De kosten van een nagelbeugel gaan vanaf 30 euro. Bekijk onze prijslijst voor de exacte prijs. Wanneer u aanvullend verzekerd bent, wordt deze behandeling vaak vergoed. Bekijk het vergoedingenoverzicht om te kijken welk deel van de kosten u vergoed krijgt.
De nagelbeugel wordt direct geplaatst voor een periode, meestal variërend van 6 tot 8 weken. Er is dus geen sprake van een gewenningsperiode.
Een nagelbeugel wordt door uw podotherapeut op de nagel geplaatst en vastgezet met gel. Na 6-8 weken wordt de nagelbeugel eraf gehaald en opnieuw geplaatst. Deze behandeling herhaalt zich, totdat het behandeldoel bereikt is.
Een nagelbeugel wordt gebruikt om de vorm van de teennagel te beïnvloeden. Vaak wordt dit gedaan om het ingroeien van de nagel tegen te gaan of te voorkomen. De teennagel kan soms krom gaan staan, waardoor er een soort 'tunnel' ontstaat.
Je nagel kan ook wat van vorm gaan veranderen. De nagel komt dan rond te staan. Dit heet ook wel tunnelnagel: de beide zijkanten raken elkaar haast aan. Het ziet eruit als een balpen.
Is een tunnelnagel de oorzaak van ingegroeide teennagels, dan kiest de therapeut voor correctie met een beugeltje. Te brede nagel. Heb je een nagel die te breed is voor het nagelbed en daardoor ingroeit? Dan zit er maar één ding op: een operatie in het ziekenhuis.
Gaat een ingegroeide nagel vanzelf over? Ingegroeide teennagels gaan doorgaans niet vanzelf over. In lichte gevallen soms wel, maar helaas is het meestal nodig om langs de huisarts te gaan. Tot die tijd kun je thuis de pijn verlichten door ruime of open schoenen te dragen.
Over het algemeen wordt het plaatsen van een nagelbeugel niet pijnlijk ervaren, soms zelfs al direct pijn verlichtend!
De arts of pedicure doet iets onder uw nagel zodat de nagel over het nagelbed gaat groeien. Als uw klachten blijven, kan uw arts de zijkant van uw teennagel wegsnijden. De nagel wordt dan iets smaller.
Een stootnagel (unguis pulsus) is een te korte nagel die tegen de voorkant van de teentop 'stoot'. Als gevolg hiervan komt de teentop omhoog te staan. In sommige situaties kan de stootnagel met een ontsteking gepaard gaan.
Dit kan gebeuren bij een pedicure of podoloog. Wanneer de mate van ingroei erger is en aanleiding geeft tot pijn, een ontsteking veroorzaakt met of zonder verdikking van de huid en wild vlees (hypergranulatie), dan is een versmalling van de nagelrand vaak aangewezen.
Afhankelijk van de pijn is normaal lopen meestal weer mogelijk na twee tot vijf dagen.
Als stelregel kunt u het beste aanhouden dat wanneer uw hond in rechte stand staat, de nagels de grond net of net niet behoren te raken. Wanneer dat het geval is, hoeft u de nagels niet te knippen. Raken de nagels de grond en staan de tenen scheef of omhoog, dan zijn de nagels te lang.
De nagelbeugeltechniek is een techniek die door de medisch pedicure wordt gebruikt om een verkeerde groei van de nagel te corrigeren door middel van het plaatsen van een nagelbeugel. Een nagelbeugel is een beugel die wordt geplaatst op de nagelplaat, het bovenste deel van de nagel.
De punt van de nagel dringt zich in de huid en kan gaan ontsteken. De nagelwal kan gaan en rood worden en u ervaart pijn onder de nagel/aan de teen. Er kan pus uit de huid komen en de nagelwal kan verdikken als gevolg van overmatige celdeling. Een ingegroeide nagel zelf verhelpen is sterk af te raden.
Behandeling: Een pseudo-ingegroeide nagel kan over het algemeen goed door de pedicure behandeld worden. Hierbij wordt het eelt uit de nagelplooi verwijderd, de zijkant van de nagel afgevlakt en gezorgd dat de nagel niet meer in de huid kan drukken ('drukvrij leggen').
De operatie vindt onder plaatselijke verdoving plaats, zodat u niet nuchter in de kliniek hoeft te komen. U bent niet in staat zelfstandig weer naar huis te rijden, omdat u na de operatie een drukverband krijgt. De operatie duurt hooguit 15 minuten. De verdoving is zo goed dat u geen pijn voelt.
Als u last heeft van een ingegroeide nagel, kunt u deze laten behandelen bij de pedicure of huisarts. Zij kunnen voorkomen dat de nagel verder gaat ingroeien door eventueel de zijkant van de nagel weg te snijden of een watje onder uw nagel aan te brengen, zodat de rand van de nagel niet verder in de huid groeit.
Douch dan dagelijks uw voeten en doe daarna een pleister met Betadine jodium zalf op de teen. Meestal kunt u na 2 tot 5 dagen weer normaal lopen.
Draag ruime schoenen of slippers, zodat er geen druk komt op de teen en teennagel; Wij raden het gebruik van trekzalf bij een ingegroeide teennagel af. Op het moment dat u zalf op een wond smeert, wordt de huid heel week. De nagel blijft echter hard, waardoor de huid sneller kapot kan gaan.
Hoe ontstaat een tunnelnagel? Een tunnelnagel kan aangeboren zijn of ontstaan door het dragen van te smalle schoenen. Deze tunnelnagel wordt al gevormd bij de aangroei van de nagel, hoe langer de nagel wordt des te ronder deze gaat groeien.
Gebruik eerst een nagelvijl om de aangetaste nagel voorzichtig te vijlen. Breng hierna de olie met een wattenstaafje aan op de aangetaste nagel. Laat de olie goed inwerken en herhaal dit twee keer per dag, bij voorkeur in de ochtend en in de avond. Als het goed is, zie je de kalknagel na een paar weken mooier worden.
Een ingegroeide nagel kun je vaak niet zelf verhelpen of verwijderen. Daarom is het verstandig een pedicure, podotherapeut of een huisarts in te schakelen. Zij kunnen jouw ingegroeide nagel behandelen door er iets onder te leggen, waardoor 'ie niet meer in je huid groeit.
Soms kunnen ze hun nagels niet meer intrekken en maken ze bij het lopen een tikkend geluid op de vloer. Ook bijten ze af en toe op hun nagels. Het is dan zeker handig om de nagels te knippen. Te lange nagels kunnen namelijk gaan ingroeien wat veel pijn en eventueel zweren kan veroorzaken.
Hoe vaak moet je een manicure doen? – Als algemene regel geldt dat u om de twee weken een manicure moet ondergaan. Het is echter het beste als u uw handen en nagels elke dag in de gaten houdt. Leg bijvoorbeeld je manicureset klaar zodat je snel uit de hand gelopen scheurtjes of nagelriemen kunt repareren.