Hoeveel Blaasspoelingen?

Je kunt 1 of meer blaasspoelingen krijgen. Hoeveel blaasspoelingen je krijgt en met welk medicijn bespreekt je arts met je. Dat hangt er vanaf hoe groot de kans is dat de tumor terugkomt na de behandeling.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op kanker.nl

Hoe vaak mag je blaasspoelen?

Mitomycine-spoelingen krijgt u gedurende 7 maanden: eerst viermaal wekelijks en dan zesmaal maandelijks. Wanneer een blaasspoeling onvoldoende werkt of te veel bijwerkingen geeft, zal de uroloog vaak een ander geneesmiddel gebruiken.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op erasmusmc.nl

Hoe vaak mag je blaasspoelen met NaCl?

Je kunt in zo'n geval de blaas drie keer per week spoelen met fysiologisch zout (NaCl 0,9%).

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op zorgpadprofessional.noordhoff.nl

Hoeveel ml blaasspoeling?

Spoel met een kleine hoeveelheid vloeistof (30 ml.). Zo voorkomt u dat er grote hoeveelheden in de blaas terecht komen, alleen de katheter hoeft te worden gespoeld. Het is beter om de katheter 2 keer met een hoeveelheid van 30 ml te spoelen, dan 1 keer met 50 ml. De Solutio G moet een paar minuten inwerken.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op urologie.slingeland.nl

Hoe vaak blaasspoelen bij katheter?

De frequentie van spoelen varieert van lx per dag tot 2x per week, afhankelijk van de hoeveelheid neerslag in de blaas. De volgende middelen kunnen worden gebruikt: fysiologisch zout, Solutio G en Solutio R. Alle genoemde oplossingen zijn verkrijgbaar in wegwerpzakjes.De Solutio G en Solutio R zijn zure spoelmiddelen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op ziekenhuis.nl

Bladder Irrigation Procedure

21 related questions found

Hoeveel spoelvloeistof in Blaasspuit?

5 Open de verpakking van de spuit (spuiten), laat de spuit(en) in de geopende verpakking liggen. 6 Vul de spuit(en) met 10 – 50 ml spoelvloeistof uit het steriele bakje. a Haal de (rubber) dop van de fles met de spoelvloeistof. b Giet de steriele spoelvloeistof in het steriele bakje en plaats de dop terug.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op extranet.volckaert.nl

Hoelang moet blaasspoeling inwerken?

Door het zakje hoger te houden dan blaasniveau of voorzichtig te knijpen, loopt de vloeistof via de katheter in de blaas. Nadat het zakje leeg is, houdt u het zakje weer lager en dan stroomt de urine vanuit de blaas weer in het zakje (sol G en sol R moeten ongeveer 2 minuten inwerken).

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op amphia.nl

Hoeveel ml Blaasspuit?

Het handmatig spoelen van de blaas kan worden uitgevoerd met spoelvloeistof die via een blaasspoelzakje (50 of 100 ml) of eventueel met een blaasspuit (van 50 ml) wordt toegediend.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op extranet.volckaert.nl

Hoe lang duurt een blaasspoeling?

De spoeling blijft ongeveer 1 uur in uw blaas, zodat de medicijnen goed kunnen inwerken. U mag in die tijd niet plassen. U blijft 30-90 minuten in het ziekenhuis. Hoelang de behandeling precies duurt, hangt af van het soort blaasspoeling.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op umcg.nl

Hoe lang moet NACL in de blaas blijven?

Na 15 tot 30 minuten opent u de slang (naar het spoelzakje toe) waardoor de vloeistof weer uit de blaas in het spoelzakje kan lopen. Is het zakje weer gevuld met de vloeistof dan schuift u de klem er weer op en koppelt u de katheter weer aan de katheterzak.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op dz.nl

Hoe vaak spoelen met Solutio G?

Spoelen: 2 à 3 keer per week afhankelijk van de problematiek, tenzij anders voorgeschreven door de arts. de blaas wordt gereinigd door de vloeistof in te brengen, te laten inwerken en af te vloeien; de inwerktijd bedraagt 15-20 minuten.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op mediq.nl

Wie mag er blaasspoelen?

Blaasspoelen is een voorbehouden handeling die je als zorgprofessional, voor de veiligheid van de cliënt, correct moet kunnen uitvoeren.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op zorgpadprofessional.noordhoff.nl

Waarom geen Kocher gebruiken?

Probeer de katheter niet af te klemmen met een kocher. Maak liever gewoon een knik in de katheter. De kocher kan namelijk de katheter beschadigen en zorgen voor lekkage. Houd altijd goed bij hoeveel vloeistof je hebt ingebracht en hoeveel je terug hebt gekregen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op zuster055.nl

Waarom continu blaasspoelen?

