekering (CAR) en een ontwerpaansprakelijkheidsverzekering (ONTW).
Met de WEGAM-verzekering (werkgeversaansprakelijkheid motorrijtuigen) ben je als werkgever verzekerd tegen schade die jouw medewerkers tijdens hun werk oplopen bij een verkeersongeval. Als een medewerker schade heeft of letsel oploopt tijdens een zakelijke rit kun je als werkgever al snel aansprakelijk zijn.
Een basis werknemersschade verzekering dekt de schade die de werkgever volgens de wet aan uw werknemers moet vergoeden als zij schade oplopen tijdens het besturen van een motorrijtuig op het moment dat zij werk voor de werkgever aan het uitvoeren zijn.
Een bureauvergoeding van maximaal 148,73 euro per maand. Dit bedrag dekt de kosten van je werkplek thuis, de kosten van klein kantoormateriaal, de kosten voor elektriciteit, water, verwarming, verzekering en de onroerende voorheffing. Kortom, een correct en mooi bedrag waar je mee mag thuiskomen.
De WEGAS-verzekering vergoedt schade van de werknemer door een ongeval tijdens uitoefening van werkzaamheden - in het verkeer of daarbuiten - of tijdens andere activiteiten die met het werk verband houden, zoals bedrijfsuitjes, een personeelsfeest of een cursus. De samenstelling is afhankelijk van de gekozen dekking.
Voordelen WEGAS XL-verzekering
Geen dekkingsbeperking wanneer de werkgever aansprakelijk is omdat hij zijn zorgplicht niet is nagekomen. Bij Premium ook: • SVI bedrijfsvoertuigen (motorfietsen personen-, bestel- en vrachtauto's) en niet-verhuurd of uitgeleend land-/werkmaterieel; • 24/7 ongevallendekking.
Een verzekering is een wederzijdse overeenkomst tussen enerzijds de verzekeraar die zich voor een vast bedrag verbindt om anderzijds de verzekerde te vrijwaren van toekomstige onzekere voorvallen.
Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering. Met een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering (AVB) bent u verzekerd voor het risico van aansprakelijkheid, wanneer u, uw medewerkers, of uw producten schade veroorzaken bij anderen. U bent dan mogelijk aansprakelijk.
Een bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering is bedoeld voor bestuursleden, directeuren, toezichthouders en commissarissen van organisaties, stichtingen en verenigingen. Hiermee zijn alle bestuurders beschermd tegen schadeclaims na een bestuurlijke fout. En zijn ze niet persoonlijk aansprakelijk.
Definitie ongeval
Wondinfectie en bloedvergiftiging. Acute vergiftiging door gebruik/binnenkrijgen van vergiftigde spijzen/dranken/andere stoffen. Ziekten ontstaan door onvrijwillig vallen in water of een andere vloeistof of bij poging tot het redden van mens of dier.
Een klacht over bijvoorbeeld arbeidsomstandigheden of arbeidsuitbuiting kunt u via de website van de Nederlandse Arbeidsinspectie indienen. Ook als u een klacht heeft over het optreden van de Inspectie, kunt u op de website een digitaal contactformulier invullen.
Volgens dit artikel heeft de werkgever een zorgplicht voor de veiligheid van de werkomgeving van de werknemer. Zo dient een werkgever ervoor te zorgen dat lokalen, werktuigen en gereedschappen zijn ingericht en onderhouden om te voorkomen dat de werknemer schade lijdt.
Veroorzaakt u schade tijdens uw werk? Dan is meestal uw werkgever aansprakelijk voor de schade. Uw werkgever is verantwoordelijk voor zijn werknemers. Hij moet ervoor zorgen dat u op een goede en veilige manier uw werk kunt doen.
Is een WEGAM-verzekering verplicht? Nee, het afsluiten van een WEGAM-verzekering is niet verplicht. Volgens de Werkgeversaansprakelijkheid Motorrijtuigen bent u wel verplicht alle schade te vergoeden, die uw medewerker als bestuurder van een motorrijtuig oploopt tijdens het werk.
Daarom is een motorverzekering wettelijk verplicht
Schade is snel gemaakt en schade laten herstellen vaak heel duur. Daarom hebben wij in Nederland besloten dat iedereen met een motor verplicht is om minimaal een WA verzekering af te sluiten. Deze verzekering dekt de schade die u per ongeluk aan anderen toebrengt.
Nee, politieauto's zijn niet verzekerd. De staat is nergens voor verzekerd.
Een aannemer is geen beschermd beroep, dit houdt in dat iedereen zich een aannemer mag noemen.
De aannemer is verplicht om te werken volgens de afspraken uit het contract, de beschikbare plannen, het bestek en volgens de regels van de kunst. Dit laatste begrip houdt in dat hij de werken uitvoert zoals een andere zorgvuldige aannemer deze werken in dezelfde omstandigheden zou uitvoeren.
Partijen die zich niet verzekeren of geen attesten voorleggen, stellen zich bloot aan strafrechtelijke sancties. De sancties zijn niet mild. Zij die de regels niet naleven kunnen in 2020 boetes krijgen van € 208 tot € 80.000.