Ondanks de lage hoeveelheden neerslag is de luchtvochtigheid op Curaçao op een hoog niveau. Gemiddeld ligt de luchtvochtigheid op 75% tot 80% met soms zelfs uitschieters van boven de 90%. Met name bij de zuidkust kan het kalm en benauwd aanvoelen als de wind niet aanwezig is.
De luchtvochtigheid ligt gemiddeld rond de 75 tot 80%, met soms uitschieters tot ruim boven de 90 procent. Zeker langs de zuidkust kan het, bij het ontbreken van een duidelijk voelbare wind, dan klam en benauwd aanvoelen.
Het zal je opvallen dat er op Curacao bijna nooit weerberichten zijn te zien of te horen. De weersverwachting op Curacao is namelijk zeer stabiel; heerlijk warm. U zult waarschijnlijk ook merken dat de weersvoorspellingen voor Curacao bijna altijd bewolkt en soms zelfs regenachtig is.
De beste reistijd voor Curaçao is januari t/m juni. Op Curaçao heb je met zon, een frisse wind en nauwelijks regen het hele jaar door niets te klagen. Oktober t/m december zijn meer bewolkt, met af en toe een hevige bui.
Volgens Köppen heerst op Curaçao een Savanne-klimaat. De lucht is weliswaar vrij vochtig maar is niet onstabiel genoeg om buien te vormen. Pas boven het Venezolaanse gebergte komt de waterdamp in de lucht weer tot op het verzadigingspunt, ontstaan grote stapelwolken en kan neerslag vallen.
De wijken Koraal Specht, Souax, en Seru Fortuna staan bekend als arme en daardoor minder veilige wijken. Je kunt hier op zichzelf prima met een auto doorheen rijden maar het is niet raadzaam om een van deze wijken te voet te verkennen, zeker niet na zonsondergang.
Het water op Curaçao is niet alleen veilig om te drinken, het is ook nog eens van de beste kwaliteit.
Tips voor het vinden van goedkope vliegtickets naar Curaçao
Het hoogseizoen is in januari, november en december. De goedkoopste maand om te vliegen naar vanuit Nederland is november.
Wanneer goedkoop naar Curacao? (
Voor een goedkope vakantie naar Curacao kun je het beste kijken naar een periode buiten het hoogseizoen. Zo kun je in mei, juni, oktober en november een goedkope Curacao vakantie vinden.
De verplichting tot een PCR-test is per 10 maart 2022 vervallen voor iedere reiziger naar Curacao wil reizen. Dit geldt voor iedereen, ongeacht vaccinatiestatus. Je hebt dus ook geen QR-code o.i.d. nodig. N.b.: Dit betekent dus niet dat het toegestaan is om naar Curacao te reizen als je mogelijk actief besmet bent!
Het is op Curacao gewoon bloedheet, dag en nacht. Met dikke kleding ga je alleen maar zweten. Het is hooguit handig tegen de muggen, maar dan moet je echt een dun katoenen vestje en een linnen broek mee, anders drijf je je kleren uit. Wel handig: wat extra shirtjes, want je zweet veel.
De natste maanden zijn oktober, november en december.
Wind: Oostelijk en matig tot vrij krachtig; windkracht 4 tot 5 (20 tot 39 km/uur,11 tot 21 knopen). Af en toe krachtig in uitschieters; windkracht 6 (40 tot 50 km/uur, 22 tot 27 knopen).
Het tropische klimaat zorgt ervoor dat alle dagen warm zijn met temperaturen die overdag altijd rond of net iets boven de 30 graden liggen. Het zonnetje schijnt uitbundig en van een echt regenseizoen of orkanen heeft Curaçao geen last.
Het semi-aride klimaat van Curaçao heeft ervoor gezorgd dat veel tropische vogelsoorten, zoogdieren en hagedissen die met regenwouden worden geassocieerd, er niet kunnen leven. Talloze soorten kolibries en bananenkuikens, maar ook grote sterns en zilverreigers en zelfs flamingo's voelen zich thuis op Curaçao.
Gemiddeld weer voor heel het jaar op Curaçao:
De gemiddelde dagtemperatuur is 30 tot 33 graden. Het aantal zon-uren per dag is 8 in de winter en 9 in de zomer (Let op: ook in de zomer is het uiterlijk 19:00 wel donker!) De zee is in de zomer zo'n 29 graden en in de winter nog altijd een heerlijke 26 graden.
Uiteten en uitgaan op Curacao
Bij het wilheminaplein is het mogelijk om voor 50 gulden per persoon uitgebreid te eten en drinken. natuurlijk zijn er ook duurdere gelegenheden en kan het zo duur gemaakt worden als u zelf wilt. Maar gemiddeld gezien ligt het uiteten wel rond de zelfde prijs als in Nederland.
Voor een lunch ben je meestal rond de 15 euro per persoon kwijt. Voor het avondeten kun je rekenen op ongeveer 30-40 euro per persoon. Dit is afhankelijk of je uitgebreid gaat dineren of alleen voor een hoofdgerecht kiest. Een biertje kost meestal rond de 3-4 euro.
Op de route Amsterdam - Curacao zit veel concurrentie, omdat dit voor zowel TUI als KLM een belangrijke vliegroute is. Daardoor schommelen de ticketprijzen regelmatig en stunten beide maatschappijen om beurten met aanbiedingen. Dit keer zijn de voordeligste tickets te vinden bij TUIfly.
Is Curaçao een duur eiland? De gemiddelde prijzen in Curaçao zijn hoger dan in Nederland. Als je je boodschappen doet in Curaçao moet je er 1.11 keer meer voor betalen dan in Nederland.
Vliegtijd naar Curaçao, afstand en vertrekdagen
Tijdens vluchten Amsterdam Curaçao leg je in ongeveer 10 uur een afstand van ongeveer 7.850 kilometer af. Je vertrekt vanaf Schiphol (AMS) en landt op de internationale luchthaven van Curaçao (CUR).
Bij TUI vlieg je naar Curaçao met de Dreamliner. En hoewel de vlucht zo´n 10 uur duurt, ben je dat door de zon, de luxe hotels en het lekkere eten snel vergeten. Zo moet vakantie zijn!
De temperatuur van het zeewater is gemiddeld rond de 28 graden Celsius. Het water is daarom perfect om in te zwemmen, duiken of varen.
Al sinds 1928 destilleert het drinkwaterbedrijf water. Door verdamping verdwijnt daardoor het zout uit het zeewater. Maar sinds enkele jaren past Aqualectra ook 'omgekeerde osmose' toe, waarbij zeewater als het ware wordt gefilterd. Kortom: over het drinkwater op Curacao hoef je je geen zorgen te maken.