Met een aangetekende brief weet u zeker dat u dit kan bewijzen. In deze brief beroept u zich op artikel 5:2 van het Burgerlijk Wetboek. Dit is het recht op revindicatie. Volgens dit wetsartikel kan een eigenaar zijn eigendom opeisen.
Via de rechter kan je je spullen terugeisen. Dit doe je aan de hand van een zogenoemde vordering tot revindicatie. Het recht op revindicatie staat omschreven in artikel 5:2 van het Burgerlijk Wetboek en luidt: 'De eigenaar van een zaak is bevoegd haar van een ieder die haar zonder recht houdt, op te eisen'.
Natuurlijk is iedere ex anders en hangt het compleet van de situatie af of jullie nog contact hebben. Maar er zijn geen regels voor, dus is het alleen maar fijn als je ~ongeveer~ een idee hebt wat normaal is, bijvoorbeeld het contact tussen je (nieuwe) lover en zijn oude vlam. Of wat normaal is voor jou en je ex.
Niets om je zorgen over te maken, want het is volkomen normaal. Maar volgens wetenschappers is er wel een manier om opnieuw verliefd te worden op je parnter. Een studie uitgevoerd door Universiteiten van Rotterdam en Missouri heeft aangetoond dat het mogelijk is om zelf te sturen hoe graag je iemand ziet.
Als je vaak aan je ex denkt, kan dat zijn omdat de breuk een bittere smaak in je mond heeft achtergelaten. En als het zien van je ex met iemand anders je kwaad maakt, is dat niet noodzakelijk omdat je nog van hem of haar houdt, maar gewoon omdat je je afvraagt wat die andere persoon heeft dat jij niet hebt.
Indien uw ex-partner na de door u gestelde termijn nog steeds weigert om uw spullen terug te geven, zult u verdere juridische stappen moeten ondernemen. U kunt dan naar de rechter stappen om de spullen op te eisen. Indien u dit besluit te doen, is het van belang dat u kan aantonen dat de spullen uw eigendom zijn.
In principe geldt de regel dat je ex-partner recht heeft op de helft van het ouderdomspensioen dat jij hebt opgebouwd toen jullie samen waren. Daarnaast heb jij dan recht op de helft van het pensioen dat je ex-partner toen heeft opgebouwd. Je kunt afspreken dat je van deze regel afwijkt.
Onderhoudsplicht na scheiding
Heeft uw ex geen of niet genoeg geld om van te leven, maar u wel? Dan moet u partneralimentatie betalen. De rechtbank bepaalt hoeveel dit is. Deze verplichting stopt na maximaal 12 jaar.
Nadat de beschikking van de scheiding door de rechtbank is gegeven en deze beschikking is ingeschreven bij de burgerlijke stand, ben je formeel gescheiden. Na deze formele scheiding kun je juridisch gezien opnieuw trouwen.
Bij een echtscheiding worden de bezittingen van jou en je ex-partner verdeeld. Als je in gemeenschap van goederen bent getrouwd, moeten alle bezittingen eerlijk worden verdeeld (50/50). Voor huwelijken die na 1 januari 2018 zijn gesloten, geldt de beperkte gemeenschap van goederen.
Kalish stelt dat het niet vaak voorkomt. Ze gokt dat ongeveer 6 procent een 'doorstart' maakt. Maar ze ontdekte ook dat van de 1001 stellen die ze sprak, 64 procent succes had bij de herkansing. Opvallend: geen enkel stel zei dat het 'net als vroeger was'.
Wijs uw ex-partner in een gesprek op jullie afspraken en verzoek hem of haar zich eraan te houden. Probeer hierbij samen tot een oplossing te komen. Indien een gesprek niet het gewenst resultaat geeft of niet mogelijk blijkt te zijn, dan kunt u de hulp van een familierechtadvocaat inschakelen.
Je ex zoekt naar nieuwe relaties; mannen, vrouwen, oppervlakkig en misschien ook met meer diepgang. Wees niet jaloers, wees juist blij dat je ex goed voor zichzelf zorgt. Je ex wil zijn/haar eigenwaarde en zelfrespect terugvinden. Weten wie hij of zij is en wat je ex wil in het leven.
De boosheid, de frustratie, de pijn … steeds worden deze emoties getriggerd in communicatie met je ex-partner. Hoe, met al deze emoties ervoor zorgen dat de communicatie redelijk verloopt? Gelukkig neemt bij ongeveer 80 % van de ex-koppels de woede en de conflicten af binnen twee tot drie jaar na de scheiding.
je ex gebruikt woorden als 'misschien' 'we zullen zien' 'ik weet het niet' 'als we bestemd zijn voor elkaar komen we toch bij elkaar terug' je ex vraagt je meerdere malen of je al iemand anders hebt. je ex vraagt je of hij/zij je nog regelmatig kan blijven zien. je ex informeert bij vrienden hoe het met je gaat.
Maar hoe weet je of jouw ex spijt heeft? Als hij of zij steeds contact met je blijft zoeken. Vooral als je zélf hebt aangegeven dat je daar nu geen behoefte aan hebt. Trina: “Als de breuk is veroorzaakt door te heftig reageren, dan kun je contact zoeken met je ex om erover te praten – het liefst face to face.
Spijt na een relatiebreuk is heel normaal.
Er kunnen echter verschillende redenen zijn dat iemand spijt heeft na het uitmaken van een relatie. Wanneer wij ons in een emotionele situatie bevinden, zoals tijdens een relatiebreuk, hebben we vaak de neiging om het verleden te romantiseren.
Het verdriet voelt bodemloos. Je weet niet hoe je leven verder moet zonder de ander. Naast verdriet ervaar je wellicht nog allerlei andere gevoelens zoals, woede, ontkenning, emotionele pijn. Je loopt rond met vragen als: wat is er misgegaan?
Wat zijn de redenen dat jullie absoluut niet meer bij elkaar moeten komen? De duidelijke redenen zijn: als je ex je emotioneel of fysiek mishandelde. Soms overtuigen mensen met weinig zelfvertrouwen zichzelf ervan dat ze de liefde niet waard zijn, dus settelen ze voor iemand die ze niet respecteert of op waarde schat.
Ja, ex partners komen dus altijd terug, maar niet altijd op het moment waarop je het zou verwachten. Naarmate de tijd verstrijkt bestaat de kans dat jij anders naar de situatie en de relatie gaat kijken.
Een redelijke partneralimentatie houdt rekening met de behoefte aan alimentatie van de alimentatiegerechtigde en de draagkracht van de alimentatieplichtige. Uitgangspunt voor de berekening van de behoefte is 60% van het gezinsinkomen tijdens het huwelijk.
Na een scheiding zijn jullie als ouders verplicht de kosten te betalen voor de verzorging en opvoeding van de kinderen. Bij een co-ouderschap verdelen de ouders de zorg voor de kinderen, praktisch en financieel. De kinderen zijn afwisselend bij de ene en de andere ouder en de kosten worden door beide ouders betaald.