Signal is gratis te gebruiken en er zijn geen advertenties, geen aangesloten marketeers en geen tracking. Aangezien Signal een onafhankelijke non-profitorganisatie is, wordt ontwikkeling ondersteund door subsidies en donaties van mensen zoals jij.
Signal is een berichten-app waar privacy centraal staat. Het is gratis en gemakkelijk te gebruiken, met sterke end-to-endversleuteling die je communicatie volledig privé houdt.
Van de twee diensten WhatsApp en Signal wint Signal het ruimschoots als veiligste berichtendienst. Beide gebruiken end-to-end encryptie van berichten, maar Signal biedt meer privacy voor metadata en deelt geen gegevens met derden.
Signal versleutelt gegevens waardoor het geen berichten kan lezen en oproepen kan beluisteren. De app houdt geen gegevens bij op de eigen servers, enkel op het telefoontoestel van haar gebruikers. Zo beslis jij zelf met wie je welke data deelt.
Omdat Signal standaard beveiligd is, zijn al hun chats – direct en in groep – end-to-end versleuteld. Dit betekent dat, als de gebruiker de app gebruikt, zonder de instellingen te wijzigen, hij nog steeds meer bescherming heeft op WhatsApp dan op Telegram.
Zelfs Signal zelf kan de berichten die zijn gebruikers versturen niet meelezen. Dat maakt het voor politie en federale inlichtingendiensten bijzonder moeilijk om mogelijk verdachte groeperingen en extreme berichten te onderscheppen.
Signal stuurt je telefoonnummer nooit door aan wie dan ook, tenzij je zelf iemand belt of een bericht stuurt. Andere leden van je groepschats kunnen je profiel en telefoonnummer zien. Signal heeft op geen enkele manier kennis van jouw contactenlijst. Alle gegevens staan alleen op jouw telefoon.
Signal maakt gebriuk van end-to-end-encryptie met het veilige Signal Protocol. Door end-to-end-encryptie te gebruiken, worden de berichten van gebruikers alleen op hun apparaten opgeslagen, en dus niet op de servers van Signal of ergens anders.
Signal staat bekend als een veilige chat-app. Alle berichten zijn versleuteld en de dienst is opensource. Dit stelt experts in de gelegenheid om de versleuteling te testen. Signal toont geen advertenties en heeft geen winstoogmerk.
Signal is een non-profit organisatie opgericht door Moxie Marlinspike en voormalig WhatsApp-medeoprichter Brian Acton. De organisatie voert een berichten-app uit die veilig, beveiligd en privé is.
Signal is een chat- en bel-app waarmee je versleuteld kunt communiceren met andere gebruikers. De applicatie werkt vergelijkbaar met WhatsApp, maar versleutelt met eind-tot-eind-encryptie al je gesprekken zodat niemand (inclusief de makers) ze af kan luisteren.
Om te zien wie van je vrienden Signal gebruikt, tik je op het icoontje rechtsboven (iOS) of rechtsonder (Android). Je ziet nu een lijst van contacten die ook een Signal-account hebben.
Daarnaast kunnen op Telegram grote groepen worden aangemaakt met 200.000 deelnemers. De versleutelde berichten die via de geheime chat worden verstuurd kunnen bovendien niet afgeluisterd worden door bijvoorbeeld te politie.
U kunt gerust (tijdelijk) beide berichtenapps naast elkaar gebruiken.
In Signal zit zo'n online status-functie niet ingebouwd. Niemand kan zien of jij momenteel in Signal zit en of je online bent. De kans op gestalk is daardoor een stuk minder. Als bonus kun je in Signal zelfs de typindicatoren uitschakelen.
Op Twitter meldt Signal dat er een toename van het gebruik van de chatapp in Oost-Europa is, maar er ook geruchten gaan dat de app gehackt en gecompromitteerd is. "Dit is niet waar. Signal is niet gehackt.
Open Signal > Menu > Kennissen uitnodigen. Selecteer Kies hoe delen om een andere app te gebruiken. Kies de andere app. Er zal een concept-bericht verschijnen met de link naar waar je contactpersoon Signal kan downloaden.
Opsporingsdiensten kunnen de versleuteling van de verstuurde berichten niet kraken en niet meelezen met de inhoud. Er zijn wel andere manieren om meer te weten te komen over de afzenders. De politie kan bijvoorbeeld een informatieverzoek doen bij WhatsApp, of de chatgeschiedenis uit de cloud opvragen bij Apple.
Twee grijze vinkjes: het bericht dat jij hebt verzonden is nu daadwerkelijk bij de ontvanger aangekomen. De ontvanger heeft nu dus een melding ontvangen op zijn of haar telefoon dat er een bericht van jou is. Twee blauwe vinkjes: de ontvanger heeft je bericht gelezen.
Als uw telefoon wordt afgetapt, kan het zijn dat u tijdens telefoongesprekken achtergrondgeruis hoort. Andere tekenen zijn mogelijk dat de batterij van uw telefoon snel leegloopt zonder dat u hem veel gebruikt, of dat uw toestel erg heet wordt.
Nadat een smartphone (rechtmatig) is ontgrendeld heeft de politie in beginsel toegang tot alle informatie op het apparaat. De gemiddelde smartphone bevat informatie over locaties en bezigheden van een verdachte. Op die manier kan er een enorme hoeveelheid privégegevens worden uitgelezen.