Tempered glass is een gehard glas. Het wordt normaliter gebruikt als veiligheidsglas in bijvoorbeeld autoruiten, koelkastbakken, duikmaskers, borden, tafels en kookgerei. Dankzij een proces van hitte en chemische reactie is het tempered glass tot wel 4 keer sterker dan gegloeid glas.
Een Tempered Glass Screenprotector is een screenprotector gemaakt van écht (gehard) glas. Een glazen screenprotector biedt betere bescherming dan een reguliere plastic screenprotector. Zo is een glazen screenprotector kras vrij en voorkom je vingerafdrukken op het touchscreen.
Met een tempered glass screenprotector is het beeldscherm van je toestel goed beschermd tegen krassen en barsten. Bij het selecteren van een gehard glas screenprotector kun je kiezen uit verschillende soorten.
Tempered glass, in goed Nederlands gehard glas is letselveilig glas dat, als het breekt, in nagelgrote, onscherpe glaskorrels uiteenvalt. Deze korrels zijn minder gevaarlijk dan de scherven van normaal glas. Gehard glas wordt toegepast in balkons, tafelbladen, glazen kasten en binnen- en douchedeuren.
Het is extra sterk, gehard glas dat heel veel kan hebben, zeker als het eenmaal aangebracht is op het scherm van uw smartphone of tablet. Het glas heeft een hoge oppervlaktespanning (veelal 9H om precies te zijn), wat concreet betekent dat er veel kracht nodig is om het glas te laten barsten.
Uit de reviews van klanten blijken de screenprotectors van PanzerGlass een uitstekende keuze! Ze zijn volgens onze klanten namelijk eenvoudig te bevestigen en perfect passend!
Maak de rand los met een tandenstoker door voorzichtig de tandenstoker onder de zijkanten te duwen. Pak een pasje, zoals je pinpas of creditcard en schuif die onder de rand van de screenprotector. Schuif het pasje steeds wat verder onder de screenprotector totdat die helemaal loskomt.
Gehard veiligheidsglas wordt veel toegepast in zijruiten van auto's, douchecabines, infrarood sauna's en binnendeuren. Anders dan gelaagd glas is gehard glas niet inbraakwerend.
Hoe herken je dit type glas? Op het geharde glas wordt standaard een hardingsvignet aangebracht. Ze noemen het ook wel een veiligheidsstempel of CE-markering. De markering toont aan dat het glas is gehard en voldoet aan de Europese normering.
Helaas biedt een plastic screenprotector niet voldoende bescherming om schade aan het scherm te voorkomen. Wil je hoge reparatiekosten voorkomen, dan raden wij aan om een screenprotector van glas te gebruiken.
Een smartphonescherm is gemaakt van glas. Glas krast en het kan breken. Daarom is het verstandig om je smartphone te beschermen met een screenprotector.
Een groot voordeel van gehard glas is dat dit glas beter tegen water/vocht kan dan gelaagd glas. Dit komt door het ontbreken van de folie die bij gelaagd glas kan gaan delamineren. Een ander voordeel is dat veiligheidsglas bestand is tegen hogere temperatuurverschillen dan bijvoorbeeld “standaard” floatglas.
Als je je smartphone laat vallen of ergens tegenaan stoot, beschermt een screenprotector je scherm tegen schade. Hierdoor kunnen screenprotectors breken, dit geldt vooral voor glazen varianten. Je screenprotector is dan kapot, maar heeft dan wel je scherm beschermd tegen krassen of een barst.
Tegenwoordig vind je dit Gorilla Glass bij telefoons in de budgetcategorie, zoals de Xiaomi Redmi Note 10 en Samsung Galaxy S20 FE.
Bij display folies raden wij het niet aan om het opnieuw aan te brengen. Een tempered glass kan in tegenstelling wel verwijdert en weer aangebracht worden.
Verschillende benamingen van melkglas
Het is goed om te weten dat je dit glas onder verschillende benamingen tegenkomt. Deze benamingen zijn: Satijn glas, omdat het glas een satijnachtige uitstraling heeft. Mat glas, omdat je er niet doorheen kunt kijken.
Gehard mineraalglas/kristal glas is harder en taaier dan regulier mineraal glas. Dit glas is specifiek ontworpen/samengesteld om bestendiger te zijn tegen krassen en zal ook minder snel breken dan een mineraalglas. Dit glas scoort een 7 op de schaal van Mohs.
Kies voor het glas met de hoogste isolatiewaarde. Voor bestaande kozijnen is dat HR++ glas. Triple glas isoleert nog iets beter, maar daarvoor moet je ook je kozijnen vervangen. Een lagere isolatiewaarde dan HR++ is zonde, want je bespaart veel meer energie dan met 'gewoon' (ouderwets) dubbel glas.
Hoe de schermbeschermer van de iPhone te verwijderen
Gebruik een tandenstoker (schuif) om elke hoek van de schermbeschermer op te tillen. Als je een föhn hebt gebruikt om de lijm los te maken, kun je de schermbeschermer op dit punt mogelijk voorzichtig verwijderen.
Ook in dikte is er een verschil tussen glas en plastic. Zo is de dikte van een plastic bescherming ongeveer 0,1 mm en lijkt het meer onderdeel te zijn van de telefoon. De glazen screenprotector ligt tussen de 0,3 en 0,5 mm dikte. Hij zal dus iets meer “op” de telefoon liggen waardoor je hem ook duidelijker ziet.
Conclusie. Glazen screenprotectors bieden een goede bescherming voor je smartphone, maar zijn wel dikker. Daarnaast is er een kans dat hij breekt bij een val, maar je scherm is dan wel nog heel. Een kunststof screenprotector is een dun beschermlaagje, dat basis bescherming biedt tegen krassen en stoten.
PanzerGlass heeft speciaal ontwikkeld schokabsoberend glas. Daardoor beschermt het smartphones, tablets, laptops en horloges optimaal tegen krassen en beschadigingen. Het Diamond Strength glas is het sterkste glas van PanzerGlass en absoluut de beste vriend van elk apparaat.