Douche niet met je ringen om. Zeepresten kunnen achterblijven op en in je sieraden wat uiteindelijk voor verkleuring en doffe stenen zorgt.
Onder de douche
Zelfs bij een dagelijkse bezigheid als douchen kun je de trouwring beter even afdoen! Enerzijds omdat deze onverwachts van je vinger kan glijden en in het putje kan verdwijnen. Maar ook shampoo, douchegel en bodyscrubs hebben een negatief effect op de kwaliteit van je trouw- of verlovingsring.
Doe je sieraden als je gaat slapen af, zo komt het sieraad niet onnodig in contact met de zuurgraad van je huid. Douche of zwem niet met je sieraden om.
De meeste witgouden ringen zijn namelijk gerodineerd om ze extra te beschermen en hun kenmerkende witte glans te geven. Het laagje rodium is kwetsbaar: pas dus op met schuurmiddelen en ruwe oppervlakken. Bovendien reageert het niet zo goed op make-up, alcohol en andere corrosieve reinigingsmiddelen. Tip!
Welke ring wordt waar gedragen? In Nederland wordt over het algemeen de verlovingsring gedragen aan de ringvinger van de linkerhand. Trouwringen worden meestal gedragen aan de ringvinger van de rechterhand.
Ring Video Doorbells beschikken over een ingebouwde camera en tweerichtingsspraak, zodat je via de Ring-app kunt spreken met iedereen die voor de deur staat. De videodeurbel stuurt ook meldingen naar je smartphone of tablet.
Je trouwring dragen aan je dominante hand
De keuze om een trouwring aan de linker- of rechterhand te dragen wordt tegenwoordig steeds minder gebaseerd op geloof of traditie. Mensen gaan nu vaak voor de praktische optie: ben je rechtshandig, dan draag je de trouwring links, en andersom.
Bij vergulde sieraden is dit wel het geval. Hierbij moet je opletten met het opspuiten van parfum en bijvoorbeeld het nemen van een douche. Bij 14 karaat witgoud (of geelgoud) is dat niet het geval! Hierdoor kun je met een gerust hart zwemmen, douchen of zweten wanneer je de witgouden ringen draagt.
Je kunt je gouden sieraden deze zomer dus het beste af doen als je een duik neemt in het zwembad. En ook van zeewater worden je gouden sieraden niet blij. Het bijtende zout kan namelijk ook het materiaal van je ring, armband, oorbellen of ketting aantasten.
Het korte antwoord is dat gouden sieraden onder de douche gedragen kunnen worden. Water beschadigt het metaal niet, of je nu gele, witte of roségouden stukken draagt.
Om gouden sieraden goed te onderhouden kun je ook rekening houden met dat je ze af doet bij douchen, zwemmen en sauna bezoekjes. Vaak kom je hier onbewust in contact met chemicaliën waardoor je sieraden kunnen verkleuren. Ook kun je je gouden sieraden beter af doen wanneer je gaat slapen of sporten.
Zwem niet met je ring om. De kans is zeer groot dat je je ring verliest tijdens het zwemmen. Daarnaast is chloor niet goed voor je sieraden. Laat je ringen niet direct in aanraking komen met zeep, parfum, make-up en zeker niet met haarspray.
Wanneer u kiest voor een ingewikkeld sieraad van 14 karaat goud, kan deze duurder zijn dan een sieraad van 18 karaat goud dat makkelijker gemaakt kan worden. Ook is de kwaliteit van een sieraad niet altijd beter wanneer het meer goud bevat.
Slapen: Ga nooit slapen met sieraden om. Je kan in je slaap stikken door een ketting. `s Nachts zwellen je vingers op, dus ringen kunnen dan je bloedsomloop afknellen. Bovendien maak je in je slaap soms ongecontroleerde bewegingen, waardoor je je sieraad kan beschadigen.
Alle sieraden van ietsmooisvoorjou.nl worden van 925 sterling zilver materiaal gemaakt. Zilver is een edelmetaal dat betekent dat je de sieraden dag en nacht kunt dragen, ook tijdens het douchen.
Een ring die te los zit is dus niet goed, maar te strak evenmin, want dan voelt het oncomfortabel aan en kan de bloedtoevoer zelfs verstoord worden. Wanneer u de ring zonder enige moeite van uw vinger kunt trekken, zit hij te los.
Stainless steel kan in principe tegen het Nederlandse kraanwater. So don't worry als je een keer met je favoriete stainless steel oorbellen onder de douche staat. Ook regenwater kan geen kwaad. Er is wel een maar, want stainless steel kan tegen het Nederlandse kraanwater, maar let op met zeep en shampoo.
Doe eerst je dagelijkse verzorging, parfum en make-up op voordat je je 9 karaat sieraden gaat dragen. Slaap zonder je sieraden. Op deze manier kan de huideigen zuurgraad het materiaal niet aantasten. Ga niet zwemmen, sporten of douchen met je sieraden.
Kan goud verkleuren? Goud van ieder karaat behoudt altijd zijn kleur. Goud kan door dragen, de zuurgraad van je huid en gebruik van chemische middelen zoals zeep wel doffer van kleur worden. Een nieuw sieraad is altijd mooi gepolijst en glanst daardoor.
Gouden trouwring krasvrij maken
Afhankelijk van het aantal karaats krast een gouden trouwring vrij snel. Voorbeelden van mensen die binnen een (half) jaar al behoorlijk wat krassen op hun gouden trouwring hebben zijn er helaas nogal wat. Dit heeft puur en alleen met het materiaal te maken.
Hetzelfde geldt voor de douche, het beste doet u de sieraden af. Zeep en shampoo bevatten vaak agressieve ontvettende bestanddelen die uw sieraad kunnen aantasten.
Doe eerst je dagelijkse verzorging, parfum en make-up op voordat je je gouden sieraden gaat dragen. Slaap zonder je sieraden. Op deze manier kan de huideigen zuurgraad het goud niet aantasten. Ga niet zwemmen, sporten of douchen met je gouden sieraden.
De vraag of de trouwring rechts of links gedragen wordt, is binnen de islam ondergeschikt aan de vraag of een trouwring überhaupt mag. De koran verbiedt mannen immers het dragen van goud en zijde. Die materialen zijn voorbehouden aan de vrouw. Een man mag wel een trouwring uit een ander edelmetaal zoals platina dragen.
Traditioneel draagt de bruid haar verlovingsring aan de linkerhand. Meestal worden de verlovingsring en trouwring bij elkaar gedragen aan de linkerhand, maar heel wat bruidjes doorbreken de traditie. Je kunt de ringen ook gerust splitsen en je verlovingsring rechts dragen en je trouwring links, of omgekeerd.
Ring aan je duim
Een ring om je duim geeft aan dat je onafhankelijk bent. De duim staat voor kracht en doelgerichtheid. Edelstenen die het best aansluiten bij een duimring zijn robijn en granaat.