Azijn neutraliseert geuren, en meestal gaat die muffe lucht er dan al direct uit. Daarna kun je de kleren nogmaals wassen, dit keer met gewoon wasmiddel, om je kleren weer lekker fris te laten ruiken. 'Het klinkt misschien gek, maar ook wodka kan helpen.
Laat je kleding met zweetlucht een nachtje weken in een emmer water met een flinke hoeveelheid azijn. Daarna het gewone wasprogramma draaien. Je kunt (natuur)azijn ook als natuurlijke wasverzachter gebruiker door het toe te voegen aan je was. Azijn in de wasmachine is ook een onderhoudsmiddel voor je wasmachine.
Je kunt zowel natuurazijn als schoonmaakazijn als wasverzachter gebruiken. Hoeveel azijn je gebruikt, hangt af van de hardheid van het water. Is het water in jouw regio zacht (voornamelijk in delen van Friesland en rond de Veluwe), dan is een klein scheutje voldoende.
Gebruik een combinatie van een goed wasmiddel zoals OMO met een heerlijk ruikende wasverzachter zoals Robijn om zweetgeur uit kleding te verwijderen.
Met een beetje schoonmaakazijn krijg je de zweetplekken en zweetgeur er zonder problemen uit.
Nieuwe kledingstukken met een mooie of donkere kleur kun je voor het wassen het beste een nachtje in een emmer of wasbak met koud water en een scheut azijn in laten weken. Dit fixeert de kleuren, waardoor ze minder snel vervagen. Dit proces kun later je zo nu en dan herhalen om het effect te behouden.
Azijn en citroen zijn beide goede middelen om vieze geuren te neutraliseren. Azijn neutraliseert een vieze lucht en citroen zorgt voor een frisse geur in huis. Breng een pan met azijn en citroenpartjes aan de kook. Laat dit een uur op een zo laag mogelijk vuur staan, zonder deksel.
Als je op zoek bent naar een deodorant die effectief werkt tegen zweetgeur, dan is een deodorant met aluminium de beste optie. Aluminium werkt door de zweetklieren tijdelijk te blokkeren, waardoor je minder gaat zweten. Dit helpt om de geur van bacteriën die in zweet groeien te verminderen.
De apocriene klieren houden zich bezig met geurproductie. Deze klieren worden pas ontwikkeld in de pubertijd en zijn voornamelijk actief in het okselgebied en de schaamstreek. Wanneer deze apocriene klieren overactief zijn, veroorzaakt dit een heftige transpiratiegeur. Hier kunt u dus helemaal niets aan doen.
Waarom hebben oksels soms een uiengeur? Die bacteriën hebben we allemaal op ons lichaam en zijn helemaal niet schadelijk. Ze behoren tot onze natuurlijke flora. Echter; als je last hebt van zweet oksels, maar met name stinkende oksels, produceren de bacteriën een goedje als ze de proteïnen uit je zweet willen afbreken.
Was je oksels tot tweemaal daags met PH-neutrale zeep. De waslotion van Dermalex, bijvoorbeeld, zorgt dat de bacteriën die zweetgeur veroorzaken, worden verwijderd. Zo voorkom je in ieder geval stinkende oksels!
Citroensap. Citroenzuur doodt de geur veroorzakende bacteriën in je zweet. Snijd een citroen doormidden en wrijf met de binnenkant over je oksels om vervelende geurtjes te voorkomen. Let op: doe dit niet na een scheerbeurt.
Bij sommige mensen veroorzaken bacteriën onder de oksels een zweetgeur die je met geen enkele deodorant kunt verhullen. De Belgische wetenschapper Chris Callewaert heeft ontdekt dat je deze bacteriën kunt vervangen door de bacteriën van een niet-stinkend persoon.
Als je fan bent van Zwitsal, is dit de beste deodorant. Je kunt hiermee 24 uur lang heerlijk ruiken naar je favoriete babymerk. Bovendien bevat hij geen alcohol en is hij geschikt voor de gevoelige huid.
Draag luchtige kleding van katoen. Was u elke dag met water en zeep. Een deodorant of lotion met aluminium-zouten kan ook helpen. Soms komt veel zweten door bijvoorbeeld de overgang, angst, overgewicht, alcohol of drugs.
Parfum als alternatief voor deodorant gebruiken is ok voor noodgevallen, maar niet ideaal. Behalve dat parfum meestal veel duurder is dan deodorant is het ook gewoon een ander product. Een deodorant bevat een geurneutraliserende technologie en kan (in het geval van een antiperspirant) ook vocht tegen houden.
Je ruikt je zweet het best onder je oksels, waar het zich concentreert, zegt Jacob. Volgens Dodd helpt het om het aan je kleren te ruiken om verdachte geurtjes op te sporen.
"Je weet het misschien niet, het is waarschijnlijk niet bekend, maar je verspreidt een bepaalde lichaamsgeur die onaangenaam is, kan je daar wat aan doen?" Op deze manier iemand erop attenderen dat die onaangenaam ruikt is volgens Ritsema het meest gepast. Het woord 'stinken' moet vermeden worden, vindt Ritsema.
Bamboe is koel en neemt vocht heel goed op. Ook is bamboe van nature schimmel- en bacterie werend, zodat het zweetluchtjes voorkomt. Zijde is ook een zeer ademende stof. Het voelt koel aan in de zomer en warm in de winter.
Anti-transpirant deodorant bevat alcohol en parfum. De alcohol doodt de bacteriën die de vieze geurtjes veroorzaken. De parfum maskeert de naar zweet stinkende lichaamsgeur. Een anti-transpirant is een goede keuze als je wat tegen vieze geur wilt doen en niet tegen het zweten (vocht) op zich.