In 1936 werden de eerste warme rookworsten verkocht door de Hema-vestiging aan de Nieuwendijk in Amsterdam. In 2007 verklapte een medewerker dat Hema-worsten door Unox worden gemaakt. 6. Elke dag gaan er bij de Hema circa 28.000 rookworsten over de toonbank.
10 miljoen stuks
De oplage is wel bekend. Jaarlijks verkoopt Hema, naar eigen zeggen althans, een slordige 10 miljoen rookworsten. Dagelijks rollen er krap 30.000 rookworsten over de toonbank.
Je kent hem vast wel, de rookworst van HEMA. Al sinds 1936 is hij bij HEMA te koop en jaarlijks worden er ongeveer zo'n tien miljoen van verkocht.
Schutte: "Rookworst staat niet in de Schijf van Vijf. Dat komt omdat het bewerkt vlees is en hier vaak veel zout in zit, maar ook omdat het wordt gemaakt van rund- of varkensvlees. Dat valt onder rood vlees. Rood en met name bewerkt vlees worden in verband gebracht met beroertes, diabetes type 2 en darmkanker.
Eerder haakte HEMA al in op ons veranderende eetpatroon: eind vorig jaar introduceerde het bedrijf de 'ookworst'; een rookworst zonder vlees. Ook kwamen er al een magere en pittige variant. Nu komt de keten ook met een uitkomst voor mensen die nog wel vlees eten, maar een stuk minder: de mini-rookworst.
Is Hema rookworst rauw? Een verse Hema – worst is niet gaar, maar rauw. Deze moet 20 minuten wellen in water tegen de kook aan. Voorverpakte worsten die je in de supermarkt koopt, zijn al wel gaar en hoeven alleen opgewarmd te worden.
De rookworst van de Hema bestaat voor 95% uit varkensvlees.
DEN HAAG - De liefhebbers van de befaamde HEMA-worst hebben een groot probleem. Op een aantal plekken in de regio is bijna geen rookworst meer te krijgen. Dat is lijkt het gevolg van de staking bij UNOX in Oss waar werknemers de afgelopen drie weken het werk neerlegden.
In 1936 heeft de filiaalhouder van de HEMA aan de Nieuwendijk in Amsterdam per ongeluk te veel worsten ingekocht voor het restaurant. Hij vond het zonde om ze weg te gooien, dus besloot hij deze te verwarmen, halveren, en te verkopen als warme snack aan het winkelend publiek.
De beroemde rookworst van Hema komt uit de fabrieken van Unox in Oss. Dat hebben diverse oud-werknemers van Unilever bevestigd. Al lange tijd werd vermoed dat Hema de rookworsten in Oss liet maken, maar dat is nu dan echt zeker. In 2007 klapte een werknemer van Unox, een dochteronderneming van Unilever, uit de school.
NL95% varkensvlees, water, zout, varkensvlees, E451 en E452-stabilisator, dextrose, suiker, aroma's, varkenshemoglobine, E621, smaakversterker en conserveermiddel E250.
In deze test wordt de smaak van de Hema rookworst het meest geasscioceerd met het begrip “rookworst”. Deze worst heeft echt een rokerige smaak. De smaak is rijk, de worst is sappig en het velletje is knapperig.
Op 4 november 1926 opende in de Kalverstraat de eerste vestiging van de Hollandsche Eenheidsprijzen Maatschappij Amsterdam, oftewel HEMA, haar deuren.
Unox Gelderse rookworst (285 gram per stuk)Let op:wordt bevroren geleverd..
Een rookworst is meestal meer dan genoeg voor twee of drie personen. Deel de worst gewoon door het aantal personen dat mee eet. Bij vleessoorten zoals gehakt adviseren we zo'n 250 gram gehakt per 2 personen, dus 125 gram per persoon.
De rookworst van Hema kost 2,50 euro per 250 gram, de OokWorst 3,50 euro.
Kan je rookworst opnieuw opwarmen? Magnetron: Haal de rookworst uit de buitenste verpakking, als er nog een plastic om de rookworst heen zit prik je hier een paar gaatjes in. Verwarm de rookworst in de magnetron op 500 Watt gedurende 1 minuut op.
Prik met een vork een paar gaatjes in de worst zodat hij niet uit elkaar barst en leg 'm op een bord in de magnetron. Verwarm de worst ongeveer een minuutje op 500 watt. Draai de worst om en verwarm hem weer een minuutje op 500 watt.
HEMA: “Je kunt onze rookworst gewoon invriezen. Verse HEMA rookworst blijft drie dagen houdbaar en in de vriezer blijft het maximaal één maand lang houdbaar.”
bel de HEMA rookworstlijn
Je stamppot is natuurlijk niet compleet zonder echte HEMA rookworst. Daarom zijn ze vanaf nu weer beschikbaar bij al onze winkels met een gebaksafdeling. Een overzicht van HEMA winkels met gebaksafdeling vind je hier.
AMSTERDAM - De beroemde rookworst van de Hema wordt bij Unox in Oss gemaakt. Volgens het Brabants Dagblad heeft een medewerker van Unilever dit geheim verklapt tijdens de staking bij het bedrijf.
Hoe wordt de HEMA rookworst gemaakt? De worst bestaat voor 95% uit varkensvlees.
100 g bevat 334 calorieën.
Hoe lang kun je een #rookworst van de #hema in je koelkast bewaren? Deze moet je gekoeld bewaren bij maximaal 7 °C. Binnen 3 dagen consumeren. In de diepvries is de rookworst 1 maand houdbaar.