Hoewel we de meeste mensen heus dagelijks een schoon setje aantrekken en het onderstuk regelmatig op hoge temperatuur wassen, doe je er alsnog goed aan om de boel eens in de zoveel tijd te vervangen. Om precies te zijn: één keer per jaar.
Volgens Philip Tierno, professor microbiologie aan de New York Universiteit, was je idealiter je ondergoed na één draagbeurt. Toch heeft het geen échte grote gevolgen voor je gezondheid als je een slip of boxershort twee dagen achter elkaar draagt.
Ons advies voor het verschonen van je ondergoed
De mensen die je al ruikt voordat je ze ziet, dat zijn de mensen die hun ondergoed maar 1x per jaar verschonen. Succes ermee, verschoon je ondergoed regelmatig.
Laten we maar direct met de deur in huis vallen: het kan zeker kwaad om een aantal dagen achtereen dezelfde onderbroek te dragen. Elke onderbroek zit vol met bacteriën, of je het nu wil of niet. Hoe langer je dezelfde onderbroek draagt, des te meer bacteriën zich in de stof kunnen nestelen.
Doordat je geen ondergoed draagt, bestaat er ook geen barrière meer. Hierdoor zal je dus juist weer meer last krijgen van irritaties. Ook zul je nu opmerken, dat je sneller onfris ruikt tijdens het sporten. Je zult je natte kleren dus meteen moeten uittrekken na een work-out.
Mét ondergoed versus zonder ondergoed
Slapen zonder ondergoed heeft nog meer voordelen. Je lichaam kan beter afkoelen waardoor je beter slaapt. En ook je algemene slaapkwaliteit kan aanzienlijk verbeteren. Verschillende experts geven aan dat de ideale slaapkamertemperatuur tussen de 15 en 19 graden Celsius ligt.
Eén op de drie mannen trekt niet elke dag een schone onderbroek aan. 10 procent van de mannen doet dit drie, twee of één keer per week. Dat blijkt uit onderzoek van Smartstudentdeals.nl in samenwerking met Noviodata.
In het kort
Soms maakt uw vagina meer vocht. Bijvoorbeeld rond uw eisprong, door de pil, bij opwinding bij seks en als u zwanger bent. Voorkom problemen: Was de ingang van uw vagina alleen met lauw water. Gebruik geen zeep of spoelingen.
Dit 'zakje' zorgt ervoor dat de spanning op je vagina met nauwsluitende kleding minder wordt. Het extra stukje stof zorgt ervoor dat het daar beneden beter kan 'ademen'. Bovendien beschermt het je vagina tegen schade, zoals van de dikke naden van een spijkerbroek.
Een harde prop ontlasting in het laatste gedeelte van de darm blokkeert de uitgang. Pas als de darm erg vol zit, voelt het kind aandrang. Soms loopt er een klein beetje dunne ontlasting langs de harde ontlasting weg. Hierdoor ontstaan remsporen in de onderbroek.
Dat blijkt uit een enquête bij 2.000 Britse vrouwen, uitgevoerd door ondergoedfabrikant Dr. Beckmann. In de meeste ondergoedlades liggen 20 doordeweekse onderbroeken. Ruim 58 procent van de ondervraagde dames meent dat ze het liefst een zedig, wit slipje dragen.
In de meeste gevallen kun je ondergoed dus op 30 graden wassen. Is het echter nodig om 'hygiënisch schoon' te wassen (bijvoorbeeld door bovenmatige tekenen van gebruik), dan is 60 graden de beste keuze. Check wel altijd even het wasvoorschrift in je ondergoed.
Handdoeken en ondergoed samen wassen – Sommige mensen vragen zich af of je ondergoed apart moet wassen, maar handdoeken en ondergoed kunnen prima samen in de wasmachine en dat geldt ook voor sokken. Let er wel op dat je de juiste kleuren bij elkaar in de wasmachine doet.
Belangrijk is dat hij niet schuurt of knelt. Onze vuistregel: Je onderbroek moet zo lekker zitten dat je niet meer doorhebt dat je hem aanhebt. Er zijn fijne stoffen op de markt die aanvoelen als een tweede huid. Maar de stof moet ook een beetje duurzaam zijn.
Broeken. Broeken kun je het beste na twee keer dragen wassen. Vaak is de pasvorm iets uitgerekt, zijn er plooien in gekomen of zit er een vlek in (oeps). Door hem te wassen zit hij de volgende keer weer perfect.
Ouvert (open kruis)– verrassend en sexy
Dat maakt meteen duidelijk wat een ouvert is. Ouverts zijn slips of body's met een open kruis zoals bh's, die je borsten gedeeltelijk of helemaal tonen. Als er een prijs gegeven zou worden aan het meest sexy dessous, dan zouden ouverts in de top eindigen.
Een string is een soort onderbroek of zwembroekje dat al dan niet de schaamstreek bedekt en verder bestaat uit een touwtje of smal stukje stof om het middel en door de bilspleet. Een string bedekt de billen niet in tegenstelling tot slips en veel andere soorten ondergoed.
Het opkruipen van de pijpjes kan verschillende oorzaken hebben. Draag jij boxershorts die niet goed aansluiten aan je been dan kan dat zorgen voor omhoog kruipende pijpjes. Ook de verkeerde maatkeuze kan ertoe leiden dat de boxershorts niet optimaal zitten waardoor je boxershort omhoog kruipt.
Uit je vagina verlies je soms wat slijm/vocht, dit noemen we afscheiding. Het is normaal dat er afscheiding uit de vagina komt, dit is hoe je vagina schoon en gezond blijft. Normale afscheiding is meestal helder of wit van kleur. Soms lijkt het wat geel als het opdroogt in je onderbroek.
Als de opwinding toeneemt wordt de vagina vochtiger. De binnenste schaamlippen zwellen en de clitoris komt wat naar voren en wordt stijf. Sommige vrouwen krijgen het warm en gaan sneller ademhalen, soms zwellen de tepels en borsten en gaat de huid een beetje prikken.
Een vrouw heeft constant te maken met hormoonschommelingen. Hormonen hebben veel invloed op de hoeveelheid vaginale afscheiding die je aanmaakt. Zo kun je onder andere meer afscheiding produceren tijdens het gebruik van de pil, tijdens de menstruatiecyclus of door seksuele opwinding.
Tijdens het uitgaan draagt 36% een string, 27% draagt overdag een string. 38% van de vrouwen geeft aan dat haar partner haar het liefst ziet in een sexy lingeriesetje, en 50% draagt weleens sexy ondergoed voor speciale gelegenheden.
Kleine wasjes, grote wasjes: vooral de vrouw stopt ze in de wasmachine. Uit onderzoek blijkt namelijk dat ruim een kwart van de mannen nooit de was doet.
Volgens onderzoek draagt 5 tot 7% van de mannen nooit een onderbroek.
Het kan geen kwaad om af en toe een string te dragen, maar heb je regelmatig last van infecties, dan kies je beter voor een gewone onderbroek.