2. Je laat je moisturizer niet lang genoeg intrekken voor je gaat slapen. Als je je nachtcrème niet lang genoeg laat intrekken, dan zal-ie aan je kussen gaan plakken. Reken ongeveer een minuut inwerktijd per verzorgingsproduct.
Hoe lang duurt het voordat je crème is ingetrokken? Hoelang het duurt voor de crème of het serum is ingetrokken in jouw huid, zal per huid verschillen. Is jouw huid goed gereinigd, dan zal het eerste product (een serum of een crème) dat je aanbrengt volledig ingetrokken zijn na 1-5 minuten.
Een nachtcrème wordt aangebracht op een perfect gereinigde huid, zonder sporen van make-up. Gebruik ze bij voorkeur na de douche of de gezichtsreiniging met aangepaste verzorgingsproducten. Zodra uw huid droog is, neemt u een beetje product op de vingers. Een toefje volstaat.
Voor een goede gezichtsverzorging is het dus echt niet nodig om overdag een andere crème te gebruiken dan 's nachts. Afgezien van eventuele zonnefilters, is er geen verschil tussen dagcrème en nachtcrème.
Bij het kiezen van een nachtcrème voor de droge huid is het daarom belangrijk om te letten op ingrediënten die de vetten weer aanvullen. Niacinamide (vitamine B3), cacaoboter en squalaan zijn belangrijke ingrediënten bij de behandeling van de droge huid.
Super! Het is een hele fijne crème. Ik heb een hele gevoelige huid en deze crème werkt echt goed. De ingrediënten die erin zitten zijn voor de prijs van de crème ook erg goed.
Gedurende de nacht verliest de huid zo'n kwart liter vocht. Daarom moet een nachtcrème hydraterend zijn en een goede ondersteuning zijn voor het herstelproces. Een nachtcrème bevat meer voedingsstoffen dan een dagcrème en bevat daarnaast ook vaak voedende, verzorgende en vochtinbrengende ingrediënten.
Na het reinigen moet je vooral géén nachtcrème op je gezicht smeren, zegt Maselis. Daarmee vergroot je namelijk de kans op die zweetpuistjes. “Als je toch iets op je gezicht wilt smeren voor je naar bed gaat, gebruik dan je dagcrème. Die is minder vet en verkleint de kans op zweetpuistjes.”
Het beste moment om nachtcrème op te smeren
Je moet er misschien iets langer voor opblijven, maar volgens huidexperts is het beste moment om je nachtcrème op te smeren tussen 23 uur 's avonds en 4 uur 's ochtends.
Er is geen verschil tussen dag en nachtcrème
Door een juiste nachtcrème te gebruiken ondersteun je dit natuurlijke proces. Daarnaast helpen de juiste voeding en hydratatie ervoor dat je de volgende dag weer voorbereid kan beginnen. Overdag is het vooral belangrijk om je huid te beschermen tegen invloeden van buitenaf.
Nachtcrème: Herstelt je huid terwijl je slaapt
Nachtcrème bevat voedende bestanddelen en is buitengewoon vol, omdat onze huid 's nachts aan het werk gaat. Als we slapen worden (onder andere) verschillende hormonen verspreid, die verantwoordelijk zijn voor het herstel van de cellen.
Het verschil
Een dagcrème bevat daarom vaak een zonnefilter en antioxidanten als vitamine E of C. Die heb je 's nachts niet per se nodig. Een nachtcrème ondersteunt juist bij het repareren van huidbeschadigingen en is dan ook rijker aan voedingsstoffen.
Je smeert te dikke lagen Less is more.
Als je een te dikke laag huidverzorging aanbrengt, trekt het product minder goed in. Hierdoor heb je sneller kans hebt op rullen. Vind je het lastig om te doseren? Neem dan een spateltje of een wattenstaafje en doop deze eenmaal recht in het potje.
Een zalf is dus gemaakt op basis van olie. Daarom zal een zalf bijna niet in de huid trekken, maar zal deze eerder op de huid blijven liggen. De actieve ingrediënten krijgen zo de kans om optimaal hun werk te doen. Omdat een crème meestal op waterbasis is gemaakt, trekt een crème makkelijker in de huid dan een zalf.
Jeuk, schilfering, kloven en branderige plekken verminderen binnen een paar dagen. Andere klachten, zoals eczeem of psoriasis blijven beter onder controle. Breng de crème of zalf minstens 2 keer per dag aan.
Op zich is het niet verkeerd om een nachtcrème overdag te gebruiken, al zal je wel merken dat het vaak net wat te vet aanvoelt op de huid.
Tijdens het slapen krijgen je huidcellen de kans om te rusten en te herstellen”, zegt schoonheidsspecialiste Lone Vander Eyken. “Een nachtcrème herstelt, hydrateert en voedt de huid. Nachtcrèmes zijn vettiger dan dagcrèmes omdat de opname van de huid trager en diepgaander gebeurt.
Het belangrijkste verschil met een dagcrème, is dat een nachtcrème geen beschermingsfactor bevat en deze is vaak rijker van textuur. Hierdoor is dit product niet geschikt voor overdag. Een nachtcrème gebruik je bij voorkeur elke avond na het reinigen.
De “snelle” kun je beter vermijden, denk dan aan witbrood, frisdrank, snoep, koekjes, dus voeding waar echt suiker in zit. Ook alcohol kun je scharen onder de “snelle” suikers. De “langzame” zijn de goede suikers, zoals groente, fruit, vis, volkoren en vezelrijke producten.
Een nachtcrème is over het algemeen 12 maanden houdbaar. Wanneer de nachtcrème in een potje zit, of gemaakt is op basis van plantaardige ingrediënten dan is het beter om 6 maanden aan te houden.
De juiste dosis dag- en nachtcrème
Je huid kan maar een bepaalde hoeveelheid product opnemen per keer, en overtollige crème blijft dus gewoon liggen op de bovenste huidlaag. De regel? Met een hoeveelheid ter grootte van een 1 euro muntstuk heb je zeker genoeg om je gezicht en hals (nooit vergeten!) in te smeren.
Kortom: Nivea Crème is een vochtinbrengende, verzachtende crème die kan helpen bij huidirritaties èn insectenwerend kan zijn. Het werkt verkoelend bij een geïrriteerde huid en houdt het vocht in de huid vast. Daarnaast beschermt het ook de huidbarrière.
Stuk voor stuk bevat iedere Cien dagcrème helaas irriterende stoffen. Zo zag ik bijvoorbeeld dat er in de ingrediëntenlijst van elke Cien dagcrème parfum staat. Maar ook geurstoffen, uitdrogende alcohol soorten en irriterende zonnefilters komen veel voor. Persoonlijk zou ik dus geen één Lidl dagcrème adviseren.
Zo maken dure crèmes niet alleen gebruik van de nieuwste technologische ontwikkelingen, maar dat ook zaken als parfums, formulering, de kwaliteit van de ingrediënten, de verpakking en de marketing de prijs flink opdrijven.