Monchou is een heerlijk verse roomkaas, een ingrediënt dat in veel verschillende recepten wordt gebruikt. Het is een productnaam van Campina, maar er zijn ook soortgelijke producten zoals Philadelphia. Deze roomkaas is luchtiger van structuur en is dus beter te verwerken in warme gerechten en sauzen.
Vervangers voor monchou
Wie liever geen monchou gebruikt, kan de vulling vervangen door verse roomkaas, Philadelphia, crème fraîche, Griekse yoghurt of stevige kokosyoghurt. Online wordt afgeraden om monchou te vervangen door mascarpone.
MonChou is een heerlijke verse roomkaas, vooral bekend van de MonChoutaart. MonChou is een uniek ingredient waarmee je eindeloos kunt varieren.
Bekende merken zijn o.a. Philadelphia en in Nederland ook Monchou. Daarnaast heeft elke supermarkt ook haar eigen merk van roomkaas. Sommige zijn wat vochtiger of zouter dan andere, je zult niet met elke roomkaas hetzelfde resultaat krijgen.
Voor cheesecake worden zachte kazen gebruikt die niet te sterk zijn van smaak. Roomkaas, zoals Philadelphia, is daarom het meest geschikt. Maar ook ricotta, mascarpone, monchou of Neufchâtel zijn prima kazen voor een lekkere cheesecake.
Philadelphia is een type roomkaas, dat wordt gebruikt in warme en koude gerechten.
Een kwarktaart bestaat uit een vaste bodem met daarbovenop een dikke laag kwark. Een cheesecake is een kaastaart en wordt gemaakt met roomkaas. Als laatste de monchoutaart, dit is in principe hetzelfde als een ongebakken cheesecake met, zoals de naam al zegt, Monchou als hoofdingrediënt.
Top 5: Everyday Verse roomkaas natuur (Colruyt) - 4,15 euro/kg. Albert Heijn Zachte Zuivelspread naturel – 3,45 euro/kg. Philadelphia Original – 9,06 euro/kg.
In vergelijking tot MonChou bevat mascarpone meer vet en minder eiwitten. Mascarpone bevat namelijk 40% vet, tegenover de 30% van MonChou.
Wat biedt ALDI, behalve MonChou Verse Roomkaas, nog meer aan? ALDI biedt naast de MonChou Verse Roomkaas een ruime collectie producten aan.
Hoe smaakt MonChou? De smaak kun je het beste omschrijven als romige, fris en iets kwarkachtig. Doordat de romige structuur is de kaas uitermate geschikt voor diverse cheesecakes of bijvoorbeeld in een pastasaus.
Details. California Frischkäse is een roomkaas van het Duitse Öma.
Wat is nu precies het verschil tussen roomkaas en zuivelspread? Een product mag alleen roomkaas genoemd worden als het voldoet aan een aantal strenge waren wettelijke eisen met betrekking tot het vet- en vochtgehalte. Als het vetgehalte lager is spreken we van een zuivelspread.
Mascarpone is een Italiaanse roomkaas. De smaak is vol, romig en lichtzoet. Mascarpone wordt gemaakt door wijnsteen (dit zijn natuurlijke kristallen die ontstaan tijdens het produceren van wijn) aan lichte room toe te voegen.
Monchou Zacht en Luchtig bevat naast micobieel stremsel ook varkensgelatine en is daarom niet vegetarisch.
Mascarpone is een ideale vervanger voor roomkaas en kan dat ook zijn gebruikt in gelijke delen als roomkaas. Het enige nadeel van het gebruik van mascarpone is dat het al dan niet direct verkrijgbaar is in uw plaatselijke supermarkten.
Rauwe melk
De meeste kazen uit de supermarkt, zoals brie en monchou, zijn gemaakt van gepasteuriseerde melk, maar kijk altijd even naar de verpakking. Hoewel Nederlandse boerenkaas (bijvoorbeeld boeren Goudse) ook is gemaakt van rauwe melk, kan die kaas gerust worden gegeten.
Mascarpone is een soort kaas, die voor het eerst voorkwam rond 1600 in Lombardije. Mascarpone wordt gemaakt van lichte room (25 % botervet) die door de toevoeging van wijnsteenzuur een dik, rijk, romig en smeerbaar product wordt. Het kan met of zonder toegevoegde suiker worden gebruikt.
Je kunt ook Mon Chou roomkaas, Bressot, Cantadou, Paturain en Boursin nemen. De meeste supermarkten hebben ook een eigen merk roomkaas en die doen vaak niet onder voor de gevestigde namen.
Roomkaas als Philadelphia kan wel prima in een gezond voedingspatroon passen. Het kaasje is rijk aan melkvetten, dus licht verteerbaar. Laat je niet verleiden om de light versie te nemen, want die is een stuk minder smakelijk. Laat je ook niet wijsmaken dat die melkvetten slecht zijn.
Saint-Moret roomkaas naturel is een zachte Franse zuivelspread met een zuivere, frisse smaak.
MonChou is een heerlijke verse roomkaas, vooral bekend van de MonChoutaart. MonChou is een uniek ingredient waarmee je eindeloos kunt varieren.
MonChou (Frans voor mijn wang/mijn liefje of honing) is een merknaam en roomkaas van zuivelcoöperatie FrieslandCampina. De kaas wordt alleen in Nederland verkocht. De roomkaas kan gebruikt worden als broodbeleg, maar ook in koude en warme gerechten.
Roomkaas (cream cheese)