iPhones bieden de optie 'Energiebesparingsmodus'. Als deze modus aanstaat wordt het stroomverbruik verminderd door sommige taken, zoals e-mail ophalen en apps verversen, minder vaak uit te voeren. Tik op Instellingen.
De Energiebesparingsmodus kun je dus goed gebruiken wanneer je de maximale gebruiksduur uit je device wilt halen, omdat je geen tijd, zin of mogelijkheid hebt om deze op te laden. Ook kun je de Energiebesparingsmodus inschakelen wanneer de batterij bijna leeg is, maar jij nog even door moet met je device.
1 Voordat je de spaarstand activeert, moet je de laatste optie in het menu "Energiebesparing" activeren - "Apps beperken en startscherm”. 2 Activeer de spaarstand door de schakelaar op "Aan" te zetten. 3 Wanneer je de spaarstand activeert, zal je telefoon je startscherm weergeven.
Een batterij die bijna leeg is, zo lang mogelijk blijven gebruiken. Sommige Android-telefoons hebben een batterijbesparings- of energiebesparingsmodus, waardoor je je telefoon langer kunt gebruiken nadat je die hebt opgeladen.
Het is niet schadelijk voor je toestel om de hele dag de Energiebesparingsmodus te gebruiken.
Wetenschappelijke onderzoeken hebben aangetoond dat een batterij minder snel slijt als je hem tot zo'n 80 procent oplaadt en niet onder de 20 procent laat komen.
Tip 2: Zet uw smartphone op spaarstand
Wanneer u spaarstand inschakelt, verbruikt de processor minder energie. Uw smartphone is hierdoor iets minder snel, maar u bespaart er wel mee op de telefoon batterij!
De zogenaamde 'spaarstand' is een natuurlijke reactie van het lichaam op caloriebeperking op lange termijn. Dit noemen we ook wel 'Adaptive thermogenesis' (1). Onderzoek toont aan dat bij drastisch gewichtsverlies het lichaam inderdaad een stuk minder calorieën verbrandt (2).
Je kunt twee eenvoudige dingen doen om de batterij te sparen, ongeacht wat je verder met je device doet: de schermhelderheid aanpassen en wifi gebruiken. Je kunt de batterij langer gebruiken wanneer je de schermhelderheid verlaagt of instelt dat de helderheid van het scherm automatisch moet worden aangepast.
Het gele pictogram geeft aan dat de Energiebesparingsmodus actief is, het groene pictogram is de normale modus.
Wanneer de energiebesparingsmodus is ingeschakeld, wordt de batterij in de statusbalk geel. U ziet een geel batterijsymbool en het batterijpercentage. Zodra de iPhone of iPad 80 procent of meer is opgeladen, wordt de energiebesparingsmodus automatisch uitgeschakeld.
Als het percentage van je batterij onder de 20 procent duikt, krijg je een melding waarin je gevraagd wordt of je de Energiebesparingsmodus wilt activeren. Ga je hier niet mee akkoord, dan krijg je deze vraag nogmaals als het percentage nog maar 10 procent is. Sta je dit toe, dan wordt het icoon geel.
Gebruik daarnaast zo weinig mogelijk grote lichten, en gebruik juist kleine lampen zoals bureaulampen. Daarnaast is het vervangen van een gloeilamp of een halogeenlamp een goede optie om energie te besparen. Zelfs wanneer deze lamp nog goed werkt, is het verstandig deze te vervangen met een spaar- of ledlamp.
Goede isolatie als basis bij verduurzamen
Wil je je huis verduurzamen, dan is het slim om te starten met isolatie. Met name oudere woningen zijn vaak slecht geïsoleerd. Met goede dak-, gevel- en vloerisolatie vliegt er minder warmte uit de woning en in de zomer blijft het binnen lekker koeler.
Energie besparen kan heel simpel zijn, zonder dat het je eerst veel geld kost. Deuren dicht, korter douchen, lampen uit en apparaten niet op standby laten staan: het is vaak een kleine moeite. En alles bij elkaar scheelt het een heleboel op je energierekening!
Spaarstand lichaam als overlevingsstrategie
Zijn lichaam had zich aangepast aan de hoeveelheid energie die hij kreeg. Wanneer je te weinig eet en je lichaam niet voldoende energie binnenkrijgt gaat hij dus automatisch in de spaarstand. Zo gaat het lichaam als het ware zuiniger om met eten.
Als je wilt dat apps de batterij van je telefoon alleen gebruiken als het echt nodig is, kun je aanpasbaar batterijbeheer en batterijoptimalisatie ingeschakeld houden. Deze instellingen zijn standaard ingeschakeld. Belangrijk: Je gebruikt een oudere Android-versie.
'Spaarstand' in. Wanneer de batterij bijna leeg is, schakelt u 'Spaarstand' in om de batterijduur te verlengen. die veel batterij verbruiken zoals Always On Display uitgeschakeld om de batterijduur te verlengen.
Tot 100 procent opladen is slecht voor je batterij
Opladen tot 100 procent leidt dus tot veel meer slijtage dan opladen tot 70 of 80 procent. Daarnaast is het schadelijk voor je batterij om te blijven doorladen nadat de 100 procent is bereikt.
Het tegenovergestelde is eerder waar: hoe vaker je toestel volledig vol of leeg laat lopen, hoe sneller de accu slijt. Het is beter om de batterij meerdere keren per dag kort op te laden. Idealiter schommelt het accupercentage continu tussen 20 en 80 procent.
Voorkom zoveel mogelijk dat de batterij onder de 20% zakt of zelfs helemaal leeg raakt. Laad de smartphone liever niet verder op dan 80%. Schakel Aangepast opladen (Android), Batterij beschermen (Samsung), of Geoptimaliseerd opladen (iPhone) in. Gebruik een originele of gecertificeerde oplader en kabel.
Tips voor de accu van elektrische auto's
Sterker nog: een accu presteert het beste als ze tussen de 20 en 80% van hun laadcapaciteit zitten. Wanneer de accu onder de 20% of boven de 80% zit, neemt de snelheid wanneer de accu laadt af. Waardoor de accu harder moet werken om tot de 100% te komen.
Het kan niet veel kwaad om het toestel te gebruiken tijdens het laden, maar bij voorkeur zet je de telefoon even uit. Door de accu tegelijk te laden en te ontladen kan de maximale capaciteit sneller afnemen. De beste manier om de accu op te laden is door het toestel helemaal uit te zetten als deze aan de lader gaat.
“Traag opladen is goed voor je batterij”
Sommige mensen denken zelfs dat het slecht voor de batterij is, maar waarschijnlijk is het voornamelijk irritant als je telefoon na twee uur aan de lader nog steeds op 15% zit. Deze stelling is dus niet waar.