Het allerbelangrijkste voor een optisch grotere kamer zijn de kleuren die je gebruikt. Een geheel zwarte kamer geeft een veel minder ruim gevoel dan een kamer in lichte kleuren. Ga voor (gebroken) wit, lichtroze en andere natuurlijke tinten. Blijf ver weg van donkere kleuren als zwart, bruin of donkergroen.
TIPS | 5 tips om snel meer rust in huis te creeren
Creëer eenheid door (verschillende) type meubels op elkaar af te stemmen. Kies voor 1 stijl of laat de verschillende stijlen goed door elkaar lopen. ...
Lichte kleuren reflecteren licht, donkere kleuren absorberen het. Allerlei redenen dus om zoveel mogelijk lichte kleuren te gebruiken in je kleinere woning! Creëer sfeer met accessoires in wat diepere en warme kleuren zoals wat gezellige kussentjes of een hip vloerkleed industrieel.
Grote en robuuste meubels zullen je woonkamer kleiner laten lijken. Daarentegen werkt het erg goed om gebruik te maken van lichte materialen zoals metaal, glas en lichte kleuren. Een witte hoekbank zal een kleine ruimte vaak een plezier doen. Zeker wanneer je gaat voor een model op pootjes!
Als je graag een warm interieur wil creëren, kun je het beste warme kleuren gebruiken. Je kunt hierbij denken aan geel, oranje, rood en bruin. Maar, dit is natuurlijk niet alles. Deze kleuren hebben allemaal weer verschillende tinten, zoals beige, oker, zand etc.
Brede meubels laten een woonkamer kleiner en lager lijken, verticale dunne lijnen doen het omgekeerde. Gordijnen van plafond tot vloer doen het goed, evenals een slanke, hoge plant. Laat de kleur van de vloer en de muren niet te veel van elkaar afwijken. Samen vormen ze een organisch, ruimtelijk geheel.
Het liefst houd je ramen en deuren vrij voor een weids en licht gevoel. Maar in een kleine ruimte kan het soms niet anders dan de bank voor een raam te plaatsen. Let hierbij wel op dat je raambekleding niet blokkeert. De gordijnen of jaloezieën moeten vrij achter de bank kunnen hangen.
Zet meubels niet te dicht bij elkaar, zo krijg je een ruimtelijk effect en maken ze een grootse indruk. Zet niet alle meubels tegen de muur. Schuif de bank eens een halve meter van de muur af of zet de eettafel los. Kies juist in een klein huis voor een ronde tafel die je los in de ruimte zet.
Hij is compact, heeft geen hoeken en past daarom beter in een kleine woonkamer. Je kunt daarnaast spelen met verschillende zitmogelijkheden. Zet (verschillende) stoelen rondom of schuif er een comfortabel eetkamerbankje: dit bespaart ruimte én creëert meer zitruimte.
Vind jouw ritme. Een regelmatig ritme, waarbij momenten van drukte afgewisseld worden met genoeg momenten van ontspanning, helpen je brein kalmeren. ...
Gewoon even stilstaan, afstand nemen van je dagelijkse routine en tot rust komen. Om jezelf weer helemaal op te laden, nieuwe inspiratie op te doen, vragen en problemen die spelen aan te pakken, weer te leren genieten en je gelukkig voelen.
Door af en toe rust te nemen kan het lichaam herstellen van dagelijkse inspanningen. Je spieren ontspannen, je bloeddruk daalt en je ademhaling gaat langzamer. Daarnaast werken je afweersysteem en je spijsvertering beter, waardoor je minder snel ziek wordt.
Kom tot rust en zoek de rust op om de onrust goed te kunnen ervaren. Ga naar buiten en maak bijvoorbeeld een mooie wandeling. Ga met jezelf in gesprek, mijmer voor je uit en doe aan dagdromen. Maak aantekeningen van je gedachten en gevoelens en houd een dagboekje bij.
Een geheel zwarte kamer geeft een veel minder ruim gevoel dan een kamer in lichte kleuren. Ga voor (gebroken) wit, lichtroze en andere natuurlijke tinten. Blijf ver weg van donkere kleuren als zwart, bruin of donkergroen.
Plaats daarom meubels tegen de muren aan in plaats van middenin de kamer. Optisch gezien is het namelijk het meest ideaal wanneer je van hoek naar hoek kunt kijken, zonder dat je gehinderd wordt in het zicht. Een andere tip is zo veel mogelijk van de vloer te halen. Hoe meer je van de vloer ziet, hoe beter!