Welke vergunning heb ik nodig voor een broodjeszaak?
Als je jouw broodjeszaak wilt openen, gelden er een aantal eisen en voorwaarden. Zo heb je te maken met milieuregels, brandveiligheid en een exploitatievergunning. Voor brandveiligheid en exploitatie kun je een vergunning bij jouw gemeente aanvragen.
Startsalaris Medewerker broodjeszaak zonder ervaring ongeveer € 1.700 bruto per maand. Gemiddeld salaris Medewerker broodjeszaak ongeveer € 1.950 bruto per maand. Salaris van een Medewerker broodjeszaak met meer dan tien jaar ervaring ongeveer € 2.200 bruto per maand.
Wilt u iets veranderen in uw zaak of hebt u plannen om een afhaalzaak, cafetaria, restaurant, café of hotel te beginnen? Dan hebt u meestal een vergunning nodig.
bedoeld. In ieder commercieel horecabedrijf moet er volgens de Drank- en Horecawet altijd iemand aanwezig zijn tijdens openingstijden die in het bezit is van het SVH Diploma Sociale Hygiëne én deze dient bijgeschreven te staan op de Drank- en Horecavergunning.
Bijvoorbeeld in de horeca: om als restaurateur aan de slag te gaan heb je een koksdiploma nodig, zogenamd in het belang van de volksgezondheid. Maar op die regel bestaan uitzonderingen. Zo mag elk café lichte maaltijden serveren, zonder dat daar een gediplomeerde kok aan te pas komt.
Iedere horecaondernemer is vanaf 1 april 2016 verplicht om volgens de laatste Hygiënecode te werken. Het is niet verplicht om een cursus te volgen of een diploma te hebben. Je bent wel verplicht om te werken volgens de nieuwe Hygiënecode.
U mag zonder vergunning zwakalcoholhoudende drank zoals bier, wijn, port en sherry (minder dan 15% alcohol) verkopen. U mag geen sterke drank verkopen (meer dan 15% alcohol). U mag de alcohol alleen in een gesloten verpakking verkopen en klanten mogen de drank niet opdrinken of proeven in uw winkel.
Wanneer u eten of drinken verkoopt tijdens een (vrij)markt of evenement, moet u zich aan de Warenwet houden. Daarbij maakt het niet uit of u particulier of ondernemer bent. Verkopers van eten en drinken die met regelmaat (bedrijfsmatig) op markten en evenementen staan, moeten zich inschrijven bij Kamer van Koophandel.
Hoeveel Sneetjes in een brood? Bij de meeste supermarkten in Nederland, zoals de Jumbo of de Coop, zitten er 24 sneetjes in een brood. 2 hiervan zijn kapjes, waardoor er tussen 11 boterhammen uit 1 brood gegeten kunnen worden.
Stokbrood of harde broodjes verliezen snel hun lekkere krokantheid. Een tip is om ze opnieuw op te warmen in de oven! Maak het brood een beetje nat, schuif het 5 minuten in een voorverwarmde (200 °C) oven en het brood heeft weer een lekkere krokante korst.
De hoogste lonen worden aangevoerd door sloopwerkers (49,54 euro/uur – 7.926 euro/maand), gevolgd door grondverzetters (44,54 euro/uur – 7.126 euro/maand). Schrijnwerkers en loodgieters staan zowat op dezelfde plaats (43,50 euro/uur – 6.960 euro/maand).