Met Google Pay betaal je snel, eenvoudig en contactloos met je Android telefoon of Wear OS Smartwatch. Voor kleine bedragen hoef je je telefoon niet te ontgrendelen om te betalen. Voor grotere bedragen boven de € 50 ontgrendel je eerst je telefoon zoals je gewend bent met bijvoorbeeld je vingerafdruk.
Google Pay kan je gebruiken met smartphones die werken op Android 5.0 (lollypop) en hoger. Verder werkt de betaling net als bij de andere betaal apps met een contactloze pinautomaat. Google Pay is vanaf 2021 beschikbaar in Nederland. Nu kan je dit al gebruiken met een bankrekening van Bunq en via ABN Amro.
Het werkt heel simpel. Voeg gewoon je creditcard, pinpas of prepaidkaart toe aan de Wallet-app op je iPhone. En vergeet niet je kaarten toe te voegen aan andere devices waarmee je Apple Pay wilt gebruiken. Deze feature werkt op iPhone, Apple Watch, Mac en iPad.
Mobiel Betalen werkt met de NFC-chip van je mobiel en een betaalautomaat. De NFC-chip maakt het mogelijk om betaalgegevens uit te wisselen tussen je mobiel en de betaalautomaat. Je kan op iedere betaalautomaat betalen met Mobiel Betalen door je mobiel kort naast de betaalautomaat te houden.
Contactloos betalen met uw smartphone kan overal waar u ook contactloos kunt betalen met uw pinpas en het kan met bijna iedere moderne smartphone. De smartphone moet wel een speciale chip hebben. Die chip heet een NFC-chip (Near Field Communication). Tegenwoordig heeft bijna iedere smartphone die.
Google Pay is de beste keuze voor Android-systemen. Het werkt snel en kan worden gebruikt met bankoverschrijvingen, krediet, debet en andere betaalmethoden. Paypal kan worden gebruikt om wereldwijde betalingen te doen. Het is beschikbaar op Android, iOS en internet.
Contactloos betalen met een betaalpas of een smartphone is zeer veilig. Eind 2022 was bijna 90% van alle pinbetalingen contactloos en toch is het nog nooit voorgekomen dat iemand ongemerkt geld van een contactloze betaalpas heeft gehaald. Wie dat toch doet, valt snel door de mand en kan makkelijk worden opgespoord.
Gebruikers kunnen in de Google Pay-app of via pay.google.com hun bankgegevens invullen en bijvoorbeeld een creditcard of bankpas toevoegen. Dat kan alleen bij een van de banken die de dienst ondersteunen: ABN AMRO, Adyen, Bitpanda, Bunq, Curve, iCard, Monese, N26, PayrNet, Revolut, Swan, Viva Wallet, Wise en ZEN.COM.
AMSTERDAM - iPhones en andere smartphones kunnen bankpassen beschadigen door de sterke magneten die erin zitten. De Rabobank waarschuwt daarvoor. De bank adviseert bankpassen bij moderne mobieltjes uit de buurt te houden.
Aan Google Pay zitten geen extra kosten verbonden. Of je nu een Xiaomi, OPPO of Samsung telefoon hebt, iedere telefoon met Android 7 of hoger kan Google Pay gebruiken.
De betaalmethoden die je in uw Google-account bewaart, worden beveiligd opgeslagen op de privéservers van Google. Als je online betaalt, versleutelt Google Pay je gegevens zodat je betaling beschermd blijft tijdens de transactie.
In de app WieBetaaltWat kan iedereen uit de groep bijhouden waarvoor hij betaald heeft en voor wie. U bepaalt zelf wanneer u de eindstand onderling verrekent. WieBetaaltWat is een gratis app, toont geen reclames en is te gebruiken in zowel de app als in de browser. Afrekenen kan onder andere via iDEAL.
Het mooie aan Near Field Communication is dat het heel simpel werkt. Zodra je een apparaat met NFC binnen 10 centimeter van een ander apparaat met NFC houdt, ontstaat er direct een verbinding. Aanzetten is niet nodig. Neem bijvoorbeeld betaling via NFC.
Tik in de balk onderaan op Instellingen. Tik op Betaalpas(sen). Tik op Contactloos betalen. Tik op het schuifje achter 'Contactloos betalen'.
Als uw iPhone beschikt over Face ID, drukt u tweemaal op de zijknop. Als u gevraagd wordt om te verifiëren, doet u dit met Face ID of voert u uw toegangscode in om Apple Wallet te openen. Als uw iPhone beschikt over Touch ID, drukt u tweemaal op de thuisknop.
Nederlandse banken
Halverwege 2019 was ING de eerste Nederlandse bank die met ondersteuning kwam, enkele maanden later gevolgd door ABN Amro en Rabobank. Ook kleinere banken als bunq, Knab en Revolut ondersteunen Apple Pay al langer.