Het continue blaasspoelen heeft als doel: - reinigen en voorkomen van verstopping van de blaas door stolsels (bij hematurie) en weefselresten (bijvoorbeeld bij ernstige urineweginfecties; pyurie) weg te spoelen; - doorgankelijk houden van de verblijfskatheter.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op extranet.volckaert.nl

Wat kan er mis gaan bij blaasspoelen?

De meest voorkomende complicaties zijn: − herhaaldelijk aandrang om te plassen; − pijnlijk of branderig gevoel in de blaas of de plasbuis; − moeite met het ophouden van urine; − aanwezigheid van bloed- of weefseldeeltjes in de urine; − een grieperig gevoel met een temperatuurverhoging boven 38,5 °C kan binnen vier uur ...

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op maasstadziekenhuis.nl

Wat zijn de gevolgen van een blaasspoeling?

De meeste patiënten verdragen blaasspoelingen probleemloos. Als er toch bijwerkingen optreden, beperken deze zich gewoonlijk tot klachten van de blaas zoals frequente aandrang om te plassen, pijnlijk of branderig gevoel in de blaas en plasbuis, moeite met ophouden van de urine, bloed of weefseldeeltjes bij de urine.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op lumc.nl

Wat kost een blaasspoeling?

De kosten voor de patiënt zijn afhankelijk van de toedieningsfrequentie, alsook de samenstelling en leverancier van de gekozen blaasspoeling. Globaal bedraagt de prijs in Nederland tussen de € 45,- en € 90,- per blaasspoeling.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op richtlijnendatabase.nl

Is een blaasspoeling pijnlijk?

Deze behandeling is niet pijnlijk. Nadat het medicijn voldoende is ingewerkt, kunt u het uitplassen. De verpleegkundige komt u vertellen wanneer dit kan. Na de blaasspoeling mag u het ziekenhuis verlaten.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op catharinaziekenhuis.nl

Is blaasspoelen een risicovolle handeling?

Blaasspoelen is een risicovolle handeling die je als verpleegkundige correct moet kunnen uitvoeren. Wanneer blaasspoelen onbekwaam en onzorgvuldig gebeurt, komt de veiligheid van de patiënt in het geding. Het is belangrijk om te weten in welke situaties je wel of juist niet mag blaasspoelen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op zorgpadprofessional.noordhoff.nl

Hoeveel ml is retentie?

Blijft er minder dan 250 ml urine achter in de blaas, dan heeft u geen katheter meer nodig. Blijft er meer dan 250 ml urine in de blaas achter of u kunt niet spontaan plassen dan zal er overleg plaatsvinden met de gynaecoloog.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op meandermc.nl

Welke vloeistof bij blaasspoelen?

Voor de blaasspoelingen wordt gebruik gemaakt van: Mitomycine (MMC; paarse vloeistof) of BCG blaasspoeling. MMC blaasspoeling is een cytostatica (celdeling remmend medicijn). De BCG blaasspoeling is een medicijn dat inwerkt op het afweersysteem.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op laurentiusziekenhuisroermond.nl

Hoe moet je blaas spoelen?

De stoffen waarmee je blaas gespoeld wordt, kunnen via een katheter of via een infuus in je blaas worden gebracht. Het infuus of de katheter wordt verwijderd en het medicijn moet minstens één uur in je blaas blijven. Hierna mag je de blaasspoeling weer uitplassen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op ziekenhuis.nl

Wat is een passieve blaasspoeling?

Passieve blaasspoeling is het tegenovergestelde van de actieve vorm en werkt hetzelfde als een infuus. De blaasspoeling wordt opgehangen aan bijvoorbeeld een infuuspaal, waarna de vloeistof er gemiddeld een paar uur over doet om in te lopen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op nl.wikipedia.org

Hoeveel Spoelzakjes gebruik je bij actieve blaasspoeling?

Achtergrondinformatie: blaaskatheterisatie: blaasspoelen. Hygiënerichtlijnen: handhygiëne; handschoenen. 1 Pas handhygiëne toe. 2 Leg de (eventueel meerdere) spoelzak(jes) gereed.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op zorg-plus.nl

Hoeveel CC in katheter ballon?

Vullen van de ballon

De ballon voorkomt dat de katheter uit de blaas valt. Via het ventiel wordt de ballon met een steriele water/glycerine-oplossing gevuld, standaard met 10 ml., tenzij anders aangegeven staat op het ventiel van de katheter.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op urologie.slingeland.nl