Een bralette onderscheidt zich van een beha door het ontbreken van beugels, en bieden daarom iets minder ondersteuning. Maar sommige bralettes zijn gemaakt voor grotere cup maten en hebben extra lagen stof die de steun geven die je nodig hebt.
Een bralette is een niet-voorgevormde bh zonder beugels. Hierdoor heeft een bralette geen cupmaten maar kleding maten (S/M/L). Het heeft eigenlijk iets weg van een topje. Een bralette is vaak gemaakt van fijne, zachte materialen zoals kant of een katoen mix.
Een bralette biedt soms niet genoeg ondersteuning
Een bralette heeft namelijk dunne bandjes, geen beugel,geen voorgevormde cups en is gemaakt uit fijne stof. Overweeg dus goed of het het wel waard is om saggy borsten te krijgen. Meisjes met kleine of middelmatige borsten zullen hier minder problemen mee hebben.
De bh-band is het onderdeel van de bh welke voor het meeste support zorgt. Een bh met een brede(re) bh-band zorgt dan ook voor extra ondersteuning en nog meer comfort. Bij vollere borsten zorgt een bredere bh band er ook voor dat je borsten niet langs de huid van je borstkas kunnen wrijven.
Als u voelt dat door uw overgangsklachten uw borsten groter worden, kies dan een beha met een cup die elastisch, voorgevormd en ongewatteerd is, zoals de STAY FRESH of de KEEP FRESH. STAY FRESH – de perfecte T-shirtbeha. Hij geeft goede lifting en steun dankzij de beugel en de extra brede rug.
Kijk uit voor te strakke slips en te krappe bh's. Een te kleine cup kan ook weer voor ontsierende rolletjes zorgen. Een grotere maat voorkomt dat je ondergoed op bepaalde plekken gaat knellen. Hierdoor tekent de stof die je erboven draagt ook minder, wat voor een mooier silhouet zorgt.
Het verschil tussen een bh en een bralette zit hem vooral in het draagcomfort. Bralettes kunnen zelfs comfortabel genoeg zijn om in te slapen.
Volgens Henriëtte heeft een vrouw minimaal vier bh's nodig. “Een bh draag je, een andere mag in de was zitten, eentje hangt te drogen en tenslotte heb je nog een bh die je voor speciale gelegenheden draagt.
Een BH van goede kwaliteit gaat gemiddeld 90 draagdagen mee. Dit betekent dat je met vier BH's een heel jaar vooruit kan.
"Er wordt gezegd dat je borsten gaan hangen als je er geen draagt, maar dat is helemaal niet waar. Integendeel zelfs: door minder vaak een beha te dragen, worden je borsten net stéviger, omdat je bindweefsel en ondersteunende ligamenten zich beter kunnen ontwikkelen. Een beha dragen is dus nergens voor nodig."
Hartstikke gezond
Het is namelijk beter voor je huid en borstweefsel en het kan rugklachten voorkomen. Doordat er geen bh tegen je huid schuurt, wordt de huid zachter als je een beha achterwege laat. Ook zou striae rond je borsten verminderen en de huid steviger worden.
Maak je bh vast op het middelste haakje en check of je drie vingers onder de sluiting kunt steken. Als dat lukt én de rugband niet omhoog komt als je je armen optilt, heb je de juiste omvang gevonden. De beugel moet vlak tegen je ribben liggen, zonder te prikken of te snijden.
Eigenlijk kan je een bralette onder alles aan. Het benadrukt wel je natuurlijke vormen en heeft geen vulling dus misschien draag je hem liever niet onder een dun shirtje naar werk. Draag je bralette onder een blouse waarvan je de bovenste knoopjes open laat of onder een v-hals shirt zodat je hem een beetje ziet.
Bralette. Een bralette is een niet-voorgevormde bh zonder beugels waardoor het voelt alsof je geen bh aanhebt wat een bralette zo comfortabel maakt! Een bralette biedt hierdoor minder steun dan een bh met beugels.
Een balconette is een lingerie bh waarvan de cups aan de bovenzijde lager zijn gesneden zodat de bovenkant van je borsten onbedekt blijven. Ook zijn de schouderbandjes verder uit elkaar geplaatst; ze liggen niet dicht bij de hals maar iets meer naar de schoudertoppen.
Vier op de tien trekt gemiddeld 21 à 40 euro voor een bh uit. 14% betaalt 80 tot 100 euro. Het budget reikt bijna nooit verder dan 100 euro (3%).
De cups zijn te klein en snijden in de boezem. De cups zijn te groot en sluiten niet aan of er zitten plooien in. Uw bh moet achteraan en vooraan op dezelfde hoogte zitten, mag bij het dragen niet verschuiven en nergens snijden of duwen. Een optimale ondersteuning van de borsten is belangrijk.
Er zijn nog meer redenen waarom een bh relatief veel stof kost en tijd om te maken. Zo wordt bij duurdere bustehouders het patroon van de stof gespiegeld en dat betekent meer snijafval dat niet kan worden gebruikt. Ook maakt het uit of de patroondelen uit de stof worden gestanst of gelaserd.
Je kunt beter geen beha dragen tijdens het slapen, tenzij je zware borsten hebt en je de steun tijdens het slapen nodig hebt. Zorg er dan wel voor dat je kiest voor een katoenen, ongevoerde, beugelloze beha, of een sportbeha, die comfortabel zit en je borsten de kans geeft om te ademen.
Het zweet kan irritaties op je borsten veroorzaken. Je kunt er zelfs schimmels door krijgen. Daarnaast zal een beha met ijzeren beugels snel in je lichaam porren, wat niet alleen oncomfortabel is, maar ook inwendige cystes kan veroorzaken.
Naakt slapen verbetert je nachtrust
Om een goede nachtrust te bevorderen, daalt je lichaamstemperatuur wanneer je slaapt. Een pyjama kan dit proces verstoren en daardoor slaap je minder goed. Door naakt te slapen koelt je lichaam eerder af en weten je hersenen eerder dat het de bedoeling is energie te gaan besparen.
Het is een klassieker, maar donkere kleuren slanken écht af. Op de plekken waar je slanker wil lijken, draag je dus best zwart, blauw, grijs of bruin.
Het dragen van een te kleine of slecht zittende beha kan leiden tot pijn in de schouders en armen, spanning in het schouderbereik, hoofdpijn, halswervelklachten maar ook rugpijn in de dieper gelegen wervelkolom. Smalle, insnijdende en slecht verlopende schouderbandjes kunnen spieren en schouders belasten en irriteren.