Met huishoudalcohol of kleurloze alcohol – zoals vodka – kun je ook een sticker verwijderen. Wrijf de sticker in met de alcohol en laat het weer even intrekken. Vervolgens kun je de sticker en gemakkelijk afhalen. Dit werkt alleen met kleurloze en suikervrije alcohol.
Doe een klein beetje nagellakremover op een sponsje of keukenpapier en wrijf daarmee over de sticker heen totdat deze geheel is verdwenen. Smeer voorzichtig de lijmresten in met de terpentine, laat het even inwerken en wrijf de opgeloste resten er vervolgens met een droge doek af.
Nagellakremover. Heeft u nagellakremover in huis, dan kunt u dit met een doek of sponsje op de sticker aanbrengen en er stevig overheen wrijven. De remover moet wel aceton bevatten om doeltreffend te zijn.
Verwijder de sticker.
Als de stickers hardnekkig zijn, gebruik dan een mes (met ronde punt) of lepel om de eventuele lijmresten van het product te schrapen. De werking van WD-40 Multi-Use Product zou er sowieso al voor zorgen dat resten eenvoudig loskomen.
Zo kan witte azijn of ontsmettingsalcohol ook helpen bij het verwijderen van een sticker. Ook olijfolie is een fantastische stickerverwijderaar. Giet een ruime hoeveelheid olijfolie op een vel keukenpapier en wrijf zachtjes over de vervelende sticker. Na een minuut of 2 glijdt de sticker zo weg.
Wasbenzine is optimaal geschikt voor het verwijderen van verfvlekken en vetvlekken. Daarnaast kan wasbenzine ook gebruikt worden voor het verwijderen van oude stickerresten en stickers. Wasbenzine is in tegenstelling tot thinner wel geschikt voor het reinigen van kunststoffen.
Wrijf, met behulp van kwastje of doekje, een beetje schoonmaakazijn over de lijmresten. Laat dit vervolgens even inwerken. Na een paar minuten spoelt u de azijn weg met water, waarna u de lijmresten zou moeten kunnen verwijderen.
Normaal gesproken is de levensduur van de lijmlaag circa 2 jaar. Daarna zal de lijmlaag steeds zwakker worden en steeds minder goed gaan plakken. De sticker dient dus eigenlijk altijd binnen 2 jaar opgeplakt te worden zodat u er nog zeker van kunt zijn dat de sticker goed zal hechten aan de ondergrond.
Secondelijm kunt u namelijk verwijderen met aceton, wat in veel nagellakremovers te vinden is. Laat de aceton goed intrekken op de lijmresten en na een tijdje kunt u de lijm gemakkelijk verwijderen met een mesje op spatel.
Voor het verwijderen van kunststof stickers moet eerst een hoekje losgemaakt worden, zodat het mogelijk is om de vloeistof tussen de sticker en de ondergrond te laten lopen. Laat de stickererwijderaar even inwerken, waarna de sticker eenvoudig verwijderd kan worden.
Schadelijk: kan longschade veroorzaken na verslikken. Irriterend voor de ademhalingswegen. Herhaalde blootstelling kan een droge of een gebarsten huid veroorzaken. Dampen kunnen slaperigheid en duizeligheid veroorzaken.
Giet een klein beetje nagellakremover op het sponsje en wrijf voorzichtig over de sticker tot deze loslaat. Je kunt de grootste resten er gemakkelijk afwrijven. Dep de lijmrestjes die op het glaswerk achterblijven in met wat terpentine, laat dit even intrekken en wrijf deze er dan af met de droge doek.
gebruik een mesje om de sticker los te krabben in combinatie met de haardroger; nagellakverwijderaar, aceton of afwasmiddel om de eventueel achtergebleven stickerresten te verwijderen van glas; optioneel, wanneer je stickers van ruiten af hebt gehaald kan je de ramen poetsen zodat ze weer glinsteren als weleer.
Voor je voorruit en zijruiten is het zo dat onnodige voorwerpen je zicht niet mogen belemmeren. Autostickers mogen dus op je achterzijruiten, en achterruit. Al moet je bolide dan wel een rechterbuitenspiegel hebben.
Risico's van wildplakken
Wie op heterdaad wordt betrapt, krijgt een boete die kan oplopen tot 140,- euro. Ook kun je worden gevraagd om de posters of stickers te verwijderen. Je moet echt in het heetst van de plak worden gepakt. Over straat lopen met posters en lijm is niet genoeg.
Tik en houd de sticker ingedrukt, en tik op VERWIJDEREN.
De beste manier om houtlijm te verwijderen, is door de restjes voorzichtig weg te schrapen. Als je hiermee niet alle restjes weg krijgt, ga je verder met de volgende stap door de lijm eraf te weken door middel van een oplosmiddel zoals nagellakremover, of azijn gemengd met water.
Aceton zorgt ervoor dat de lijm moeiteloos oplost. Breng dit aan op een doek, een stuk keukenpapier of een wattenschijfje en wrijf hiermee over de resten om voor een schoon resultaat te gaan. Met olijfolie of slaolie kunt u plakband verwijderen van verschillende oppervlakken, bijvoorbeeld van plastic en glas.
De meest voorkomende stickermaterialen zijn papier en vinyl. Vinyl is wel bestand tegen water, papier niet. Vinylstickers kunnen daarom wel buiten gebruikt worden, papieren stickers niet.
Een sticker wordt gemaakt van een hoogwaardig, dik vinyl en kan in bijzonder lage oplages gedrukt worden, bijvoorbeeld voor promotie doeleinden, maar ook voor reclame op een auto. Stickers kunnen in nagenoeg elke vorm geproduceerd worden.
Het meestgebruikte sticker materiaal is zelfklevend vinyl. Dit materiaal is UV- en weerbestendig. Daarom zijn ze in tegenstelling tot papieren stickers wel bruikbaar voor buiten.
Stickerverwijderaar voor vloeren
Met deze speciale lijmresten en vlekverwijderaar voor alle harde vloeren zoals pvc vloeren, laminaatvloeren, tegelvloeren enz. wordt het verwijderen van de lijmresten en stickerresten een stuk eenvoudiger zonder dat je de vloer wordt beschadigd.
Maak een sopje van heet water en een scheutje afwasmiddel of eventueel handzeep. Dek vervolgens af met een stuk plastic en laat de cola of het sopje een paar uur of een hele nacht weken. Daarna kunt u de lijmresten van de trap verwijderen met een plamuurmes.
Stickerresten op uw kleding? Om deze weg te krijgen kunt u het kledingstuk het beste een nachtje in de vriezer leggen. De stickerlijm wordt dan hard en is eenvoudig weg te schrapen. Achtergebleven resten kunt u vervolgens verwijderen met HG Stickeroplosser of HG Vlekweg Nr.