Wens ze komend weekend 'Eid Mubarak', ofwel 'vrolijk Suikerfeest'.
In de moskee wordt er gebeden en feliciteert iedereen elkaar met het afsluiten van de Ramadan door 'Eid Mubarak' te zeggen. Na het gebed vindt het Suikerfeest pas echt plaats en worden familieleden en vrienden bezocht. Iedereen neemt feestelijke maaltijden mee, waar koekjes altijd een belangrijk onderdeel van zijn.
MAAS EN WAAL - Met de uitdrukking 'Iyi bayramlar' wens je iemand in het Turks een fijn Suikerfeest toe.
Fijne ramadan wensen: ramadan mubarak of ramadan kareem
Dat doe je door ramadan mubarak of ramadan kareem te zeggen. Dit betekent zoiets als: een gezegende ramadan.
Tijdens het Suikerfeest wenst iedereen elkaar Eid Mubarak of Eid al Fitr Mubarak. Hiermee feliciteer je elkaar met de goede afsluiting van de ramadan.
Je kan ook 'ramadan kareem' zeggen. Dat betekent 'een gezegende ramadan gewenst', net als 'ramadan mubarak'.
Wanneer iemand je Eid Moebarak wenst, is het beleefd om te antwoorden met Khair Moebarak.
Ramadan Moebarak, een gezegende Ramadan wensen.
Dan wensen ze elkaar: Ramadan moebarak”: een gezegende of gelukkige ramadan. Ook als niet moslim mag je moslims een gelukkige, een goede ramadan toewensen.
Eid Mubarak (spreek je uit als Ied Moebarak) - Reisverslag uit Dhaka, Bangladesh van Iris Jan-Jaap - WaarBenJij.nu.
Wil je iemand een fijne ramadan wensen? Zeg dan Ramadan Mubarak of Ramadan Kareem. Dit betekent een gezegende ramadan.
Eid al-Fitr draait om verbinding en het samenzijn met vrienden en familie. Op de ochtend van de eerste dag bezoeken mannen en vrouwen de moskee om een gezamenlijk gebed te doen. De meeste moslims trekken meestal nieuwe kleren aan en het huis wordt extra netjes gemaakt.
"Gefeliciteerd; prettig Suikerfeest."
Traditioneel wordt de vastenperiode afgesloten met het Suikerfeest. Op die dag wensen moslims elkaar Eid Mubarak, een zalige feestdag.
De echte naam van dit feest is Eid-al-Fitr. Dat betekent 'het feest bij het breken van het vasten'. Het woord Suikerfeest wordt door moslims meestal niet gebruikt. Zij hebben het eerder over 'Ramadanfeest' of 'Iftarfeest'.
Het Suikerfeest wordt normaal gesproken gevierd na het eerste ochtendgebed in de moskee, [dit kan en mag ook thuis]. Na het gebed feliciteert iedereen elkaar dat ze een mooie vastenmaand achter de rug hebben. Dan gaat iedereen richting huis of schuift aan bij familie/vrienden en gaat dan pas écht ontbijten.
Het gebruikelijke antwoord hierop is 'Al hamdu lillah bi khair', wat zoveel betekent als 'Allah zij gedankt, goed'. Maar je kunt ook kiezen voor 'Ana bikhayr, shukran' en dan zeg je 'het gaat goed met me, dank u'.
Je kunt 'ramadan mubarak' zeggen, wat dus in principe 'een fijne ramadan' betekent. Ook 'ramadan kareem' wordt veel gebruikt. De betekenis van 'ramadan kareem'? Dit betekent 'een gezegende ramadan gewenst'.
dat nooit in sha Allah te zeggen. Allah is waargemaakt. zaak van Allah, voor Allah's welbehagen.
Tijdens het Suikerfeest wenst iedereen elkaar Eid Mubarak ('een gezegend feest').
Welke cadeaus zijn geschikt om te geven tijdens Eid EA-Fitr (Suikerfeest)? Leuke cadeaus om te geven voor Eid Al-Fitr (Suikerfeest) zijn o.a.: verzorgingsproducten, chocolade (bonbons), kleding, sieraden, speelgoed en islamtische cadeaus (zoals een gebedskleed of Koran).
Het Arabische Eid-al-Fitr betekent "feest van het breken (van het vasten)". Eid of ied (عيد) betekent in het Arabisch feest. Het woord is afgeleid van aud (terugkeren).
Moslims wensen elkaar dan een gezegend of gelukkig feest: Eid moebarak. Het Offerfeest een paar maanden later, is voor hen ook het “grote feest”.
De meest algemeen aanvaarde groeten gedurende deze periode zijn Ramadan Kareem – vertaald als 'gelukkige, overvloedige Ramadan' – en Ramadan Mubarak of 'gezegende Ramadan'.
We zeggen dan “taqabal Allahu minna wa minkoem”, “moge Allah het accepteren, van ons en van jullie”.